Жители на 3 села с молба: Асфалт до Велинград

Хората се борят с институциите, за да имат безопасен път
11 сеп 2018 10:37,
21

След тежката катастрофа край Своге темата за безопасността на пътниците и качеството на пътищата се превърна в силно чувствителна.

Живеещите в 3 велинградски села от години се борят с местните власти и пишат писма до правителството с една единствена молба - да имат асфалт по единствения път от Велинград до населените им места.

"Правим протест за четвърти път. Сезирахме Министерския съвет, президента, омбудсмана. В момента се водят преговори. Общината ни излъга, че околовръстният път е към АПИ. Ние сме забравени от страната. Искам да се обърна към премиера - не е нормално в една европейска държава да има такива улици. Забравени сме от държавата", категоричен бе организаторът на протеста Салих Трончов.

Жителите се оплакват, че нямат лесен достъп до здравни услуги. Лекарствата си купуват след като хванат влака от гарата, а до там пътят е без асфалт. До центъра на Велинград, който е на 20 километра от селата, им отнема час и половина с автомобил.

"Единствено премиерът обръща внимание на проблемите. Това се вижда от медиите. Кметът на Велинград излъга пред друга медия, че проектът ще бъде задвижен", отбеляза Трончов пред Bulgaria ON AIR.

Следващата стъпка, която ще предприеме Салих, е гладна стачка пред Министерския съвет. Също така се закани, че ще информира европейските институции за проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари