Причините за фаталния инцидент: Грешна рецепта, без контрол

Проблемът при ремонтите е ясен – няма контрол!
28 авг 2018 21:42,
43

Стана ясно, че лабораторните тестове от пътната настилка край Своге доказват използването на недопустим материал, макар че документите на практика изглеждат изрядни.

Лабораторни тестове са показали, че има недопустим материал в асфалта на пътя София-Своге, където тежко катастрофира автобус. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на пресконференция в централата на ГЕРБ.

Още по темата

Министърът отбеляза, че според документите, подадени към АПИ, пътят отговаря на нормативите. Ще бъдат направени допълнителни тестове. В момента се водят процесуално-следствени действия, има информация, която не мога да споделя, посочи Нанков.

Рецептата за асфалта е била одобрена през юли 2014 г., каза Нанков. През 2016 г. държавна приемателна комисия от 20 члена приема пътя без забележки, две години след като в този участък вече се е извършавало движение, посочи министърът.

Освен това стана ясно, че не 5, а 7 пъти АПИ е сигнализирал и е поискал от фирмата участъкът да бъде ремонтиран. В предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадали при катастрофи заяви, че при всеки строеж има надзорен орган, който се подписва, че всички условия по рецептата са изпълнени и изрази опасението, че нещата може би стават много сериозни.

И още в предаването: Екип на Bulgaria ON AIR, застава пред едно от обновените пространства на столичния зоопарк. Сурикатите - 15 на брой, са и сред най-посещаваните животни тук. За тях се грижи Мария Тереза, която от 14 години отговаря за дребните хищници в зоопарка

Самите животинки са едни от най-любимите животни на децата, тази година, а и именно сурикатите са и животните, които предрекоха развръзката на първия двубой от Световното първенство по футбол.

Какви животни са сурикатите?

И по темата за животните в предаването - Какво ще се случи по време на Европейската нощ на прилепите?

Малко хора знаят, че летящите бозайници са важни за животите на хората. В България всички видове прилепи са полезни, защото се хранят с едни от най-опасните за хората вредители. Голяма част от тях, обаче, умират зазидани в сградите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари