Мюсюлмани даряват за храм в Стара планина

Църквата е до покрив, има нужда от още пари за довършването й
Обновена: 10 сеп 2018 20:16 | 10 сеп 2018 19:49, Камелия Цветанова
12
Мюсюлмани даряват за храм в Стара планина

Не само християни, но и мюсюлмани даряват пари, за да има църква и в село Бероново в подножието на източна Стара планина.

Храмът е изграден до покрив, но църковното настоятелство изпитва сериозни затруднения със събирането на средства за доизграждането му.

В селото къщи са си купили германци, англичани, руснаци.

Сред тях е и архитект Ханс Вилхелм Кнаак, който идва от Германия, но иска да остави нещо след себе си и в България. Той е автор на проекта за изграждането на църквата "Света Троица" и следи изкъсо строителството на храма. 

Първата копка на църквата е направена на 15 февруари, но понеже се изгражда с пари от дарения все още не е завършена, обясни кметът на селото Христо Велков.
 
Банковата сметка за набиране на средства е:
Църковно настоятелство на храм „Света Троица“
Сметка: BG20 UNCR 7000 1522 974691, UNCRBGSF
УниКредит Булбанк АД

 За контакт: Христо Велков 0876 90 00 57

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
3
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Не е тайна че евреите са построили Александър Невски, те и са му сложили това хазаро-чечено-азербайджано.тюркско име. Строят всякакви храмове - само джамии при демокрацията са построили със стотици, прокапали са метрото и по всички мини работят тежкия миньорски труд. На гърба си изнесоха и комунизма и демокрацията - а благодарност никаква. Те са бедни - гонени, безправни и едва свързват двата края, затова от тези дарения за това храмче няма да се откажат. Алах абкар, но яхве таман
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЦЪРКОВНИТЕ ИМОТИ ЕДИН ДА СА ПРОДАЛИ ИМАТ МИЛИОН ИЛИ МИЛИОНИ!!А ПАРИ ЗА ХРАМОВЕТЕ ДАВАТ ЛИ ??????????СРАМ Е ОТ УПРАВАТА НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА!!!!!!!!
6
0
 
11
 
! Отговори
Кръпел преди 5 години
Нямат Финансов Мениджър. Затова отвориха нова специалност в Богословския факултет - да има кой да управлява бюджета ;)Истината е, че Бог е един. Религията служи само за управление на масите и не дава цялата истина, а истинската вяра няма нужда от пари. Амин!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някой вярва ли?
4
10
 
9
 
! Отговори
Братя преди 5 години
Крайно време е всички да приемен мюзлюмянът! Виждате колко са добри! Няма да се оправите иначе и финансово! Ердо ще ви издигне, а и полиглоти ще станете с турския ;) айшколсун
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християни разрушават надгробни плочи в Добрич. Мюсюлмани даряват за превишаване храм докато поповете се возят в джипове.
2
2
 
38
 
! Отговори
кръпел преди 5 години
защо св синод не дава пари .. бедни ли са ? защо не напишете колко хиляди евро смъкват наеми от имоти /само в центъра на Сф/ и в цялата страна ... то не са ролекси ,лимузини
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къде са и колонете на тази църква