Без книжка, но лети и убива – 20 часа се укрива! Един талант угасна!

24-годишният варненец на два пъти е бил наказван с актове
12 сеп 2018 16:30,
226
Без книжка, но лети и убива – 20 часа се укрива! Един талант угасна!
Прегазеният балетист и БМВ-то, което го помете на пътя. Колаж: Facebook

25-годишният шофьор от Варна, който блъсна и уби 39-годишния балетист Мартин Чикалов, никога не е имал книжка, пишат. 

Заради шофиране без притежание на документ за правоспособност, мъжът е бил наказван два пъти с акт, като единият е от 2010 г., когато 25-годишният убиец е бил непълнолетен.

Мъжът сега е задържан за 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като във вторник следобед се е предал в присъствието на адвоката си – 20 часа след кървавия инцидент.

Още по темата

Директорът на ОДМВР в града обясни, че на водача е взета проба за алкохол и наркотици, като резултатите все още не са ясни.

Според събраните до момента доказателства балетистът е бил блъснат близо до пешеходна пътека, но не е бил на нея. 

Варненската окръжна прокуратура ще внесе искане извършителят да остане в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че инцидентът стана в понеделник вечерта – около 19:30 ч. 39-годишният балетист от Държавната опера – Мартин Чикалов беше блъснат от БМВ до входа на морската градина във Варна. По-късно мъжът издъхна в болницата. 

След удара извършителя избяга, но 20 часа по-късно се предаде. По думите на свидетели 25-годишният водач е карал рисково и преди удара. Автомобилът му се е движил с превишена скорост по целия булевард, като за малко не се е ударил в друга кола.

Довечера приятели, роднини и колеги на убития на пътя балетист от Държавна опера Варна Мартин Чикалов организират "Поход за живот". Шествието ще тръгне в 18 часа от сградата на общината и ще спре пред сградата на областната управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чист българин съм, но мисля, че е било редно и нужно атомната бомба да е хвърлена тук, върху нашата мила Родина!
94
4
 
23
 
! Отговори
K преди 5 години
Тва не е държава бе
93
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко,време е да си ходиш.Качваш заплатите на рантутяците от сблъсъка и здравето на работещите хора,а в същото време тези същите биват размазани по пътищата от управляващи и простолюдието.Нали се сещаш,че скоро всичко ще се скъса.Треперете нещастни рантутяците,българският народ накря ще му писне и всички ,които сте "управляващи",защото днес не можете да занесете и два лева за семействата си (*** и прости ,недъгави министърчета )ще гниете в мизерните си окръжни панелки ,от където сте се пръкна
92
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам поне едно такова животно да бъде убито от роднините за отмъщение.
91
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И преди съм питал: с какво вземането на книжката или писането на актове които никой не плаща, могат да спрат един убиец на пътя?От поне 8 години човека си кара без книжка, а това че е хващан само два пъти за толкова много време, показва пълната безпомощност на системата да се справи с убийците на пътя! Като него има хиляди, особено в махалите!Единствено вземането на колата или директно вкарване на престъпника в затвора биха могли да имат някакъв ефект
90
3
 
10
 
! Отговори
ДО 88 преди 5 години
Не си Прав за свободата на словото . Не е свобода на словото да пишете за гей приключения с бащите ви . Подкрепям Цензурата на порнографски коментари .
89
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много , затвори трябва да се построят в тази държава на мутрите!
88
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги няма да напишат но сигурно 100% е от Максуда!
87
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бмв - това е диагноза,поне тук в бг.Видя ли тази марка на пътя,вниманието ми се повишава със 100% и почти винаги основателно.
86
2
 
48
 
! Отговори
????? преди 5 години
Отбелязано е,че има повече от 160 коментара,а когато ги отвориш,виждаш,че са двойно по-малко. Странно,а имало свобода на словото.
85
5
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без книжка,избягал от местопроишествието и най-вероятно пиян или дрогиран е бил! Всичко под 10 години ефективно ще е подигравка. По Татово време можеше да отнесе и 20.
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия пропадна, само афганци по улиците и задяват жените-НЕ МЕРСИ!
83
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно правителството е неспособно да се справи с касапницата по пътищата.
82
4
 
50
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Преди година ББ се зарече, че почва люта битка с войната по пътищата, вие някакъв напредък забелязвате ли
81
8
 
20
 
! Отговори
Е.... преди 5 години
Каквото посяхте по време на бай тошо и сие сега го жънете по времето на синовете и внуците им. Никога дори и за миг това население не подири сметка за престъпленията на другарите,а сега що така бе джанъм. Каквото си надробите,това и ще сърбате,жалко за мъртвите ...
80
15
 
15
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 82 Какво месо бе?И тогава кремвиршите бяха същия ***. 70% вода и останалото ***. Нямаше стабилизатори и оцветители , защото Живков не ги внасяше че струват ***.Работил съм в Софийския месокомбинат и няма нужда да ми опонираш.
79
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво се пенявиш бе бачкер. Гражданства имал, БМВ карал... ***. Часовникът ми струва повече от твойте ламарини от автоморгата. Айде отивай си обратно на гурбета и не ни занимавай.
78
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изложи се с това двойно гражданство. И кой знае каква баракуда караш... ама БМВ да е. Селяните сте така.
77
1
 
82
 
! Отговори
Васил преди 5 години
Истинските виновници са полицаите и съда. Шофьорът - убиец е бил два пъти задържан да кара без книжка. Ако наказанието бе тежко и неминуемо - щеше да се вразуми. Но явно му се е разминало и той дори е карал агресивно - не като човек който се спотайва да не го хванат без книжка. Сега ние ще трябва да го хрантутим в затвора, а балетиста е курбан на разпасаната ни държава. Ако за малки прегрешения има строги и неизбежни наказания - големите нарушения ще намалеят.
76
1
 
46
 
! Отговори
Кольо преди 5 години
Да лежи в затвора, за убийство. Нищо не го извинява. 10 години е наказанието в европейските страни. Докога българските закони ще толерират убийците на пътя? И другите безотговорни шофьори ще се замислят, когато карат в населено място. И ще спират на пешеходна пътека.