Пенсионерите и поскъпването: Дрехи имаме додето сме живи, за ядене да има…

17 години по-късно скокът в цените у нас е над 85 %, отчете Евростат
5 сеп 2018 09:15,
49

Иван и Славчо играят карти повече от 45 години. Разказват пред Bulgaria ON AIR, че от десетилетие у нас нищо не се е променило към по-добро.

Признават, че през последните години любимата им бира, която допълва любимата им игра, често сменяла цената си нагоре.

Още по темата

"Дрехи имаме додето сме живи, само яденето и това е…", споделят двамата мъже.

През последните години скокът в цените у нас е над 85 %, отчете Евростат. Най-много са поскъпнали алкохолът и цигарите, а най-слаб е бил ръстът на цените в областта на комуникациите.

Често цените в магазина на хранителните стоки, разпалват семейни скандали.

"Няма нещо, което да не  поскъпнало, 5, 10, 30 стотинки, а пенсиите ги качиха с 14 стотинки", разказват ни героите в репортажа. Вижте!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички които защитавате пенсионерите, знайте, че те възпитаваха съвсем неправилно децата си - ако може, да излъжат, да се скатаят, да не се преуморят, и т.н., абсолютно грешно, ненормално и тъпо поведение от повечето от тях, крадяха преди като луди от ТКЗС или от заводите - аз съм свидетел като отмъкваха луканки, нанизани около кръстовете си от тогавашните "Родопи", МОЖЕ ОЩЕ ДА ИЗБРОЯВАМ, ТАКА, ЧЕ ТАКА ИМ СЕ ПАДА!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Подзаглавието на статията е отвратително подвеждащо. Излиза, че тези двамата картаджии са много доволни. Но думите им изразяват точно обратното - да има, и че има само за "яденето". Гадното е примирението, ниските критерии на такива хора - карти, бира, салатка, цигари и ... ура! Такива дори се гневят на протестиращите. Те нямат културен живот, не излизат извън селото, дават им помощи за отопление и ток, често и безплатна храна и... какво повече ... Интересно, а лекарства?!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуЕ,вие наркобосовете сте така. Всеки на своето ниво на отговорност. И на своето ниво на натрупани пари от детска смъртности и психясване. Да ти е сладко. На децата ти ще се върне.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Пенсията ми се "увеличи" с 10 лв. от 1 юли т.г., а цената на едно ежемесечно изследване стана от 8 на 10 лв. от 1 юни с.г. - темпове, а! И не само това!Какво ще каже възторженият лъжлив възхвалител на герберското благоденствие мистър Цветанофф шестте апартамента? Че той освен да черни с неистова злоба, завист и лъжи единствения достоен български президент от 30 години Радев, друго не умее. А, и да се издокарва в потури и калпак с китка пред чевермета..., но "не е" популист!
41
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво пляскате минуси на пост 41?Във секи квартал откриха пенсионерски клубове. Във всяко село откриха пенсионерски клубове, макар да няма хора. Нови работни места не се разкриват, но пенсионерски клубове да искаш.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паметник заслужават.спасихме 50хлд евреи а сега 2.5 млн. пенсии.Тиквата ще открива паметник в Израел.жилаво човече е бг пенсионера.
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуЗащо да не вляза в пенсионерски клуб? Нали имам възрастни хора. Нещо позорно ли е да влезеш в пенсионерски клуб? Сноб ли си или еснаф?Недей говори против пенсионерските клубове, че Вождът много пари наля в тях. Постоянно ги обновяват, разкрасяват, откриват нови... Там е бъдещето на Бг.
38
4
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 39Ха-ха, як коментар :) Ама ти какво си правил в такива пенсионерски клубове? Аз никога не съм влизал в такъв, ама като гледам само какви са им външните врати и си представям вътре какво е :))) На Сливница мисля видях един, в стария ми квартал също имаше. Супер мизерни дупки. П.П.Затова правете като мен. Аз имам точно 0(НУЛА) дни трудов стаж и съм на 42 години. Като одъртея за пенсия, ще ми дадат някаква социалка от 180 лв, но няма да мрънкам, защото и стотинка не съм да за осигуровки :)
37
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европейските пенсионери ходят по Карибите и Дубай, круизи, муизи, нащенецът се радва, че яде хляб, имитиращ продукт и зелен лук или хляб и таратор, и играе карти у пенсионерския клуб, щото няма пари даже на кино да отиде. Като се влезе в 1 пенсионерски клуб от миризмата вътре се разбира кой какво е закусвал или обядвал. Сега ще карат на хляб и дини до Коледа. Когато ще им дадат по 40 лв да си купят 1-2 кг размразено месо от военния резерв на Германия.
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тука пропаганда!Кое е поскъпнало само със стотинки?Свинското от 4,50лв стана 7лв за 1 година.Олиото от 1.50 го направихте 2.50- 3.00лв, после се усетихте и на промоции го смъквате на 1.80лв.КРАВЕТО МАСЛО? СИРЕНЕТО е над 10лв. Кашкавалът е над 15 лв. Телешкото е над 15 лв. Тия мизерни кренвирши гонят 10 лв. Трайните по 20-25 лв.Кого заблуждавате, драги журналисти?
35
0
 
