Слънчака: Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм?

Лошата слава на курорта обаче привлича много туристи!
12 сеп 2018 12:15,
105

Родното Черноморие се приема от чуждестранните туристи като еквивалент на разврат. Алкохол, платена любов, наркотици... и всичко това на достъпна цена. Това ли "рекламират" наистина българските летни курорти и Слънчев бряг ли е лицето на морския туризъм в страната?

Всяко лято за българските курорти се пише по този начин от страна на западните медии и най-вече изданията на Острова. Лошата слава на "Слънчака", обаче, въпреки това привлича много туристи, поискали да опитат от сладострастния начин на живот и свободата по родното Черноморие.

Само това ли предлага страната ни, обаче, или това е само една част от по-голямата картина, която някак остава извън погледите?

Според Виктория Стоева от Института за анализи прогнози в туризма това далеч не е вярно и родния туризъм предлага много повече от това. По думите и не бива да се слагат под общ знаменател няколко заведения и цялото ни Черноморие.

"Благодарение на лошото време, което видяхме, много хора започнаха да се интересуват и от по-различните форми на туризъм – посетиха музеите в района. В крайна сметка туристите, които идват в България, не идват само заради алкохолния туризъм", коментира пред Bulgaria ON AIR Виктория Стоева.

Според журналиста Нора Стоичкова, обаче, много голяма част от семействата умишлено избягват курорта Слънчев бряг именно заради лошата му слава като място, превърнало се в слободия за младите.

"Тук хората са като отвързани. Оправданието, че на младежите трябва да им се даде такъв тип почивка, за да си починат, е пълна глупост. В Слънчев бряг постоянно стават някакъв тип нападения и престъпления", обясни още Стоичкова.

Тя отбеляза, че е крайно време полицията и властите да предприемат мерки и да влязат в Слънчев бряг, за да може поне наркотиците и престъпленията в района да намалеят.

Тук е редно да припомним и акциите по българските курорти от страна на вицепремиера Валери Симеонов, който взе под прицел заведения като "Какао бийч" и "Хедон" заради редица системни нарушения, сред които и неспазване на Закона за шума в околната среда.

Според Виктория Стоева Слънчев бряг предоставя възможност за почивка както на младежи, така и на семейства.

По думите й по Българското Черноморие не се предлагат само алкохол или наркотици, а статистиките за курорта се пишат основно от таблоидните издания на Острова, които не бива да се приемат за 100% истинни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Не знам как е ама и така не е.
72
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младо семейство,с две деца,поляци,мои познати,преди два дни се възмущаваха от почивката си на Майорка. Същата работа,същите истории като в Слънчев бряг! Така че ние не сме измислили топлата вода,а копираме за съжаление най грозния туризъм! Е в Албена не е така! Така че има и приятни места все още по Черноморието!
71
0
 
17
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Тия "издания на Острова" са винаги жалките жълти вестничета като The S*n и DailyStar (Daily Mirror също). Това са най-долнопробните вестници вероятно в целия свят и 90% от статиите им са художествена измислица и хиперболизация да залъгват неграмотните Английски овце да ги купуват. И въобще Англия няма право да пише за когото и да било при положение, че цялата *** от Острова прави най-много мизерии където и да отиде. Евтиният алкохол не им е проблема. Нулевото възпитание е.
70
0
 
15
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Гангрена,която никой не иска да отреже, а тя вече обхваща цялото тяло на България.Сбогом Мила Родино ти си незнам какво
69
1
 
11
 
! Отговори
гио преди 5 години
молете се новия проектозакон на Ангелкова да не мине, че тогава ще стане голям смях. От друга страна, това че културния туризъм, който споменаха и ръста не се дължи по никакъв начин на МТ и държавата. Това, че зам.-председател на България се занимава с работата на местните общински структури по-голям смях няма и показва колко високо ниво на корупция.
68
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ЕХЕЙ НЕ ОТРИЧАЙТЕ. ТОЧНО ТОВА Е НА СЛЪНЧАКА. РАЗВРАТ, АЛКОХОЛ, НАРКОТИЦИ. И КОЙ ДЪРЖИ ПАЗАРА ТАМ ТА НАЛИ МИТЬО ОКОКОРЕНИЯ Е ОКУПИРАЛ ЦЕЛИЯ КОМПЛЕКС. АМИ ОТ ТАКОВА *** КАТО НЕГО КАКВО ДРУГО МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ. А ИНАЧЕ НА ДЕН ПЕЧАЛБА ОТ 500 ХЛ.ЛВ КАК ВИ СЕ СТРУВА. ЗАТОВА И СИ ГО КЪТАТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ФИГУРИ СИГУРЕН ГАРАНТ ЗА РАЗПЛАЩАНЕ.
67
7
 
