Експеримент на Bulgaria ON AIR: Най-честите нарушения по пътищата

Скрита камера засне над 10 опасни ситуации в Прохода на Републиката
Обновена: 1 сеп 2018 17:58 | 1 сеп 2018 17:28, Анисия Иванова
42

След серията от тежки катастрофи, екип на Bulgaria ON AIR постави скрита камера на едно от най-натоварените пътни трасета през лятото – Прохода на Републиката (Хаинбоаз), за да провери кои са най-честите нарушения на пътя.

Резултатът - за по-малко от половин час камерата засече над 10 опасни ситуации, предпоставки за пътен инцидент, 5-6 неправилни изпреварвания с висока скорост и няколко избегнати на косъм тежки инциденти.

Пътят от старата столица до Гурково е и едно от трасетата у нас, където катастрофите са ежедневие. Камерата беше в началото на Прохода, скрита от погледите на преминаващите шофьори на отсечка от пътя, в която изпреварването е забранено с непрекъсната линия.

Според повечето от шофьорите във Велико Търново несъборазената скорост, отнемането на предимство и неправилното изпреварване, са най-често срещаните нарушения.

Само до началото на юни в област Велико Търново са санкционирани над 24 000 нарушители. Като от 712 от тях са с отнети шофьорски книжки, а сред тях са открити и рекордьори с неплатени глоби от по 5000 до 10 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
9
 
! Отговори
Екскременти преди 5 години
Какъв експеримент по пътищата, тя България цялата е един експеримент с хората.
34
0
 
8
 
! Отговори
!? преди 5 години
Милата ни Родина е 5 часа север/юг и още толкова изток/запад- дори спазвайки правилата, та никога няма да разбера това бързане, за да спестиш 20 мин
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никой не казва за вълшебната думичка МАНТАЛИТЕТ !!!!! там е проблема ,,
32
0
 
8
 
! Отговори
BG преди 5 години
До 34 - да хубаво е закона да се спазва, ама се кара на правилото че "всички животни са равни, но някой са по-равни от другите". Щото ще глобим някой за това че в града си кара без фарове с 30 км/ч някаква таратайка, но изобщо няма да "забележим" баровеца който си пуснал всичките фарове, ама пердаши с 100 км/ч, нали !И друго в София с колко кара а ?! Едва ли с 40-50 км/ ч :) - карате като луди и ненормали и после фарове трябвало да има че да се забежелите !
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BGПич, закона е да се спазва! Ама малко, ама слънчево. Точно в слънчево време, по обяд в София поне два пъти се отървах от сблъсък с "какичка". Хубаво е когато с периферното зрение видиш навреме фаровете в огледалото си на индивиди, за когото правилата не важат. Та спрете с тези "фарове". Спрете да го умувате! Явно с този умствен багаж няма да го разберете. Само ще Ви заболи главата.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какво е за нашенецът непрекъсната линия, айде сега. Или спазваш или си си роден така и трябва обществото да те превъзпитава с административни методи.
29
1
 
9
 
! Отговори
Аз пък мисля, преди 5 години
Че има идиотско каране има, но и ограничения от 20 км в извънградско е лошо направен път. Също така по завойчести двулентови пътища които са натоварени за магистрали трябва да има места за изпреварване. Наистина има бавни камиони и ако ти се случи в разрешен участък да има насреща коли много хора избират просто "безопасното" изпреварване. Ако знаеш че след няколко километра ще има уширение за изпреврване ще си изчакаш. Нека се проследи трафика в прохода на републиката и то основно от камиони.
28
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знае ли някой къде онлайн може да се подават сигнали за безрасъдни шофьори, че стават все повече
27
1
 
8
 
! Отговори
БС преди 5 години
Ужасно шофиране, затова се трепете така по пътищата. Никъде не видях полиция?
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечно полупиният българин с афтономобил е многократно по-опасен от напълно пияна майймуна с танк! Поне от статистическа гледна точка е така, защото до ден днешен все още не сме видели пияна майймуна с танка да е направила катастрофа, докато потомственият вечно полупиян каруцар Андрешко се претрепа с тези моторизирани карутси!!
25
0
 
3
 
! Отговори
- преди 5 години
Хубава търновка.
24
4
 
20
 
! Отговори
BG преди 5 години
То да са само фаровете - сещам се че КАТ бяха подхванали да проверяват ... срока на годност на кислородната вода в автоаптечките !!!Бил съм свидетел как КАТ спряха един човечец с едва кретаща 25-30 г кола която се движеше с 30 ! км/ч и го глобиха заради това че не си бил пуснал фаровете - юли месец, 11 ч на обят - облаче нямаше в небето !
23
3
 
18
 
! Отговори
b преди 5 години
Но мързеливите полицаи ръководени от тъпите политици се занимават само със скоростта:- лесно за полицаите;- доходно за бюджета
22
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 5 години
Кой каквото и да разправя,всичко си е в карането!Не че,ако караш нормално,някой отвеян бързак,няма да те отнесе,!Като карахте Москвичи ,беше добре,а сега не е!Какво беше,за космоса и ракетата?
21
12
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Дневните светлини са отменени в редица страни -водят до увеличаване на ПТП а поставянето на колана е колкото полезно толкова и вредно. Преценката ррябва да е на водача или пътника в ппс.
20
5
 
12
 
! Отговори
ON AIR преди 5 години
ЗАЩО СТЕ ЗАБЪРЗАЛИ КАДРИТЕ ОТ НАРУШЕНИЯТА? ИСКАТЕ ДА ИЗКАРАТЕ СКОРОСТТА ПО-ВИСОКА ЛИ. НА БАТКО МАНИПУЛАТОРИТЕ... ЩЕ ВИ ПОДАМ БИБЕРОНА, СЛАДУРИ
19
5
 
9
 
! Отговори
BG ON AIR - ГЕНИАЛНО преди 5 години
НИКОЙ НЕ СЕ Е СЕЩАЛ ДА СИ ПРАВИ ЕКСПЕРИМЕНТ ДО СЕГА! ТОВА Е РЕВОЛЮЦИОННО И ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА ОТ УТРЕ СПИРА!БРАВО БЕ ЮНАЦИ! Послепис: хахахахах
18
0
 
5
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Как къде?На пет метра преди табелата за изход от населено място в участък, който е вече магистрала...
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТ бюджета им и 145 милиарда да стане, те няма да спрат да крадат(и да не работят).
16
0
 
26
 
! Отговори
Yan преди 5 години
"а сред тях са открити и рекордьори с неплатени глоби от по 5000 до 10 000 лева." Въобще имаме ли държава? Нямам думи!