Слънчака: Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм?

Лошата слава на курорта обаче привлича много туристи!
12 сеп 2018 12:15,
105

Родното Черноморие се приема от чуждестранните туристи като еквивалент на разврат. Алкохол, платена любов, наркотици... и всичко това на достъпна цена. Това ли "рекламират" наистина българските летни курорти и Слънчев бряг ли е лицето на морския туризъм в страната?

Всяко лято за българските курорти се пише по този начин от страна на западните медии и най-вече изданията на Острова. Лошата слава на "Слънчака", обаче, въпреки това привлича много туристи, поискали да опитат от сладострастния начин на живот и свободата по родното Черноморие.

Само това ли предлага страната ни, обаче, или това е само една част от по-голямата картина, която някак остава извън погледите?

Според Виктория Стоева от Института за анализи прогнози в туризма това далеч не е вярно и родния туризъм предлага много повече от това. По думите и не бива да се слагат под общ знаменател няколко заведения и цялото ни Черноморие.

"Благодарение на лошото време, което видяхме, много хора започнаха да се интересуват и от по-различните форми на туризъм – посетиха музеите в района. В крайна сметка туристите, които идват в България, не идват само заради алкохолния туризъм", коментира пред Bulgaria ON AIR Виктория Стоева.

Според журналиста Нора Стоичкова, обаче, много голяма част от семействата умишлено избягват курорта Слънчев бряг именно заради лошата му слава като място, превърнало се в слободия за младите.

"Тук хората са като отвързани. Оправданието, че на младежите трябва да им се даде такъв тип почивка, за да си починат, е пълна глупост. В Слънчев бряг постоянно стават някакъв тип нападения и престъпления", обясни още Стоичкова.

Тя отбеляза, че е крайно време полицията и властите да предприемат мерки и да влязат в Слънчев бряг, за да може поне наркотиците и престъпленията в района да намалеят.

Тук е редно да припомним и акциите по българските курорти от страна на вицепремиера Валери Симеонов, който взе под прицел заведения като "Какао бийч" и "Хедон" заради редица системни нарушения, сред които и неспазване на Закона за шума в околната среда.

Според Виктория Стоева Слънчев бряг предоставя възможност за почивка както на младежи, така и на семейства.

По думите й по Българското Черноморие не се предлагат само алкохол или наркотици, а статистиките за курорта се пишат основно от таблоидните издания на Острова, които не бива да се приемат за 100% истинни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не мога да разбера защо са тези атаки спрямо работещ, генериращ огромни приходи курорт като Слънчев Бряг? Стига вече с тази елементарно-простовата злоба и завист! Никой не ви кара да ходите там, щом ви е неприятно, имате огромен избор, ходете където ви харесва и оставете Слънчев бряг да се развива. В крайна сметка, ако Слънчака е толкова лош, потока туристи ще намелее, хотелиери, ресторантьори и т.н. ще фалират и нарая ще изчезне по естествен път, обратно ако хората го харесват ще си остане.
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Римската империя е било прието християнството, даже бая преди упадъка е станало официална религия.
51
4
 
10
 
! Отговори
Перко преди 5 години
То си го пише в заглавието:"Лошата слава на курорта обаче привлича много туристи!"И кое е лошото - хората са дошли да разпускат и да си харчат парите
50
10
 
21
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Какво значи"курорт за млади хора"?И ние сме били на 15 г,на 20 г,на 25 г. на 30 г. и прочие.Но такъв УПАДЪК не е имало.Не съм моралист,но я Вие-които ги защитавате,да Ви видя ако вашите дъщери лежат полумъртви по пътя от алкохол,или през тях са минали 10-15 мъже за два-три дни,какво ще говорите?Нищо ново,и Римската империя е изчезнала следствие на упадък .Не осъзнавате ли,че нашия християнски свят,в този си вид,е обречен.
49
12
 
22
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 5 години
Много ясно, че хората ходят на почивка да се забавляват, да пият, да пушат, да еб***твие какво искате да правят, да гледат съветски филми ли и да играят домино?
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, нали гракахте срещу Валери Симеонов. Ми тва е родният слънчак.
47
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-жалките хора на света са *** комплексари като Нора Стоичкова, които освен да бълват клиширани простотии, друго не могат. Слънчев бряг е за млади хора които искат да се забавляват шумно и в това няма нищо лошо, нито е някакъв световен прецедент, световноизвестни курорти като Ибиса, Канкун, Лас Вегас и т.н. предлагат много по-хард версия, но никой не е тръгнал да ги затваря, а обратно промотират ги усилено. И не в Слънчев бряг престъпност и насилие няма, защото това е вредно за бизнеса.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се въведе културен ценз, за туристите. Да им се четат правата. Задължително 22:00 в леглата. Други идеи?
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новото утешение на БГ хотелиера - тия в Гърция са бедняци.Ами, халал да са ви богатите балконинг-герои, дано ви дойдат още.
44
17
 
