По (без)опасните български пътища...

Най-тежко е в малките населени места в страната
29 авг 2018 20:08,
22

Катастрофата край Своге повдигна много въпроси не само за това дали има или не варовик в асфалта на пътя-убиец. Шофьорите днес се питат не само дали пътищата, по които се движат, са безопасни или как се шофира по тях а и как се гледа на безопасността на пътя.
Още по темата

Експерти в сферата на пътната безопасност и подръжката на автомобили и автобуси отговарят на въпроса фатално ли е това, че превозното средство, взело 17 жертви край Своге, не е минало технически преглед преди да потегли на път и само недопустимото вещество в асфалта ли е причина трагедията да се случи. В предаването "Директно" по  Bulgaria ON AIR коментира Ивайло Славков от СБА.

Безопасно ли е да се шофира в България и кои са опасните пътища у нас?

"Катастрофи са ставали и винаги ще стават. Въпросът е да са по-малко и да взимат по-малко жертви. Ако един път е направен както трябва, при определени ситуации ще помогне за спасяването на човешки живот. Изправен автомобил и изряден път са най-добрата комбинация. Компромис може да се допусне в състоянието на пътя, защото ако автомобилът не е в добро състояние, той може и вероятно ще създаде проблеми", заяви Ивайло Славков.

По думите му при създалата се обстановка по време на трагедията край Своге със сигурност 13-те км превишена скорост са оказали влияние върху фаталния развой на събитията.

"При дъжда пътят става доста по-хлъзгав, автомобилът е неустойчив и дори с малко превишение на скоростта, ще има проблеми при спирането.", каза още в предаването експертът.

Каква е подготовката на шофьорите на пътя и доколко у нас това е проблем, върху който трябва да се работи?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
ПОлзват ДМК сателити преди 5 години
Нова техника внедрена от орг престъпници за следене на собственици на банкови картиобезпечава сателитно обемно центриращо следене.За първи път подобна техника констатирахме при смяна на номерата и издаване на талони с терористични зомби съоръжения. Много автомобили наблизо падаха в реката водени от компютри следящи с точност до плюс минус 14 метра всеки автомобил с новата тежко терористична техника внедрена в талоните.. Загинаха водачи..
15
1
 
3
 
! Отговори
ЦАкат ги с камери преди 5 години
Обсебени с холограми водачи може да видите навсякъде. Познават се по бясната неадекватна скорост . Особенно впечатляващи са обсебени след пси активирани с незаконни камери.КАрат по групи от няколко автомобила висока недопустима виеща скорост, на дистанция 2 до 5 метра плътно кола до кола.СНимането и обемното следене са ЗАБРАНЕНИ ОТ КОНСТИТУЦИЯТА чл.32 ,чл29 и чл 28.
14
1
 
3
 
! Отговори
Заслепяват ДЕНЕМ преди 5 години
НА снимката виждате автомобили които ЗАСЛЕПЯВАТ с включени скенери бели високо вредни денем в ясно и слънчево време.Стотици хиляди автомобили заслепяват с нарочно инсталирани бели всиоко вредни режещи въздушния океан скенери ,следени от нагли престъпници през сателити/следят уврежданията и внедряват все по жестоко вредни радиоактивни скенери вместо доказано безвредни традиционни жълти фаровеВодачите заслепени с проникваща микро лептонна радиация са НЕАДЕКВАТНИ.
13
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До коментар 5 асфалт се пише с ,,Ф,, научи се първо да пишеш пък после изказвай мнение,аман от разбирачи по -всичко
12
2
 
9
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
КаТо минавам Русе-Бяла винаги се кръстя.После Благодаря на Бог че съм жива
11
2
 
15
 
! Отговори
От 14 до 15 преди 5 години
Съжалявам но инфраструктурата си общински бюджетен проблем.Тези неща наистина държавата трябва да финансира.Но при Герб всички пари отиват в София и за провинцията няма бюджет.Май го наричат централизация.Още повече тая пернишката кметица дето стана депутатът много почна да вдига шум за това че няма пари за провинцията дори някакви закони се опита да прави в тази област ,но се отрови нещо.Та мисля че темата е една такава опасна , софиянци не дават да им се барат парите.
10
9
 
6
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Вероятно е така , но си сбъркал проекта това което казваш не е финансирано по Програмата за развитие на селските райони.Но може и за нея да кандидатствате примерно може да си направите огромен стадион с всички екстри в който 5 тимата жители на селото да спортуват.
9
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои ще мине да направи една мрежа питам педесети път един сателит кои питам като или нета е бавен или сателита липсват канали що бре кои е виновен а къде са програмите по тия проекти не са на герб а бсп миите си ръцете те така си миеха ръцете един друг продължават че оня политика бил гледал
8
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вина за осветлението в селата нее на герб там командва червеното не винете герб за селата един свестен сателит не работи камо ли интернет мрежа за вифи да не говорим какав герб
7
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига с този дъжд и аквапланинг! Свидетелите в ударените коли казаха че тъкмо почвало да вали. Проблема е точно там, превишена скорост и разсейване. Вероятно съчетано и със стари и износени гуми.
6
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5За далеч по-леките автомобили аквапланинга явно не е бил особен проблем.
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не е в 13 км отгоре. Асвалта е като гланцирана хартия. Дъжда е бил предпоставка за аквапланинк. За да вземе завоя автобуса се е изнесъл в насрещното където е помел 3 автомобила. Къде са отговорните за ремонта на пътя нещо не ги виждаме. Да излезнат в медиите и да си признаят 4е те са виновни за катастрофата и убитите. Свидетели от Своге които всеки ден минават от там казват 4е мантинелата от няколко седмици е строшена от предишни катастрофи. Кат е подал сигнал но другарите били умрели
4
1
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
карам по един път които спокойно можеш да си караш с 120 км , но на едно място има ограничение 40 км пътя е трилентов еднопосочен.Повярвай ми зимата или на дъжд не минавай от там с 50 км защото няма да умреш ама ще ти се наложи сериозен ремонт на колата.много ограничения на скороста са поставени именно заради пътя и възможностите му, е вярно има и такива които са да могат полицаите да допълват бюджета или техните джобове.
3
1
 
7
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Аман от специалисти,еййй! Кой знае какъв канцеларски гризач е,ама дава съвети...
2
7
 
5
 
! Отговори
Живот преди 5 години
И като навсякъде и всякога(обикновенно)има намесена жена или пари!Се ла ви!
1
4
 
22
 
! Отговори
Оджа преди 5 години
Още един отвореняк се оака по въпроса!Пожелавам му да не изпада в ситуацията на шофьора ...Тогава да го питам тия 10 км в час отгоре ли са проблема ...