9
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До Burzum 30 Абе Барзум , нали за това сме пенсионери да не работим.Пенсията е един вид начин за благодарност на работилите 45г. На пенсионерите трябва да се забрани да работят.
34
0
 
7
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Гoшу 23 И за каква охрана да се хванат, като не са работили в МВР и МНО.Там взимат само такива ЗАСЛУЖИЛИ.
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дрехи имаме додето сме живи, само яденето и това е", споделят двамата мъже....С това си допотопно мислене ще ви рендосват докато умрете такива като филията с мас кабелжията симеонов балевски ямболския психар и русенския македонец. Вашите набори си правят около светски пътешествия а вие 4ука.ите картите у масата. *** народ е,бана ко4ина.
32
1
 
2
 
! Отговори
;-) преди 5 години
До ГoшуДобре де...Peace! Разбирам те...не ми се сърди, разлика в аспектите на живота! Зависи от къде го гледаш...не разполагам с повече време, а и предполагам знаеш кой е Иън Мърдок, имам си проблеми с него в момента...;-)!
31
3
 
6
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До ОхлювСори, ама тоя пенсионерски сленг не го разбирам, защото нямам пенсии за приятели, нито ходя в "клуб на пенсионера", като тези от клипчето :) Вие си имате някакъв си ваш, ретро език, от 60 - 70-те и си се разбирате помежду си. Аз ако почна да пиша както говоря с моите приятели и ти надали ще разбереш нещо. А книги чета достатъчно, в тел-а си имам сигурно 2 000 книги :)
30
1
 
9
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
До ГoшуБая книги още ще трявба да прочетеш момче...не ти достига нито акъл, нито стил нито нищо! Зелен си още...чети между редовете и хората като са ти написали "сопа", се сещай за нещо друго, а не за дървена сопа или за "политически вятър"! Като не знаеш историята за "куката"...по-добре си мълчи, защото в нея няма нито комунисти, нито псевдопатриоти, нито нищо...там се говори за нечовешкото в подчовека, все неща които Ти в момента не можеш да разбереш!
29
15
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Днешните пенсионери са уникални търтеи и в градовете и в селата нищо не работят само клюки и пиене....това са демократичните пенсионери вече... комунистическите се скъсвахаот работа до края ....ама измряха....
28
12
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 27ХА-ха-ха-хо-хо :))) Айде сега, със сопите ли ще ни подкарате? Нали по дърветата щяхте да ни бесете? Ама кажи, кога ще дойде Народния съд? Партизаните организираха ли се вече по горите, заредихте ли с кашкавал от мандрите опълчението? Или чакате оня джуджак, дето е затънал в лайнa в собствената си държава да дойде с танковете и да докара соц2 и бай Тошо2? Ама кажи кога ще е това де, айде стига мълча :) И пий повече витамини, че да доживееш да го видиш :)))
27
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнението на едни мързеливи кибици, пиещи бира и играещи карти, е равносилно да питате футболен хулиган в Лондон за мнението му за Брекзит или реднек за мнението му за войната.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуДа знаеш, че сопата има два края...и кога дойде ред да не забравиш за куката синко! Ако не знаеш сега за коя кука говоря..ще разбереш!