Пътници от Пловдив не стигнаха до София. Няма автобуси

Столичната община спря договора с фирмата, не спазвала договора
Обновена: 30 авг 2018 19:08 | 30 авг 2018 18:51, Петя Славова
11
Пътници от Пловдив не стигнаха до София. Няма автобуси
Снимка: Булфото

Пътници на пловдивската автогара "Юг" останаха без превоз до София днес. Причината автобусите на "Витоша експрес" ООД нямат право да изпълняват маршрута.

В бележка, залепена на автогарата, компанията съобщава, че Столичната община (СО) е прекратила договора си с тях, а поради незавършена процедура по Закона за обществените поръчки, нов изпълнител още няма. Кога ще има от общината още не знаят, а пътниците трябва да се обръщат към "Витоша експрес" ООД за компенсация, в случай, че са си закупили билет, предаде Дарик.
 
Часове наред автобусите на "Витоша експрес" с посока София не идват, или по-точно не тръгват от пловдивската автогара, охранявани от Дирекция "Автомобилна администрация" и жандармерия. Шофьорите са глобени.

Според Тихомир Асенов от ръководството на компанията това е било ненужно: "Поне можеше да се изчака още няколко дни, докато се сключи договор с другата копания, която е класирана на първо място по следващата процедура. Явно фирмата, която трябва да спечели, отново не печели и затова е този натиск и се създава напрежение".
 
От общината и компанията са единодушни само в едно – договорът е прекратен едностранно от възложителя заради неспазване на клауза, засягаща цената на билета.
 
Директорът на транспортната дирекция в Общината Иван Николов обясни, че процедурата за нов изпълнител е започнала. Избраната фирма е ТК "Бус Перник": "СО стартира спешна процедура по закона за обществените поръчки, към 15 август вече имаме избран изпълнител, който да вози по линията София - Пловдив.

Към изпълнителя в същия ден е пусната покана да сключи договор с общината, да предостави необходимите документи. Срокът за подаването на документи и сключването на този договор от негова страна е 30 дни. Към момента все още не сме получили документите.

Разговаряме с тях това да стане по-бързо, за да може линията София - Пловдив да има превозвач. Крайният срок на изпълнителя е до 15 септември". Той допълни, че за компенсация пътниците могат да се обръщат към "Витоша експрес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
И аз така си помислих докато четях.Според мен при едни нови мотриси БДЖ е по добре от автобусите.И е по евтино със сигурност!
10
3
 
7
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Според боцко и повечето гербави, всичко е наред, според мнозинството граждани нищо не върви. Днес няма придвижване на хора и капитали, онзи ден заради кофти направен път и откраднати пари за пътя 16 жертви, преди това търговски регистър, ГРАО, застрахователна компания "Олимпик", да видим утре какво ни е приготвило "хубавото" правителство на гебр и оп. Оставка боце - некадърник и мошеник. И кой е начело на МТИТС и има отговорности към транспортния сектор за превоз на пътници - московски.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея Перник бус дали ще пуснат старите си трошки или специално за тази линия ще купят нови като тези на Витоша експрес? Щото иначе по-добре с влак отколкото да се возиш 2 часа в разпадащ се автобус. И едва ли цената ще е много по-различна от 14 лв, тъй като от поне 5 години си е тази и на Хебросбус и на ВЕ
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Така еО, свещена простота! Поредният който досега живя в благоденствие и го возеха най - сигурните превозвачи! Добре че дойде Герб. Докога, бе, докога с тази евтина бесе парска пропаганда? Вземете и говорете най - после за истинските причини за това положение- за това, че по - голямата част от бизнеса в България е сив и крадлив, абсолютно некоректен нито към служителите си, нито към потребителите. Това в най - голяма сила важи за фирмите монополисти. Там ужасът е пълен. Крещете за това.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Taка трябва, така... Защото и хората са виновни, че са си мълчали. Доста време мина, откакто Господари на ефира раздухаха случая, а после фирмата продължаваше да си вози с грешните цени. И никой не се осмеляваше да повдигне въпроса. Нека сега, да им е хак и на фирмата и на хората. Не случайно казвам и на хората, да вземе да се събуди малко това племe. И следващия път сами да контролират тия процеси. Като се покаже нагъл превозвач, да го смачкат сами, щото да знаят, че иначе остават без автобуси!
6
5
 
11
 
! Отговори
Така е преди 5 години
При герб - днес няма едно, утре друго, докато накрая никой няма в тази ***
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
договорът е прекратен едностранно от възложителя заради неспазване на клауза, засягаща цената на билета.-----------докога ще се задържат изкуствено цените, всичко се пука по шевовете , гръмне ли балонът цените ще тръгнат нагоре и никой няма да може да ги спре. бетер венецуела ще настане.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези от Витоща спечелили поръчката с цена 7лв за билет и след това начисляват още 7лв за някви си услуги,имаше ги в "господарите",за тва,не само да се прекрати договора,ами и солена глоба трябва да получат.
3
1
 
3
 
! Отговори
EK-lin преди 5 години
До АнонименНе е ясно за перничани и колани. Имат, обаче винкел!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега БДЖ ще намаже малко и няма да фалира.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перничани оборудвани ли са с колани?