Полицаят, написал акта за ПТП-то с Радев – уволнен!

Вътрешна проверка установила, че не е изпълнил задълженията си
6 сеп 2018 09:00,
158
Полицаят, написал акта за ПТП-то с Радев – уволнен!
Снимка: кадър YouTube

Полицаят, който е изготвил протокола от катастрофата в Харманли с участието с Георги Радев - баща на президента, е дисциплинарно уволнен, потвърди  полицията в Хасково.

Още по темата

Вътрешна проверка на Областната дирекция на МВР е показала, че младши автоконтрольор Митко Станков не е изпълнил служебните си задължения, пише bTV.

Случаят се проверяваше от две дирекции на вътрешното министерство, но министър Валентин Радев подаде оставка в деня, в който резултатите трябваше да бъдат оповестени.

Министърът на МВР в оставка Валентин Радев заяви, че полицаят е действал неграмотно и некомпетентно.

Информация за катастрофата, в която участват бащата на президента и мъж в електрическа триколка излезе 9 дни по-късно, след като в интернет беше публикуван видеоклип от инцидента.

По случая имаше и прокурорска проверка, резултатът от нея обаче до момента е неизвестен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
32
 
! Отговори
видинчанин преди 5 години
Преди година пътувах с колата и на изхода на Видин имаше ограничение 50 км/час което спазих.Отпред имаше двама служители на ДАИ които много бързо се обърнаха с гръб към мен.Погледнах в огледалото и видях ТИр който летеше към мен с над 100 км/час!Отпред идваше друг ТИР!Жив съм само защото бързо се отклоних максимално вдясно.ТИР-ът бе с турска регистрация.С възмущение мога да кажа,че държава в която служителят на ДАИ се обръща с гръб към турският тираджия нищо добро не я очаква!!!!
93
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо непрекъснато се мачкат невинни хора,защо?И все малките хора,които нямат нищо общо с игрите на герберите страдат!
92
13
 
33
 
! Отговори
Само ГЕРБ! преди 5 години
Ами от клипа се вижда, че автомобила влиза в кръговото когато то е свободно, вече е в средата когато триколката го връхлита и го блъска в калника от страни, а не автомобила блъска триколктата. Ако това е направилно съставен акт според ГЕРБ, и така трябва да се кара, ясно става защо толкова хора загиват по пътищата. Случаят щеше да си остане в архивите, двете страни нямат претенции един към друг, но ГЕРБ решиха да изкарат малко политически дивиденти, щото сме цъфнали и вързали при ГЕРБ.
91
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти всеки студент по право 3-ти курс би се спавил с подобен казус: Законно ли е или не, уволнението на полицая.Радев,вместо да дрънка глупости за некомпетентни и неграмотни действия,да каже защо всеки ден по пътищата на родината ни стават катастрофи,най-малко с по-два три смъртни случая!Може би защото всички освен уволнения полицай,действат изключително компетентно и професионално!
90
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Времето работи в полза на уволненият полицай.
89
4
 
30
 
! Отговори
герб срещу бсп преди 5 години
Еххх младши инспекторе ,златната кокошка ти беше в ръцете амаа тц. --- да беше издялал един километричен акт на бащата на Президента ,да му събереш документите сега щеше да си фаворит за поста вътрешен министър...сега ходи да се съдиш ,чак мен ме е яд изтърва питомното да гониш...
88
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги осъди полицайчето, че и ще вземе една капа пари за всичкото време през което незаконно е бил уволнен!А шефчетата му ще има после да ***.....Грозна и жалка картинка, само дупедавци и *** останаха в родното МВР!
87
9
 
24
 
! Отговори
AZ123 преди 5 години
Сега е момента да каже дали е имало натиск зa да напише акт на грешният човек. Или отново е заплашен да мълчи? Доста съмнителни неща има в цялата ситуация:1. Акт на грешния човек2. На мястото почти веднага се появява червеният кмет3. Потулването на случая няколко дни
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 78Напълно прав си!Кое е правилно и кое не - решава съда.Наредиха им на милиционерските трътки да пръднат, а те се ***!Язък за момчето!
85
2
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Алооо , ГОСТ , кога най после ще спреш да пишеш глупости ?Ти от коя дискотека си взет назаем ?
84
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някоя милиционерска трътка си подаде *** пак!Ако ставаше дума за баща му на Суджука и Ушев Цецо щяха да го наградят, ама нали президента не е гербаджия...Странна работа, а УЖ беше деполитизирано родното МВР!
83
6
 
11
 
! Отговори
герб срещу бсп преди 5 години
Абе вие не се усетихте ;; по този начин са искали да наградят полицая с повече пари ,тука в Бг наградите са малки ,сега ще пусне една молба до Страсбург и ще си оправи живота за известно време ,а и президента ще е вече зад гърба му !!!
82
10
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Полицаят действал некомпетентно и неграмотно се казва от министъра.Ами г-н министър нали Вие ги назначавате тези хора.Защо ги назначавате такива.Едно време имаше школа 2 години в гр.Пазарджик.Сега обаче ги хващат от дискотеките и ги правят полицаи,е разбира се ако има и между 10000 - 15000 лв.
81
6
 
22
 
! Отговори
герб срещу бсп преди 5 години
Това решение е политическо ; полицая взема решението след като изслуша всички -плюс ако има свидетели, плюс какво вижда в момента ,той не вижда камерата като нас....та полицая вижда ,че количката се е забила в мерцедеса т.е. мерцедеса е влезнал в кръстовището и в него се е забила количката ,шофьора на количката твърди ,че е карал бавно ,ами да беше спрял тогава...това си е уволнение на политеческа основа ,сега Радев да помогне на момчето ,да го вземе в НСО...
80
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично ас виждам ясно на записа в интернет, как триколката се блъска в автомобила който вече е вътре в кръговото, а триколката профучава от ляво и блъска автомобила страничмо. Проблемът е, че сега полицаят ще осъди държавата и всички ние ща плащаме обезщатението заради некадърността и некомпетентността на министрите от ГЕРБ, но това не е за първи път.
79
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо се е обадил големия, после по-големия и накрая са уволнили най-малкия :)
78
3
 
21
 
! Отговори
Невярващ преди 5 години
Защо го отнесе редовия полицай ? Той си знае какъв натиск му е оказан.Спукали са му телефона да му нареждат какво да прави.Това в никакъв случай не е негово решение.Вместо да помислите и вие се хванахте на въдицата.Плюете не когото трябва !
77
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично аз не виждам нищо трагично в това,че полицаят е написал акт на неправилния човек.Още повече,че той не е присъствал в момента на удара,а е съставил акта по показания на свидетели.Ако съществуват неясноти,грешна информация,грешни данни,последните се уточняват в последствие и това е масова практика!И за какво прикриване на инцидента се говори,след като има създаден официален документ,от същата дата и време на събитието!?
76
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Министърът си отива защото кашата е пълна. Уволняват полицая при условие че е взел правилното решение. Няма сега как да го върнат. Тук не става въпрос дали е бащата на президента или друг. Прочетете правилника и ще ви стане ясно, как сега полицайчето ще вземе едни пари и ще бъде върнат на работа.
75
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До данъкоплачещА ти от къде знаеш, че е инвалид?