6
 
! Отговори
niki преди 5 години
Е какво от това? Нали и такива места трябва да има?!Или пък да си го караме по български - да се наливаме удома с домашна ракия и после преди да си легнем да ударим няколко шамара на жената????
66
3
 
13
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Слънчев бряг не е България, само много *** човек може да слага знак за равенство. Аз такива асоциации, че виждаш ли България е единствено алкохолна и секс дестинация, съм чувал само и единствено от българи! Да факт е че ние не умеем да продаваме нищо, ние смятаме, че като имаме забележителности и туристите ще дойдат от самосебе си, че от реклама и добри условия за туристите няма смисъл. Най-добри сме в нищоправенето и унижотилната критика към всеки дръзнал да прави нещо.
65
1
 
24
 
! Отговори
някой преди 5 години
В България има всичко, всеки намира това, което за което е дошъл.
64
1
 
18
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Важно е да се привличат елитни туристи пианисти с отлична алкохолна подготовка и да се провеждат състезания по спортно пиене - спринт и маратон и по балконинг. Слънчев Бряг има сериозни успехи в тези направления.
63
5
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Само *** наричат Слънчев бряг "Слънчака". Това говори и за нивото на тези, които го посещават. Аз за последне път ходих на Мутроморието през 2001 година и не смятам повече да стъпвам там.
62
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Тая лелека колкко е простаааааааааааааааааааааа"---Ама, пък е красива като министърката на туризЪма ... :)
61
1
 
8
 
! Отговори
European преди 5 години
До АнонименRazlikata mejdu Las Vegas, Ibiza I Sunny Beach e ot Lom do London. Idi, vij I posle komentirai.
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нека си я има тази к..ака, ама защо трябва точно този п..н дом да е лице на българския туризъм. Казвате Вегас, Ибиса и т.н., ама всички знаят, че Испания предлага много повече от алкохолния туризъм в Ибиса. А като се чуе България никой не прави никакви други асоциации освен евтин алкохол и ресни жени. Е, това е ***! После *** обяснявай, че по другите курорти не можеш да се държиш като отвързан и че България има култура и история като повечето ни свързват само с купона и к..те.
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая лелека колкко е простаааааааааааааааааааааа
58
0
 
36
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Няма лошо да има курорт като Слънчака - за мен е отврат, но други си го харесват. Но нека хотелиерите да не го рекламират като семеен курорт, за да лапат пари от всички, а да го представят като шумен купонджийски комплекс.Други курорти да са само семейни - да са чисти, тихи и спокойни.
57
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слънчака в голямата си част е строен за перачница, не за туристи.Бинго. А и не е само той. Просто едни хора искаха да изперат едни пари и беше най-лесно да вдигнат едни гигантски итонгови кубове, които нарекоха хотели.
56
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен:Слънчака в голямата си част е строен за перачница, не за туристи. Пък хората да си де, но не е добре за прането.
55
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До възмутенТова че ти си възпитал дъщеря си като пропаднала алкохоличка, наркоманка и лека жена, си твой семеен проблем, не е мой или на които и да е било друг. Аз съм ходил на Слънчев бляг преди няколко лета и си изкарах добре, нищо лошо не ми се е случило, нито някой около мен, изнасилени момичета не видях, някой на сила да им налива алкохол в гърлата също. А това, че смяташ за упадък, че младите хора се забавляват, само говори какъв мухлясъл вечносърдит дядка си.
54
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът не е, че Слънчака съществува. Навсякъде има по един курорт, който обира купонджиите (Лас Вегас ли ще е, Ибиса ли, каквото там), при това главно разни нискотарифни такива.Проблемът е, че не привличаме паралии.