ДПС срещу вандализма в турските гробища на Добрич

Хасан Адемов: Това се дължи на властващ национализъм!
60
ДПС срещу вандализма в турските гробища на Добрич
Снимка: БТА, Архив

Като провокация срещу българския етнически модел определиха от ДПС посегателството над паметници в турските гробища в Добрич на 6 септември.

Извършителят, съборил надгробните плочи на 40 паметника в мюсюлманския сектор на гробищния парк, където няма видеонаблюдение, а само един пазач, вече е арестуван, а от прокуратура съобщиха, че той е психично болен.

Още по темата

Въпреки това в декларация от името на ДПС Хасан Адемов се оплака, че вандализмът в гробищата се дължи на властвуващия национализъм и ксенофобия.

"Управляващите от ГЕРБ мълчат, както мълчаха и когато бяха блъскани и влачени възрастни хора на границата на изборите миналата година, както мълчаха когато се говореше за смяна на имена на местности, както когато ни отричат правото да бъдем част от нацията", обвини той.

Според ДПС ГЕРБ са дали власт на националистите без да си дават сметка за последиците.

"Мълчанието е недържавническо, рушащо устоите на демокрацията, призовавам всички държани органи и институции да осъдят вандалския акт, а компетентните органи да предприемат действия", отсече Хасан Адемов.

Според него днес всички трябва да са загрижени за демокрацията и мира в региона.

"Трябва да кажем твърдо "НЕ" на подобни актове на вандализъм, на всяка форма на разделението и противопоставянето, всичка да кажем "ДА" на правата и свободите, на демокрацията и мира", призова Адемов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
9
 
! Отговори
ГНЕВНА преди 5 години
До Българина С подобно мислене не си по голям българин.Тези хора са били родени на тази територия и в много отношения са по българи от такива като теб.Това ,че сме били завладени от друг народ ,вината си е наша.Както и сега сме разединени и никога не сме били силни и единни заради това.Чети повече ,но истинската история а не пропагандната.Национализма е равен на фашизъм.
11
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Обикновените турци са добри и работливи хора - защо да са ги изгонили, но виж днешните им лидери от ДОСТ И ДПС са нагли и мръсни национални предатели, които работят за отцепване и присъединяване на територия към Турция.
10
12
 
11
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Най голямата грешка след 1878 че не са изгонени всички турци както са изгонени тракийските българи?!?!? Тази грешка сега и за сега ще ни струва Вишеград, сега Кърджали. След още 30 г и други области и така до Лом!
9
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера как не сме изгонили всички турци след освобождението... това българина е много глупаво създание
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е луд, а расист до костите си е!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властващ национализъм. Добре! А вие като Движение за права и свободи какво направихте, за да няма национализъм в Бг? В държавния сектор не се допускат турци на работа. Учители турци не искат, на ключови позиции турци не се назначават. Турците се приемат като хора втора ръка. За тях са нискоквалифицираните раб. места, макар да има висшисти по образование. Вие като движение за права и свободи какво направихте, за да няма дискриминация?
6
1
 
13
 
! Отговори
ники преди 5 години
Никога не е добре, когато живи хора се гаврят с мъртвите без значение дали са погребани като християни или като мисюлмани.Този дето го е направил да го затворят в стая с тапицирани стени!
5
1
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Това деяние наистина не е добро, но лидерите на ДПС са всичките милионери - грабят от живия, беден, турски електорат, - но иначе са много загрижени за мъртвите! Долни лицемери!
4
1
 
20
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Българинът има страхопочитание към паметта на покойниците !!! Това е работа на едни индивиди с *** венци и перманентно получаване на социални помощи,живеещи в квартали с название ,,Изток,,...
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дръндарския затворник, виден крадец и дсхидроинджинер мемет соколя , няма ли да се изкаже по въпроса.
2
7
 
24
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Едва ли някой българин ще отиде Да вандалства над мюсюлмански гробища. Вероятно или иде реч за наистина психично болен (малко вероятно), или от антибългарската партия ДПС си правят пиар. По-вероятно е второто! В Америка само преди месеци полицията излови мюсюлмани как сами си хвърлят бекон, свински глави и опашки по джамиите, с цел да врещят с пълно гърло "Ислямофобия"! ДПС е проект, който се храни от етно-религиозни конфликти. Тр нямат интерес българи и мюсюлмани да живеят мирно и в уважение.
1
13
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Тоя що не вземе да каже нещо за 500 годишният вандализъм на прадедите му из тия земи ???!!!