ДПС срещу вандализма в турските гробища на Добрич

Хасан Адемов: Това се дължи на властващ национализъм!
60
ДПС срещу вандализма в турските гробища на Добрич
Снимка: БТА, Архив

Като провокация срещу българския етнически модел определиха от ДПС посегателството над паметници в турските гробища в Добрич на 6 септември.

Извършителят, съборил надгробните плочи на 40 паметника в мюсюлманския сектор на гробищния парк, където няма видеонаблюдение, а само един пазач, вече е арестуван, а от прокуратура съобщиха, че той е психично болен.

Още по темата

Въпреки това в декларация от името на ДПС Хасан Адемов се оплака, че вандализмът в гробищата се дължи на властвуващия национализъм и ксенофобия.

"Управляващите от ГЕРБ мълчат, както мълчаха и когато бяха блъскани и влачени възрастни хора на границата на изборите миналата година, както мълчаха когато се говореше за смяна на имена на местности, както когато ни отричат правото да бъдем част от нацията", обвини той.

Според ДПС ГЕРБ са дали власт на националистите без да си дават сметка за последиците.

"Мълчанието е недържавническо, рушащо устоите на демокрацията, призовавам всички държани органи и институции да осъдят вандалския акт, а компетентните органи да предприемат действия", отсече Хасан Адемов.

Според него днес всички трябва да са загрижени за демокрацията и мира в региона.

"Трябва да кажем твърдо "НЕ" на подобни актове на вандализъм, на всяка форма на разделението и противопоставянето, всичка да кажем "ДА" на правата и свободите, на демокрацията и мира", призова Адемов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
17
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Е вършени са зверства, това е ясно. Дали Турция ще изчезне ще видим, но само да кажа, че изчезне ли Турция изчезва последната пречка пред ултра ислямистите и нещата отиват на зле. Турция в момента спира твърде много негативни неща, не само към България, но и към Европа. Няма ли я Турция, България автоматично става държава, която граничи с война, а Европа бива залята от още милиони емигранти.Все пак за доброто на Света е Турция да не изчезва. Защото замине ли Европа, заминава и Света.
31
1
 
11
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Е, човек трябва малко да помисли преди да пише.Турският, който се говори в България спокойно се разбира в Турция. Разбира се за който не знае турски език, това няма как да е вярно, но в Истанбул чух сума ти диалекти, практически никой не говори литературен турски. А турците в България също си говорят на диалект, кой откъдето е роден, но това за Турция е нещо нормално, всеки си говори на диалект. Аз обаче се опитвах да говоря литературен език и те се чудеха на произношението ми.
30
7
 
10
 
! Отговори
До турчин преди 5 години
И др са минавали през бг земите но само турците са ни свели от 2.5 млн 1400 г до 300 хил 1550г! Само те са разфасовали всичките 1200 бр крепости и църкви. Тези 500 г си е същото като испанците и индианците, до крак. Карел Шкорпил да открие СЛУЧАЙНО ПЛИСКА, първата столица, която е била столица 280г.!!!! А ние не сме знаели нищо. Турското е било тотално анихилиране на хора култура инфраструктура! Турция трябва и ще изчезне! Възмездие ще има.
29
2
 
14
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Преди 1944 г. отношенитео към турците е било друго.За жалост после комунистите започват една популистка политика на псевдо патриотизъм (псевдо, защото те подаряват Македония на СФРЮ, т. е. не мислят за България). Целта на комунистите е да запазят властта си прикривайки се зад един мним патриотизъм.
28
6
 
4
 
! Отговори
!!! преди 5 години
пълни глупости - турския, който мюсюлманите у нас говорят е една изключително стара и архаична форма, която турците в Турция едва разбират
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинДа си жив и здрав!
26
2
 
10
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Нямам турско гражданство и в Турция съм ходил изключително рядко. Чудят са на добрият ми турски език и толкова.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора,това е провокация,слепи ли сте,това нормални хора няма да го направят!Нито българи ще го направят.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 18Темата не е за Хитлер.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинЗащо си мислиш,че българите мразят турците,стига!Те просто се страхуват,страха е породен от провокации.Когато кучето се страхува, започва да лае.А историята няма как да я изопачим,такава е била,но е минало,слава Богу!Нека гледаме настоящето.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е Хитлер е бил на периоди в политиката си към ромите. Имал е периоди и когато ги е затварял в концлагери.
21
7
 
12
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Ако българинът (говорим за общият случай, т. е. за мнозинството) каже, че не мрази турците според мен ще излъже.Не казвам пак, че това е лошо. Но при македонците и гърците, които също са били под робство не откривам такава омраза. Македонците даже имат идиом "Това и под турско не го е имало", т. е., че под турско робство е било много зле, но парадоксалното е, че те не мразят турците. Турците имат страхотна интуиция и усещат когато някой ги мрази.Гърците също нямат таква омраза. Гърците са умни
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНаправо е горил ромите бай ти Хитлер,може да провериш документацията и кадрите.
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте коментарите на Българина и Анонимен 9 и не се чудете кой може да е поругал гробовете на хората. Има много такива. Които си мислят, че обикновените турци им пречат. И че ако ги няма турците, Бг ще цъфне и върже.
18
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ромите Хитлер се е двоумял, все пак е знаел, че те са арийци (индийци). И в различни периоди не ги е дискриминирал, а в други периоди ги е дискриминирал.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За поруганите гробища плачете. А за живите хора какво направихте и какво правите от ДПС? Погледнете си районите със смесено население! Най- бедните и обезлюдени райони в цяла Бг.
16
4
 
7
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Българинът няма да поумнее в това отношение, като не знам дали това е добре или зле за България. От една страна, ок, националното чувсто в хубаво нещо, даже си мисля, че любовта към държавата е нещо хубаво (разбира се като има неща и над тази любов), но все пак да е в някакви рамки, т. е. да знаеш как точно трябва да обичаш и какво точно обичаш. Гърците са много по-умни в това отношение, защото те обичат Гърция, но примерно ако турчин е християнин, те не го мразят. В България не е така за жалост
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГНЕВНАТочно така "създадени",а не естествени скинарски групи,фашизма и нацизма не е и не е бил одобряван на Балканите никога.Между другото има и роми сред скинарите,макар,че Хитлер е унищожавал и роми в концлагерите.https://youtube/watch?v=1iAetX9_kIc
14
2
 
4
 
! Отговори
ГНЕВНА преди 5 години
До Активист на БКП Възможно да са тези племена ,но не збравяйте ,че има у нас доста скинарски групи ссссъздадени от нарастващия национализъм.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До никиАз също съм против гаврата на всякакви гробове,без значение какви са,но не бързай да затваряш хората в тапицирани стаи с тапицирани стени,защото не се знае дали това не е поръчка.Обикновен християнин няма да посегне на гроб,гроба е свещено място,пък и за какво да си губи времето и труда за излишни глупости.