Причините за фаталния инцидент: Грешна рецепта, без контрол

Проблемът при ремонтите е ясен – няма контрол!
28 авг 2018 21:42,
43

Стана ясно, че лабораторните тестове от пътната настилка край Своге доказват използването на недопустим материал, макар че документите на практика изглеждат изрядни.

Лабораторни тестове са показали, че има недопустим материал в асфалта на пътя София-Своге, където тежко катастрофира автобус. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Още по темата

Министърът отбеляза, че според документите, подадени към АПИ, пътят отговаря на нормативите. Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени действия, има информация, която не мога да споделя, посочи Нанков.

Рецептата за асфалта е била одобрена през юли 2014 г., каза Нанков. През 2016 г. държавна приемателна комисия от 20 члена приема пътя без забележки, две години след като в този участък вече се е извършавало движение, посочи министърът.

Освен това стана ясно, че не 5, а 7 пъти АПИ е сигнализирал и е поискал от фирмата участъкът да бъде ремонтиран. В предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадали при катастрофи заяви, че при всеки строеж има надзорен орган, който се подписва, че всички условия по рецептата са изпълнени и изрази опасението, че нещата може би стават много сериозни.

И още в предаването: Екип на Bulgaria ON AIR, застава пред едно от обновените пространства на столичния зоопарк. Сурикатите - 15 на брой, са и сред най-посещаваните животни тук. За тях се грижи Мария Тереза, която от 14 години отговаря за дребните хищници в зоопарка

Самите животинки са едни от най-любимите животни на децата, тази година, а и именно сурикатите са и животните, които предрекоха развръзката на първия двубой от Световното първенство по футбол.

Какви животни са сурикатите?

И по темата за животните в предаването - Какво ще се случи по време на Европейската нощ на прилепите?

Малко хора знаят, че летящите бозайници са важни за животите на хората. В България всички видове прилепи са полезни, защото се хранят с едни от най-опасните за хората вредители. Голяма част от тях, обаче, умират зазидани в сградите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
7
 
! Отговори
другарката Нинова преди 5 години
Ако вземем пак властта обещавам на народа че ще внасяме само първо качество асфалт от братска Венецуела. Каквото остане от шосетата ще го сервираме и за ядене по ресторантите. Кой е казал че асфалта не се яде?
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Гарантирам ти че там където са строили на Пеевски фирмите няма и асфалт да намерят а някакъв жмел от китай най-вероятно.А иначе в Бг асфалта от край време е СКАПАН.През соца асфалтираха с един асфалт който сега виждам че ползват във Франция и швейцария. Той и мирише по същият начин.Ама след 1989 такъв асфалт в Бг НЯМА!!!
18
0
 
17
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
2011 година е спечелена "поръчката" за ремонт на пътя Нови Искър - Мездра, 82 километра 23,6 милиона Евро. Слушам те!
17
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17ГРОБ и в частност Тиквата са на власт 10 години вече!!!!Всичко което се случва в страната е тяхно дело.Преди беше виновен комунизма, Царя, Станишев, Извънземните и международното положение, С.В.Ъ.Р.Ш.И.!!!!Единственият виновник се казва Бойко Методиев Борисов!!!Той решава кой ще яде и кой ще гладува.Сеега ще носи отговорност за ВСИЧКО!!!Той и наследниците му.
16
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И как ГЕРБ управлението е виновно като ГЕРБ не беше тогава на власт?
15
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой е този остров?
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега стана ли ви ясно как Tюфлeка от Банкя успя да си купи остров? Живота ни не струва пукната пара за върхушката на ГРОБ
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве тия що не извадят оная развалената плоча ## Станишев, Орешарски е виновен уууу.
12
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОРЕШАРСКИ ЗАЯВИ, ЧЕ ЩЕ ОЗДРАВИ КТБ НО БЕЗ ЦВЕТАНОВ ДА СЕ ВРЪЩА!!!КТБ Я ФАЛИРА БОРИСОВ ЗА ДА Я ИЗТОЧИ И НЕЯ И НАВРЕДИ НА БСП ИМИДЖА!ГЕРБ УПРАВЛЕНИЕТО Е ВИНОВНИКА ТУК!
11
2
 
16
 
! Отговори
;-) преди 5 години
Абе май не в асфалта е проблемът, а в калпавия човешки матрял.
10
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОБЕКТА Е ПРИЕТ 2016-ТА ГОДИНА ОКОНЧАТЕЛНО ОТ АПИ СЛЕД АКТ 16! ГЕРБ Е НА ВЛАСТ ПРЕЗ 2016-ТАНОМЕРА С ОРЕШАРСКИ НЯМА ДА МИНЕ!
9
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо някой така случайно не вземе проби и от "Тракия" и от "Хемус" и от текущите ремонти в София? Да видим колко се различава асфалта от стандартите? :)Или да не го правим, че Бокич ще получи инфаркт?
8
0
 
22
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Значи всички тези десетки хиляди, които са минали от там са ... летели. Гениално ...
7
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой беше на власт през юли 2014 г, този Орешарски направо ни е закопал за година управление.
6
2
 
26
 
! Отговори
АМАН ОТ БАТКО-БРАТКО преди 5 години
ТРЕЙС ВИНА 1% И АПИ 99% , ЧЕ СА ПРИЕЛИ ОБЕКТА!
5
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах, сурикатите ли са одобрили асфалто?Абе през 2014 не беше ли на власт Орешко? Той трябва да е бил, щото тогава фалира КТБ.
4
0
 
27
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Не разбрах общото в темата за катастрофата и сурикатите, но явно съм в онези 80%
3
9
 
11
 
! Отговори
Нинова преди 5 години
Ако БКП сме на власт, ще забраним катастрофите на момента! Ние имаме проблем за всяко решение!
2
3
 
23
 
! Отговори
При герб преди 5 години
Всичко е грешно по начало
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ловко репортера сменя темата от катастрофата към сурикатите... каква изящна мисъл, какъв гении!