Камиони с грозде блокирани пред завода на Миню Стайков

Шофьори недоволстват, че губят пари заради проверките
29
Камиони с грозде блокирани пред завода на Миню Стайков
Снимка: БТА

Над 50 камиона с грозде са блокирани пред и във винзавода на Миню Стайков в карнобатското село Венец, съобщи "24 часа".

Тези от колите, които са влезли на територията на завода, нямат право да напускат до приключване на проверката на спецпрокуратурата, но кога ще стане това, никой не знае, оплакаха се шофьори, блокирани в завода.

Още по темата

"От сутринта сме тук, а някои колеги и от снощи. Чакаме вече цял ден, никой не ни казва кога ще можем да разтоварим. Губим много пари от този неочакван престой", коментира шофьор на камион, пожелал анонимност. 

Междувременно репортерска проверка установи, че складът с нелегалните цигари в Карнобат, който спецпрокуратурата свърза с Миню Стайков, е заключен. В него няма хора, само кучета посрещат случайните минувачи.

"Знаехме, че там става нещо от години, говори се даже, че и синът на кмета е участвал. Там навремето беше мандра", коментира пред "24 часа" местен жител. Малко по-рано днес зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който лично ръководеше претърсванията във винзавода във Венец, уточни, че цигарената фабрика е ощетила държавния бюджет с над 70 млн. лева.

Той припомни, че разследването за пране на пари и укриване на данъци срещу Миню Стайков е започнало след разкриването на нелегалната фабрика за цигари в Карнобат на 18 юли тази година.         
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
12
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
"да произвежда незаконно цигари,при положение че си един много богат човек от доходите от легалния си бизнес -няма логика." Наивник! Оказа се, че паралелно с легалния бизнес, другарите комунисти си имат много стабилни и скрити нелегални бизнеси, печелещи милиони на седмица.
23
2
 
10
 
! Отговори
мааалата преди 5 години
къде са тия мутри та и нии да забогатеем.олигарси има у русия(колкото и да ви е противна)но там има нефт,алуминии,желязо,цялата менделеева таблица и хората ПОДАВАТ.питам???каква е икономиката на бг олигарсите та са забогатели.щот не ги разбираме нещата,нали бате.всички крадът!!!какво кат е бедна таз държава.
22
4
 
24
 
! Отговори
Мафиотите и мутрите преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. . То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. . Разграбиха държавата с червените куфарчета.. Разбиха и ограбиха предприятията. . Разграбиха здравната каса и пенсионния фонд. . Изнесоха парите в офшорки и т.н. . Сега са милионери с хотели по морето (всички са техни) и из цялата страна. . Станаха рентиери и работодатели, като дават най-ниските заплати в ЕС. Повечето фирми в BG са техни и изстискват българите до дупка.
21
9
 
10
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Брейй тука някой се запени, Винету по спокойно , пий една пещерска, ако няма , една карнобатска и след това на Революция, да падат глави! Рядко има такива патриоти бре..
20
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Поредният БСП бандит 17Не бате, няма БСП и прочие! Всичко е БКП и само БКП! Останалото било то БСП, Герб и люспите са само масовка! БКП-то не е мръднало от 44та!
19
4
 
20
 
! Отговори
До омаяните от Корни преди 5 години
Леля ви Корни винаги ми е приличала на руски фелдфебел от руските филми, с които ни заливаха по времето на соца. В нея няма нищо женско и мило. Говори като военен началник със заучени фрази и пози. Добре тренирана комсомолка и комунистка. Винаги е с някаква отблъскваща ехидна усмивка. Не знам как я харесват комунистите и й ръкопляскат???Двулична милионерка! Защо синът й е в САЩ, а не в любимата Русия?В БКП има 2 групи, които воюват помежду си - милионерите и милиардерите. Кой ли ще победи?
18
4
 
19
 
! Отговори
БСП/БКП фалити преди 5 години
БКП с Орешарски фалираха КТБ.Фалирали банки от членове и активисти на БСП и ДС агенти: Бизнесбанк - 6 млрд. и 132 млн.лв. дългове към ДСК; Първа частна банка - 3 млрд. и 980 млн.лв. дългове към ДСК; Търговска банка Славяни - 2 млрд. и 181 млн.лв. ; Добруджанска търговса банка - 1 млрд. и 150 млн.лв.; ТС Б.анк - 1 млрд. и 500 млн.лв.; Агробизнесбанк - 886 млн.лв.; Търговска банка Елит - 819 млн.лв.; Балканска универсална банка - 554 млн.лв. ; Българска земеделска промишлена банка - 465 млн.лв.
17
4
 
15
 
! Отговори
Червните жалят преди 5 години
Червените жалят мафията и страдат за нея. Ах, горките те. Мъчно ми става за тях...
16
2
 
16
 
! Отговори
Поредният БСП бандит преди 5 години
Поредният БСП/БКП милионер! Малка частичка от хилядите червени милионери и милиардери.Миньо Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.Създали са схема за данъчни измами от 2009 до 2018 г.Разкрита е и нелегална фабрика за цигари.
15
5
 
21
 
! Отговори
До НИКИ преди 5 години
Умнико ,Гергов,Арабаджиев,Събев,Манджуков,Стайков,Инджов ,Гущеров са спонсори на БСПЗнаят го всички българи-съвременици..Връщат си за куфарчетата и раздадените кредити.Не търси под вола теле като твоята Корнелия.Айде стига тия ,,червендалести" номера-винаги да е виновен друг Деца,деца !!!!!.
14
0
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Ти въобще знаеш ли що ето шарпана.А шнек?явно не си наясно с винопроизводството.Това което си написал показва че на 15 септември ще трябва пак да тръгваш на училище,дете неграмотно.
13
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този път милионите лева в каци ли са натъпкани???
12
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да произвежда незаконно цигари,при положение че си един много богат човек от доходите от легалния си бизнес -няма логика.
11
13
 
15
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
До шефа. Пак ли ГЕРБ са виновни, че се правят нелегално цигари в помещение на сина на кмета на Карнобат, който е лидер на БСП и бивш агент на ДС. Ай, сикктир.
10
15
 
10
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До Ники. Ами ако още не си разбрал и Ветко и Миню са свързани и спонсорират БСП. Ама ние по презумция да си плюем за всичко по ГЕРБ, нали, да та *** в червения ***. И шефката ви е същата.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грозде ли влизало във винзавода? Това е чудо. Сигурно от една чепка грозде правят няколко бъчви вино и гроздова ракия.
8
12
 
23
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Първо Ветко , сега Минко...абе избори идват тез момчета забравиха да платят или се ослушват , Ама Герб не спи ей мушмороци, разходи идват !!!
7
1
 
10
 
! Отговори
До 3-баба Мара преди 5 години
Още не е започнал активният гроздобер.Винените сортове почват в края на месеца.Не се тормози.
6
12
 
25
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Това е връх на герберска тъпотия и полицейска безхаберност!Уважавайте плода на българската земя , похабяването му е ГРЯХ, безбожници!Намерете решение , не се излагайте повече!
5
0
 
36
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Шофьорите карат шарпаните/камионите/ от лозето до винпромите.Те хал хабер си нямат кой кой е.За тях е важно да направят повече курсове.Хайдуците са шефовете и баш шефа с бялата якичка и ролс-ройса,а те нямат контакт с тях.