Борисов отново нареди: Без строителство на Силистар!

Може да оспорват решението на местната власт пред съда
Обновена: 30 авг 2018 07:32 | 29 авг 2018 19:15, Веселина Йорданова
97
Борисов отново нареди: Без строителство на Силистар!
Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов разпореди на областния управител на Бургас Вълчо Чолаков да предприеме мерки, за да спре изпълнението на решението на Общинския съвет-Царево във връзка с казуса "Силистар".

Още по темата

Областният управител ще упражни своите правомощия за контрол по законосъобразност на решението след постъпване на протокола от заседанието в Областна администрация.

Ще бъде преценена възможността за връщане или оспорване пред съда на решението. Разглежда се и алтернативата да бъде сигнализирана Окръжната прокуратура, съобщиха от правителствената пресслужба.

Проверка на регионалната екоинспекция установи, че общинските съветници в Царево са гласували в нарушение на Закона за устройството на територията докладната на кмета за възлагане на проект за план за строителство в местността "Силистар".

Става дума за 22 дка бивш свинарник, като мотивът на съветниците e да възстановят пътя до плажа, който попада в частен имот.

Според екоорганизации обаче това ще даде възможност за строителство на вилно селище в природен парк Странджа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз престъпник и шайката му колко народ трябва да изпотрепят и колко милиарди да окрадат още докато простия народец се свести че живи ги колят?
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Манталитет, манталитет му се вика! " Другарю старшина, защо войничето пика на криво?" Попита командира и нареди повече войничето да не прави така.
36
14
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
А КУРнеля бясна ли е...
35
30
 
4
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бати Бойко не е безгрешен, но този човек има морал и съвест, и милее за българския народ и държава!!!Когато трябва е строг, а когато трябва даже пуска и някой хубава дума за БСП!!!Точно такъв политик искам да е начело на държавата!!!Агент Питър Галахар!ЦРУ!!!
34
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един белгиец живеещ в България го беше казал много точно: - В Белгия от година няма правителство - по нищо не си личи, всичко работи . В България от три мандата управляват едни и същи - също по нищо не си личи, нищо не работи.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е тръгнал да разпорежда на областния управител , що не му разпореди и да извади нефта от находището , че да се види и България в пари . Или вече е забравил какви ги плещеше за силистар и хан Аспарух ? Тича след събитията Простия като хрътка след лисица и прави пипуети пред камерите и микрофоните , за да поддържа имидж пред плебса . Кога по ризка с къс ръкав и ножица в ръка , кога в черен костюм и тъжна физиономия - според събитието . Даже на моменти поплаква .
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОбяснявам ти, защо борисов унищожи държавността. При толкова много администрация трябва да има делегиране на отговорности. Просто не може един човек в държавата да се занимава с всичко.Когато той се довлече на власт, цялата администрация се парализира и никой не смееше да вземе решение, което не е одобрено от НЕГО.Като резултат почна едно безкрайно писане на писма, само и само чиновникът да не вземе да сгафи. И всичко се одобряваше от НЕГО. И така надолу по стръмното.Капиш?
31
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, не помниш ли, че сме уж правова държава? Има закони, не диктатура? Плачеш за протести и сваляне. Байгън ше станеш с твоте селски бабаитлъци - да ти го кажа така, че да ме разбереш.
30
2
 
21
 
! Отговори
Офф! преди 5 години
***, а? Чак днес ли цъфна след 4 дена покрит като в миша дупка след трагедията в Своге?!
29
16
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До Анонимен"ГЕРБ никой не ги е избирал. Българите масово ги ненавиждат"...--------------------------------------------------------------------------На Позитано няма българи... - а останалите гласуват за ГЕРБ...
28
24
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бати Бойко е велик селяни прости!!!Бати Бойко ви отваря европейските пазари и бизнеса расте и БВП се увеличава!!!Агент Кейн Манинг!ЦРУ!!!
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов това, борисов онова. Ако четеш медиите в България все едно има само един политик, и това е борисов. Той нарежда, той разпорежда, той дава, той никога не е виновен.Направо се учудвам, че още не е разпоредил умрелите от катастрофата край Своге да се възкресят. Защо бе боце, какво чакаш? Я Явно да организираш един ремонт на пътя изобщо не те бива, ама да разпореждаш си първа писта!
26
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЯ ВЕЧЕ НЕГОВИТЕ ПОЧНАХА ДА НЕ ГО БРОЯТ ЗА НИЩО, А ТОВА Е СИГУРЕН ПРИЗНАК ЧЕ СКОРО ЧЕ СИ ОДИ
25
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и Тодор Живков се разпореждаше за всичко в държавата ,пък накрая единствено напредналата възраст го спаси от затвора. Настоящата проекция на "тато "- неговия бодигард едва ли ще има този шанс.
24
1
 
26
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Защото именно БОРИСОВ унищожи ДЪРЖАВНОСТТА в БЪЛГАРИЯ.Той превълна цялата система в еднолична пирамида, командвана лично от него.Заради огромното си Его.А феодалите по места се скъкват да му правят наколенки та дано даде някое по-голямо парче от баницата.Типичен пример е случаят с Московски - убиец, който не само че е на свобода, но продължава и да е министър.Такова нещо не би могло да се случи в нито една НОРМАЛНА ДЪРЖАВА.България обаче за съжаление не е ...
23
16
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Важно е, че на голяма част от народа му се отвориха очите... - вече са наясно кой твори материални блага, за кого еврофондовете са отворени, кой не злоупотребява с държавни средства... - и е наясно за кого ще даде гласа си на следващите избори...
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси тъжното... гербавите две седмици ни обясняваха как тоя строеж ще е готин..
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво са всичките тези чиновници с тлъсти заплати, като за всяко нещо Борисов трябва да се разпорежда. Въобще има ли някаква държава?!
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В чалгирана България е важно Бащицата да разпорежда , нарежда , отменя, заповядва... Всичко това хваща дикиш сред ошашавения народец.Бащицата мисли за нас , бащицата се грижи за нас.
19
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Земята не е негова ,е да казва може или неможе ,земята е на народа и това трябва да се гласува ,ако хората искат ЩЕ СТАНЕ