Старт на спешен ремонт на прохода "Шипка"

Целта е участъкът да се обезопаси и да се спре свлачището
5 сеп 2018 17:30, Джесика Вълчева
6

2556 гледания   |  Още видео

Започва спешен ремонт на прохода "Шипка", съобщи Bulgaria ON AIR. Целта му е да участъкът да се обезопаси и да се спре появилото се през месец май свлачище, което събори едно от платната за движение. Причината за забавянето на ремонта са процедурите по обследването на тежкия терен.

Над три метра от пътното платно на прохода "Шипка" буквално липсва. Причината е активизирало се свлачище. В резултат на това, са пропаднали част от мантинелите, а и самият път, до който започва 50 метрова пропаст.

Според експерти причината са поройните дъждове през месец май и юни, а участъкът е изключително конфликтен, защото представлява прав къс участък между два завоя с ограничена видимост, което създава предпоставка за катастрофи.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Според експерти причината са поройните дъждове през месец май и юни..."

Дупката се появи началото на месец МАЙ - редовно минавам по това място. 5-ти месец е това!!! Сега сме началото на СЕПТЕМВРИ. 4 месеца липсва половината платно, а те сега започват СПЕШНИ ремонти?!? Сега?!? Ами ако не беше спешен? След петилетка ли? Тиквунски изпълнения - не могат да укрепят 20 метра платно.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хайде вече спешно да почвате и тунела да строите.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
По-малко варовик, повече асфалт слагайте.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Сечете още горите, тапири.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пак ли ТРЕЙС ще ремонтират?