ДПС срещу вандализма в турските гробища на Добрич

Хасан Адемов: Това се дължи на властващ национализъм!
60
ДПС срещу вандализма в турските гробища на Добрич
Снимка: БТА, Архив

Като провокация срещу българския етнически модел определиха от ДПС посегателството над паметници в турските гробища в Добрич на 6 септември.

Извършителят, съборил надгробните плочи на 40 паметника в мюсюлманския сектор на гробищния парк, където няма видеонаблюдение, а само един пазач, вече е арестуван, а от прокуратура съобщиха, че той е психично болен.

Още по темата

Въпреки това в декларация от името на ДПС Хасан Адемов се оплака, че вандализмът в гробищата се дължи на властвуващия национализъм и ксенофобия.

"Управляващите от ГЕРБ мълчат, както мълчаха и когато бяха блъскани и влачени възрастни хора на границата на изборите миналата година, както мълчаха когато се говореше за смяна на имена на местности, както когато ни отричат правото да бъдем част от нацията", обвини той.

Според ДПС ГЕРБ са дали власт на националистите без да си дават сметка за последиците.

"Мълчанието е недържавническо, рушащо устоите на демокрацията, призовавам всички държани органи и институции да осъдят вандалския акт, а компетентните органи да предприемат действия", отсече Хасан Адемов.

Според него днес всички трябва да са загрижени за демокрацията и мира в региона.

"Трябва да кажем твърдо "НЕ" на подобни актове на вандализъм, на всяка форма на разделението и противопоставянето, всичка да кажем "ДА" на правата и свободите, на демокрацията и мира", призова Адемов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.