Анна-Мария към майка си, час преди да загине на "зебра": Пази се, мамо!

Съучениците на 15-годишното момиче почетоха паметта й
5 сеп 2018 18:45,
76
Анна-Мария към майка си, час преди да загине на "зебра": Пази се, мамо!
Снимка: Архив, Булфото

Съучениците на убитото на "зебра" 15-годишно момиче в Горна Оряховица оставиха 15 червени карамфила на мястото на кървавия инцидент.

Децата са от X А клас на СУ "Вичо Грънчаров" и почетоха паметта на своята съученичка и приятелка. След случилото се снощи около 20:15 ч., учениците не спали цяла нощ, а се организирали бързо във Facebook.

Под засилена охрана днес те запалиха свещи на мястото, на което 15-годишната Анна-Мария загуби живота си, и поднесоха съболезнования на нейната майка.

Още по темата

Детето беше блъснато докато пресича пешеходна пътека на входа на "Захарни заводи" от патрул на частна охранителна филма. Детето се прибирало към дома си, но никога не стигнало. Слязло от автобуса и тръгнало да пресича, когато било връхлетяна от "Опел" Астра, който се движил с висока скорост.

През сълзи майката на загиналото момиче посъветва нейните съученици да бъдат внимателни и да се пазят.

"Деца, пазете се много ви моля. Няма кой друг да ви пази. Ако мислите, че като пресичате този, който кара срещу вас, ще бъде внимателен, лъжете се! Не почерняйте майките си, защото лошото идва много бързо", каза Ивелина Иванова и прегърна децата, дошли да почетат паметта на дъщеря и.

Майката споделя, че 15-годишното момиче е било на разходка с нейните приятели. Чули се по телефона около час преди трагедията: "Казах и да се прибира. Тя отвърна, че в 20 ч. си хваща автобуса и в 21:45 ще ме чака на портала на завода. Аз бях втора смяна, а тя винаги ме посрещаше. Последните и думи бяха: "Пази се, мамо!". Повече не я чух", сподели през сълзи майката.

Анна-Мария учила в паралелка "Предприемачество и бизнес". Мечтаела да стана ветеринарен лекар, защото обичала всички животни. Майка и разказва пред "24 часа", че детето било изключително харизматично.

"Искам възмездие. Шофьорът да си понесе последствията. Правосъдна система трябва да има в България. Никой няма право да отнема живота на едно 15-годишно дете, още неразбрало какво е живота", коментира почернената майка.

Самата Ивелина работи в бонбонената фабрика и живее във ведомствените жилища на завода. Сама се грижела за Анна-Мария.

Близки на семейството и учители започнали кампания за набиране на средства за погребението в четвъртък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиецът е с криминално досие, как изобщо може да работи като охранител!Тия мръсни МУТРИ избиха децата ни....
60
0
 
0
 
! Отговори
вито дженовезе преди 5 години
Закона е дългата ръка на коза и за носа.зазидан в стената
59
0
 
14
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Този изверг,убил момиченцето на пешеходна пътека,според мен,не е от категорията"човешко същество",а бясно псе и с него е редно да се постъпи съответно
58
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
05.09.2018Още едно погребение на дете. Този път блъснато на пешеходна пътека в Горна Оряховица. Заради всички нас! Заради мен и теб! Защото умеем само да приказваме и да отхвърляме личността, мнението, знанията и уменията на този срещу нас. Още през 2015 година в качеството си на координатор на клуб "Безопасни улици" получих сигнали за Горна Оряховица. Местните хора бяха подали сигнали до кмет, полиция, Агенция пътна инфраструктура за шофирането с висока скорост в населеното място. Писах и аз. Предоставям ги публично, не че и сега някой ще им обърне внимание. До момент
57
2
 
4
 
! Отговори
разплетена жилетка преди 5 години
Човек на герб е.Затовас в Горна Оряховица хората се страхуват и искат справедливост.Има и други сайтове където пишат ама много взеха да ме трият.Ако се замислите може да вземете от всякъде инфо-местни вестници,сайтове и на хора които не може да понасяте.Понякога изкачат доста любопитни неща.Информация го проверявам поне от 2източника иначе Как ще науча истината.А и зная какво мислят другите.Поне е предимство
56
1
 
