Гаф след гаф, а... "падат пешки, не важните фигури!"

Политолозите Мария Пиргова и Цветанка Андреева по Bulgaria ON AIR
29 авг 2018 10:23,
34

Държавата от месеци се тресе от скандали, а тежкият пътен инцидент край Своге, който взе 17 жертви, отново стана причина за политически реакции. Бяха свикани пресконференции, появиха се призиви за оставки.

Корнелия Нинова заяви, че най-голямата гордост на премиера – магистралите, са най-голямата кражба в държавата и поиска оставката на цялото правителство.

От своя страна премиерът Бойко Борисов отвърна, че е рано от БСП да издават присъди, за да не берат после срам социалистите, които грубо политизират темата.

"Стабилността на правителството е разклатена от много скандали. Умъртвените животни, Търговскияя регистър, фалирането на "Олимпик"… няма кой да носи отговорност в държавата. Знаем, че решенията в България са еднолични, но премиерът не носи отговорност. Тази есен ни очакват подобни събития – още неща ще се сриват и падат. Нинова е права. Но след оставката трябва да се даде решение какво следва", подчерта политологът Мария Пиргова пред Bulgaria ON AIR.

"Там където няма усещане за справедливост, винаги има политически атаки и набеждаване. Обществото търси справедливост. А някой удобно му дава виновника. Нинова какво ще направи с олигарсите? Дали ще изчисти съдебната система? Дали ще премахне корупцията? Трагедията дойде много удобно. Левицата търси кризи", контрира политологът Цветанка Андреева.

И добави, че бившите конунисти са произвели сложна система от зависимости между власт, бизнес, политика и съд.

"БСП няма да разплетат това. Всички знаем системата на държавните поръчки. Това е голямата корупция в България", настоя Андреева.

Мария Пиргова бе категорична, че политиците не могат да решат политическата криза и заяви, че "падат пешки, а не ключови фигури като министри". По думите и икономиката и политиката са слети, а държавата е загубила възможност за взимане и прилагане на решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
2
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Дир-а, погледнете коментарите. Двадест и няколко коментара, и то само между тролояе на едната или другата партия. Какво значение има коя е на власт и какво е направила. Сегашната не струва. Жалко че няма алтернатива. Всичките са едни и същи корумпирани мекерета, които чакат комисионна за дадена ,,обществена,, поръчка. Поради тази причина, за бога братя, бгайте. Няма оправия. Сега може да започне плюенето и минусите докато не изтрият кпментара.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България не е на 1300 години- тя е на повече от 5000!
30
0
 
5
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Да си правят сбирки с кюфтета всеки месец поне в това са добри.Хорицата там като пинат въобще не чиват за какво св говори
29
2
 
5
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Познавам много хора,които не скриха партийните си книжки- те ги изхвърлиха на бoклyкa,когато разбраха истината за комунизма-социализма. Повечето бяха идеалисти,но се приземиха и вече не са! След като напуснаха идеалистите,в "Партията" останаха само наивници и мошеници.
28
2
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
С намалянето на населението не се повишава качеството. Точно обратно. Ще останат ,,шведите" и малкото доживели до пенсия. Младите и работещи българи нямат търпение да избягат от т.н. държава. Нямам любима партия, но тази ще ни затрие напълно. В момента зад граница има повече работещи българи отколкото в България. Тъжно.
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквито ни политолозите ,такива ни и шофьорите,политиците,учениците и т.н.!Ние сме си ние!Всеки срещу всеки,група срещу група и всички срещу държавата!Затова тя от 1300 г. Половината под чуждо робство!Дано като намаляваме бавно,остане нещо качествено!А дано,ама надали!
26
1
 
9
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До поредна 14.Има, има , само че е нужна солидарност. Една всеобща стачка ще реши проблема окончателно. Ама страха е голям а куража малък.В това е проблема.От солидарността между хората се страхуват и политиците и олигарсите и всички облагодетелстващисе от властта по един или друг начин. Не от епезодичните протести а от всеобща стачка.Това е истината.
25
3
 
6
 
! Отговори
Бае ви Груе преди 5 години
Пиргава-ааа,кравите на село ми стоят ненапасани,нивите неизкопани,заради тебе кундо мръзешна- не ти са работи,сал ти се хортува!
24
17
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
къде се тресе държавата бе другари, лъжите, глупостите и организираните протести на другарката "истина" нинова ли наричате тресене?
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистите услужливо на властта мълчат за отпадане на защитата при уволнение на инвалиди. ПОЗОР! Провалите следват 1 след 1. Нищо човешко не се случва през последните 10 год. Геноцид!
22
28
 
14
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Не виждам България да се тресе от скандали- тресат се от истерия комунистите и неразкритите им агенти от ДС.
21
5
 
24
 
! Отговори
пацо преди 5 години
Доста антикомунисти и отявлени евроатлантици май си скриха партийните книжки!
20
6
 
13
 
! Отговори
Пиргова-посредствена преди 5 години
Щом и посредствената Пиргова са я направили професор(вероятно по партийна линия), то тежко и горко на България...
19
13
 
12
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Тавариш Нинава е лековерна кресла,която слабо разбира от политика- затова говори така. Нещата са съвсем различни от това,което нейната фантазия си въобразява- много по-дебели,с участието на фигури около нея. Те обаче я правят на наивница,като се смеят зад гърба й заради невъзможноста да загрее номерата,с които я подвеждат.
18
2
 
29
 
! Отговори
пацо преди 5 години
Не разбрах кои са бившите комунисти.Цялото управление на държавата от 29 г. само бивши комунисти и ченгета
17
20
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ох,аман от тази другарка Нинова и нейните призиви за оставки, вече стана отвратително досадна.
16
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Бойчето постъпва много правилно,че въобще не отговаря на безумията на червените мухоморки. Явно смята, че народа сам ще си направи изводи. И то си е така. Фирма на червен олигарх построила пътя. АПИ й казала да го ремонтира, но фирмата се ослушва. Шофьорът карал бързо и не гледал пътя и накрая ББ виновен :)))
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова да преброи олигарсите в партията си,да ги национализира и тогава да дава изявления.
14
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Пиргова е една дрта комунистка, която не знам защо я канят да говори глупости по телевизиите. Преди време тя беше казала, че корпоративния вот е нещо нормално и хубаво (когато се разбра, че всички миньори от Бобов дол са гласували за партията на Ковачки). А най-тъжното е, че тази е даскалица в СУ. Не ми се мисли с какви щуротии пълни главите на младите хора там.
13
4
 
17
 
! Отговори
поредна преди 5 години
Каквито управляващите , такава и опозицията . Няма отърване от тях , не разбрахте ли ?