"Коледа сред лято" – клане на свине в Бозвелийско

Хората се опасяват от африканска чума и предприемат действия
4 сеп 2018 16:00,
15

До края на деня трябва да станат ясни резултатите от взетите проби за африканска чума по свинете в Бозвелийско. Варненското село се намира само на 3 км. от установеното огнище на болестта в Тутраканци. От резултатите ще зависят последващите действия.

Собствениците на животни започнаха вече да колят свинете си, за да избегнат опасността животните им да бъдат евтаназирани заради риска от зараза, съобщават от телевизия Bulgaria ON AIR.

Членовете на кризисния щаб за борба с африканската чума по свинете са убедени, че това е най-практичното решение към момента, за да могат стопаните все пак да не загубят инвестицията си по животните.

Хората с горчива ирония определят ситуацията като "Коледа посред лято", но членовете на кризисния щаб за борба с африканската чума по свинете са убедени, че това е най-практичното решение в момента.

В цялата област Силистра има регистрирани 1900 прасета в 960-970 обекта от типа "заден двор", т.е. - за лична консумация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на зима в Кауфланд за соеви салами объркани с 20 годишно месо за вкус и кремвирши от пера,мас и нишесте!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е в условия на Трета национална катастрофа.
12
0
 
3
 
! Отговори
До Логика преди 5 години
Те си минаха реда, ама не сте разбрали!
11
1
 
10
 
! Отговори
ЛОГИКА преди 5 години
Сега е ред на Кокошките и Петлите ?Какво става ?
10
3
 
21
 
! Отговори
Свинаря преди 5 години
В последните години и най вече последните две,хората масово започнаха да търсят месо от животни отглеждани в "задните дворове". Нали не мислите, че това остава незабелязано от едрия капитал, който ръководи държавата?
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свинско не консумирам от 25 години поради хипертония. А когато консумирах си отглеждах пра.се. Хранех го с типов хляб от 15 ст. и трева която забърквах с хляба. В днешно време ако трябваше да отглеждам пра.се едвли шях да го храня добре с този скъп и малограмажен хляб.
8
3
 
13
 
! Отговори
мила моя... майнольо преди 5 години
Практично ама друг път. Колкото и за овцете и козите беше практично. 5000 хил. животни избиха и чума така и не доказаха и НИТО ЕДИН документ не се видя!!!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е общото между Тутраканци и обект Силистра?!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50 лева за кг. свинско.
5
2
 
14
 
! Отговори
11 преди 5 години
не ваксинираха овцете и козите в България заради въображаем износ на агнешко и овче месо към Европа който щял да бъде замразен...ми той като е нулев ТОВА НАС КАКВО НИ БРИГА БЕ ГЕРБави *** ? Геноцид и тва си е...к
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде дайте касапите от байрама де! Стига с тази проислиямска кампания. Дайте африканците дето ядат прилепи и майймуни. Какво ни налагате някакви псевдо хуманни комплекси. Дайте пребоване с камъни, рязане на ръце, бой с камшик. Нека лъсне майймунския характер на вечно репресираните и натурално прости и мързеливи.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За онези 240 кога ще дойде Коледа от кеф хората и хоро ще играят даже.
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грабителите на България искат да вземат и животните на хората за да им купуват месото с хормони. Хубавото българско се изнася, а ние ядем западните замразени отпадъци
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква ли ще стане цената на свинското....