Пенсионерите и поскъпването: Дрехи имаме додето сме живи, за ядене да има…

17 години по-късно скокът в цените у нас е над 85 %, отчете Евростат
5 сеп 2018 09:15,
49

Иван и Славчо играят карти повече от 45 години. Разказват пред Bulgaria ON AIR, че от десетилетие у нас нищо не се е променило към по-добро.

Признават, че през последните години любимата им бира, която допълва любимата им игра, често сменяла цената си нагоре.

Още по темата

"Дрехи имаме додето сме живи, само яденето и това е…", споделят двамата мъже.

През последните години скокът в цените у нас е над 85 %, отчете Евростат. Най-много са поскъпнали алкохолът и цигарите, а най-слаб е бил ръстът на цените в областта на комуникациите.

Често цените в магазина на хранителните стоки, разпалват семейни скандали.

"Няма нещо, което да не  поскъпнало, 5, 10, 30 стотинки, а пенсиите ги качиха с 14 стотинки", разказват ни героите в репортажа. Вижте!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бе то си има закони, ама... пенсиите трябва да се индексират по инфлацията всяка година, т.е. би трябвало да са с 85 процента по-високи от преди 18 г, ама нещо не го знаят това всичките правителства от 2000г насам
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РаботещДано да дожиевееш и ти да станеш и ти пенссионер в тая опоскана държава, да видим тогава как ще квичиш на умрело!
23
3
 
11
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
На оная кокошка *** Майдел го кажете , дето ни обяснява как всички щели да спечелят от еврото. Аз твърдо се опитвам дам ина на натурална размяна и насърчавам повече хора да го правят.
22
30
 
8
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Ами вместо да жулят карти и бири тези пенсии, да идат да бачкат някъде охрана на някой паркинг, банка или строеж и ХОП! Ето ти още 600-700 лева заплата към пенсията. Ама това е то наследството от бай Тошовото време - "ние се правим, че работим, те че ни плащат". И много, ама много мрънкане и чакане наготово някой да ти даде и оправи живота, най-вече ДЪРЖАВАТА :) Хич не ги съжалявам тези от клипчето, ама хич
21
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше толкова жалко, щеше да е плашещо смешна тази история! Двамата измъчени пенсионери, мятащи карти по цял ден, пушещи и наливащи с бира, се оплакват че водят тежък живот и обвиняват обществото, че им отпускат малко пари и не могат да се излежават качествено - мързел и простотия на макс.
20
4
 
27
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
за едно от лекарствата доплащах 40 лв сега от август доплащам 56 лева едназьбна протеза 360 лева
19
11
 
6
 
! Отговори
13 преди 5 години
До до 13Дянков ли бе?Дянков ограбил вноските на пенсионерите?Я гледай.Вноските ги ограбиха от вашата партия още 1997г.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До anonimenNa 65 gd sam. 39gd 10mes rabota=142.62lv-blagodaria.Няма за какво!И тези са ти много!Колко десетилетия от тези 39год и 10мес не си си плащал осигуровките?
17
14
 
7
 
! Отговори
Соцялно силен преди 5 години
До Соцялно слаб депутатУмиращите от глад български пенсионери всеки ден хвърлят десетки хиляди левове през балконите.Я ми покачи човек, който работи да е хвърлил пари през терасата на непознати.
16
5
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Na 65 gd sam. 39gd 10mes rabota=142.62lv-blagodaria.
15
7
 
17
 
! Отговори
до 13 преди 5 години
Пенсионерите не са виновни , че вноските им във фонда се ограбиха от Дянков и сие , а и не само от тях.Когато са работили са от държали достатъчно пари от заработката им.Така , че недей да знаеш да лаеш
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От пенсионер до пенсионер има разлика.Също като между "бизнесмен" и служителя му.Така че да не се слага всичко под общ знаменател.
13
39
 
5
 
! Отговори
Работещ преди 5 години
Пенсионерите нямат никакъв принос към пенсионния фонд.Техните пенсии се плащат от нашите осигуровки.Мен някой пита ли ме дали съм съгласен?А те само реват, все за тях няма, все искат.и това, което получават им е много!
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама скока на заплатите е над 200% !
11
16
 
7
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 5 години
като пишете минуси за коментара, че децата са по-важни, я си помислете - тази държава не е ли основно досега определяна за какво ли не точно от тези пенсионери, е, има и достатъчно външни фактори, но че реват, повече отколкото трябва, е факт - на мен ми трябваше да ми свършат работа срещу пари, разбира се, и една пенсионерка не се съгласи?
10
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Анонимен Амчи тъй де тоя евросакат нема ли си друга работа та се разровил в нашия тоалет ?
9
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом казват, че сме добре значи сме добре те знаят най добре кое е добре за нас!
8
3
 
15
 
! Отговори
Киро-Жезъла преди 5 години
Бесен съм! За нищо Не стигат тия пусти паре! Важно е не само за ядене да има...ами и за туй-онуй за некоя баба, щот ако знаете как съм се разпищолил...страшно е! А най-добре е да си пенЦионер-конЦесионер...мечта за всека попреминала жена! Ама както казах...мечта! Само некой "отбрани" другаре се докопаа до тоа сЪн!
7
25
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
по-рано съжалявах пенсионерите, но по-късно рабрах, че доста от тях внасят пари, било от ренти, все пак много от тях имат земя и други имоти, обикновено имат жилище, нямат кредити, стискат яко и буквално ядат по една супа, реват нонстоп, много по-важни са децата, как се гледат с по 700 лв, че дори и повече да е, мисля, че прекаляват с този рев......за този преход пешкира изпра поколението на около 60 годишните, защото нямаше къде да ходят, нито езици знаеха, имаха вече стари хора да гледат и пр.
6
18
 
12
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
А бе къде ги намериха тия михлюзи да дърдорят щуротии бе...как са увеличили пенсиите с 14 стотинки само-тия от карти и бири им сай размътил мозъка, та или не помнят или на луди са правят.Гражданска му работа бе-седиш на масата, пушиш, пиеш, карти и табла играеш и ръсиш мъдрости на воля.Нещо било поскъпнало с 5-10 ст и у тях скандал станало-брей да му се не види...Няма да са хванат някоя полезна работа да свършат ами реват кат вдовички-на село таквиз номера не минават бе