Жители на 3 села с молба: Асфалт до Велинград

Хората се борят с институциите, за да имат безопасен път
11 сеп 2018 10:37,
21

След тежката катастрофа край Своге темата за безопасността на пътниците и качеството на пътищата се превърна в силно чувствителна.

Живеещите в 3 велинградски села от години се борят с местните власти и пишат писма до правителството с една единствена молба - да имат асфалт по единствения път от Велинград до населените им места.

"Правим протест за четвърти път. Сезирахме Министерския съвет, президента, омбудсмана. В момента се водят преговори. Общината ни излъга, че околовръстният път е към АПИ. Ние сме забравени от страната. Искам да се обърна към премиера - не е нормално в една европейска държава да има такива улици. Забравени сме от държавата", категоричен бе организаторът на протеста Салих Трончов.

Жителите се оплакват, че нямат лесен достъп до здравни услуги. Лекарствата си купуват след като хванат влака от гарата, а до там пътят е без асфалт. До центъра на Велинград, който е на 20 километра от селата, им отнема час и половина с автомобил.

"Единствено премиерът обръща внимание на проблемите. Това се вижда от медиите. Кметът на Велинград излъга пред друга медия, че проектът ще бъде задвижен", отбеляза Трончов пред Bulgaria ON AIR.

Следващата стъпка, която ще предприеме Салих, е гладна стачка пред Министерския съвет. Също така се закани, че ще информира европейските институции за проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
4
 
! Отговори
Петя преди 5 години
И защо по времето на просперитет за Тодор Живков не са асфалтирали пътя?!?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И автобусите от II Световна Война до Велинград от София да се подновят!!!
18
0
 
1
 
! Отговори
път преди 5 години
...явно метрото в София не решава всички проблеми.... ахахахахахахаахахахах.....
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега, една патрулка да се скатае в храстите и да глобява всяка кола без номера и без винетка, която излиза от тези три села! Бързичко ще съберат за нов път.По селата масово карат спрени от движение коли, които естествено не плащат и за винетки. А път искат.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези, които умишлено съсипаха държавата трябва да влезнат в затвора и тогава малко по малко може да се оправим.
15
2
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
трябва да се спре изнудването на държавата (без значение коя партия управлява) , протести, майки, дядовци и баби, туби бензин, гладни и жадни стачки, подписки, и всякакви методи на хората дето системата ги убивала! това не е демокрация, това е анархия. има едни дето съсипаха умишлено държавата България (знаем кои са), но сега трябва да се работи, стига с това няма работа, вълшебна пръчица няма!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия проядоха асфалт.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи асвалт не можи, щото е демократичен, а демокрацията ни е отнела всичко.Разрешават са чаши с лика на президентина+Деса и Мая, както и портрети на Тато и Сталин.
12
13
 
4
 
! Отговори
Боката Тиквоката преди 5 години
Абе ***, какво сте ми замрънкали бре, 3 села с 15 човека на кръст не може да ми съберете, пък за път пропищели... Аре беж!
11
4
 
10
 
! Отговори
Кокорко преди 5 години
Няма асфалт. Там гласувате за ДПС :)
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОт колко години е Борисов? Колко километра е пътната мрежа в България? Преди Борисов колко пари са похарчени за пътища и какво е построено? Да ти напомня ли, че парите за лампите, дето убиха жената в тунела Топли дол са усвоени още при Тройната? Е, сменени ли бяха когато дойде ББ? Колко бе цената на Арена Армеец при Тройната? Колко стана като дойде ББ? Краде се, но поне асфалт с варовик и червена земя отдолу остава. При едни и това не оставаше! Пак ли да ги върнем?
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой села да напишат е то няма село без дупки то е ужас
8
0
 
11
 
! Отговори
J преди 5 години
Да бехте написали и селата бе
7
1
 
8
 
! Отговори
Корни преди 5 години
Другареи, асфалта не се яде, не се пие, за какво ви е? На нас другарите не са ни необходими тези капиталистически глупости, ние имаме нужда да ядем и да творим в тоалетната.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има села съм гледал понеже има много дупки направили си хората черен път покрай (асфалтовия) такова нещо едва ли са виждали чужденците атракция
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Асково до Арманли се е хасвалт. АсФалт, АсФалт ми дай и повече не ме мъчи....
4
5
 
6
 
! Отговори
Строителна Фирма преди 5 години
Да де, ама имаме само от оня асфалт, като до Своге. Ако искате нормален асфалт, ще трябва да доплащате, понеже все пак има доста да се краде и парите няма да стигнат - за нас, за Герб.
3
1
 
14
 
! Отговори
До1 преди 5 години
Ти плащаш за тоя асфалт данъци винетки а получаваш дупки и кратери няма значение кой е на власт трябва пътищата да са в перфектно състояние и по селата а не да позлатяваме автомонтъорите и да се трепе народа по дупките
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЛИ БОРИСОВ Е НА ВЛАСТ ОТ ГОДИНИ НЕ МОГАТ ДА СИ ОПРАВЯТ ПЪТЯ!!!
1
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали народа "асфалт не ядеше" Слушате и гласувате за БКП, а после искате от Борисов пътища!!!!