5
 
! Отговори
Връбница преди 5 години
До общината на район ,,Връбница"Всяка вечер късно има гонки -газ,спирачки и полиция никаква.
55
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
само за изречението "не спали цяла нощ, а се ОРГАНИЗИРАЛИ БЪРЗО ВЪВ ФЕЙСБУК" вече са приготвили отделен котел. прочие, института за пътна безопасност нема ли да прати некой снощен с елече да направи експертиза на пътната настилка, базирана на "визуални наблюдения" (дословно цитирам)
54
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И с колко висока скорост е карал?С 53 км/ч при разрешени 40 не би трябвало да е проблем. Виновен е асфалта, изфрезовайте го и го претопете, шагуйба фасфалта.
53
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пешеходната пътека спаси ли момичето? Значи първо се оглеждаш, преценяш дали е безопасно и тогава пресичаш. Шофьорът е длъжен да спре - ами ако не та е видял?
52
0
 
12
 
! Отговори
много е просто преди 5 години
ЖИВОТЪТ винаги има предимство и всеки ,който не го спази е престъпник и предумишлен убиец. Никакво намаление на присъдата при признаване на вина.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата се учат да пресичат на пешеходна пътека.Шофьорите са ДЛЪЖНИ да намаляват скоростта и да дават предимство на пешеходците на пътеката.Докато не се въведат крумови закони-няма оправия.Да се секат ръцете на убийците по пътищата,та да не правят вече така,тяхната...
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Елементарно е, но никой шофер на автобус не го прави. Просто трябва да се съобщава по микрофона,(там където се пресича) - всички слизащи пътници да изчакват автобуса да потегли и тогава да пресичат, ама... то у нас и кой да слуша и да спазва.Загледайте се, вечно се бърза да се пресича, веднага зад автобус или пред автобус. Голяма грешка е това. Това трябва да се учи от детската градина.
49
1
 
26
 
! Отговори
до анонимен преди 5 години
Законите ни са сбъркани, затова загиват толкова много хора по пътищата ни.---------Не законите, а манталитета ни е сбъркан!
48
1
 
48
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Да- грешки стават. ОБАЧЕ да блъснеш някой на пешеходна пътека, при това с висока скорост- трябва да се тълкува от закона като убийство.А ако си пиян/ дрогиран и блъснеш и утрепеш някой- тогава трябва да е предумишлено убийство.Горкото момиченце, и още по- горката майка.
47
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По евтино е да се сложи видео наблюдение и да се използва в съда има мн начини , но се иска воля сами сте си виновни докато вие не си научите децата да са по добри от всяко настоящо и минало поколение , няма да има оправия никога
46
4
 
45
 
! Отговори
10 години затвор! преди 5 години
Толкова ли е трудно да се промени закона? Ако блъснеш някой на пешеходна пътека и той загине - 10 години в затвора. Без никакви условия, без никакви тълкувания. Убиваш човек на пешеходна пътека - веднага 10 години затвор. Ама няма чисто съдебна минало, няма споразумения, няма признаване на вина и тем подобни глупости.
45
3
 
29
 
! Отговори
за нас е това преди 5 години
Не знам какво да кажа на майката освен огромни съболезнования!Но знам какво би трябвало да се каже на бащата - ако си жив и здрав,купи си пушка и изпълни дълга си!Иначе няма да видиш справедливост в бг ***.
44
3
 
30
 
! Отговори
Проблема е лесен преди 5 години
За два месеца ще вкарам мършите в час , глобата процент от доходите или от стойноста на колата. Поставят се цивилни полицаи до пешеходните пътеки и цял ден пшат номера после се пращат глоби от по минимум 150лв. Полицейски шеф отменил глоба се уволнява дисциплинарно!
43
0
 
32
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Този проблем е решен много лесно на запад. Копче, светофар, натискаш копчето и след 30 секудни пресичаш. Не виждам нищо трудно дори по селата в Германия има такива. А на практикер са по 200-300 лева. Просто трябва желание от държавата и най-вече АПИ.Знам пътища в Севера където от двете страни на пътя има храсти по 1.5 метра тоест 3 метра ги няма от платното и нямаш видимост. А изпреварването е разрешено... По една щилка и безработицата ще стане на 0% ама някой трябва да се задейства.
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Съгласен съм на 100% с това което пишеш за правилата по пътищата в западна Европа но по Тошовото царуване подобни инциденти ставаха но не се пишеше и споменаваше по медийте! Определено не бяха толково много колкото сега. Имаше подобни пийнали и убили но с партизанско потекло и много лесно ги оправдаваха и оневиняваха. Подобно оправдаване и оневиняване на запад го няма! Даже ако си известен или депутат става още по-лошо! Според западните закони щом си на длъжност - за пример!