20
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Аз честно казано, ако управлявах Слънчака бих го направил още повече Содом и Гомор. Младите за това живеят и се кефят. То аз, дето съм в 40-така живея като за световно, та те. Моралистите могат да идат в някоя хижа в планината, където да са сами или да станат будисти и да медитират по цял ден :)))
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕЗ 2015-ТА ПУСНАХА НОВА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА СЛЪНЧЕВ БРЯГ И НЕСЕБЪР И ЗАТОВА БОРЧЕТАТА СЕ СПУКВАТ ДА СЕ ТРЕПАТ КОЙ ДА КОМАНДВА ТАМ!ПРЕЧИСТВАТЕЛНАТА НА ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ Е СТАРА И РАБОТИ НА Д КАПАЦИТЕТА СИ А КАНАЛИЗАЦИЯТА СЕ Е ЗАДРЪСТИЛА НА 80%!СТАНЦИЯТА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ РАБОТИ НА 50% ЗАТОВА ТАМ ВОДАТА СТАВА ВСЕ ОЩЕ!В НИКОЙ ДРУГ БЪЛГАРСКИ КУРОРТ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВАРНА ЦЯЛАТА НЯМА ТОЛКОВА МНОГО ОГРОМНИ И СКЪПИ ХОТЕЛИ КАТО БРОЯ ИМ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ ! МНОГО ПАРА МНОГО БЕТОН ИМА ВЪВ СЛЪНЧЕВ БРЯГ!
42
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен37Едва ли липсваш на някого.Такива "туристи" като тебе са ясни - щайгата с доматите, дамаджаната с домашнярка, жената реже салатата, пълниш колата с газ и в Северна Гърция изкарваш цяла седмица със 100 евро в някоя барака. И след тебе остават купища ***.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валерката не постигна нищо с проверката.Всичко си е по старо му и тази година.
40
8
 
2
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До ГОШУ СЪЙА, след час, час и нещо излизам да обядвам някъде. До нас има хубава пицария, ама мога да ида и до един много пивък ресторант, издържан в типично български стил с дърворезби :) Ще ви оставя на мира, за да не ви дразня и да си тролете на воля, както и да пишете на крепостнически-руски. Видях един такъв ваш ***, отговаряше ми на руски. Аз се чудех дали да не му отговоря на английски, нали все пак на вас в копейки, на мен Сoрoс в долари ми плаща :)
39
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРОГА, АЛКОХОЛ И РАЗВРАТ СИ ГИ Е ИМАЛО!!СЕГА МОДЕРНО Е ДА СЕ ОТКРИВА СЕЗОНА НА СЛЪНЧАКА ВСЯКА ГОДИНА С УБИЙСТВО :D И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПО ЕДНА БИТА КАМЕРИЕРКА НА ГОДИНА И ТОВА ГО ИЗПЪЛНИХМЕ ЗА ТАЗИ ГОДИНА!!ТАЗИ ГОДИНА ИМАХМЕ НА СЛЪНЧАКА И ОТВЛЕЧЕНИ *** БИТИ И НАСИЛВАНИ ЩОТО НЕ ИМ Е БИЛО ПЛАТЕНО :D РЕЙТИНГА Е ДОБЪР ЗА СЕГА :D
38
3
 
3
 
! Отговори
ГОШУ СЪЙ преди 5 години
разгонил здраво и то преди обяд. Днес диапазона му е от военни маневри, през мрачното соц. минало до проблемите на бълг. туризъм, които пак се дължат на мрачното соц. минало. Експърд, експърд от евровеличина.
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ходя на нашето море от 30-години.Чувствам се перфектно!!!! ²
36
3
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Ти на колко си години и от къде ги знаеш тия неща. Може би си бил от тези, нс които им беше разрешен такъв вид туризъм. Д. Ее. БИ. Ииил.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами защо търпите?На колкото протести съм ходил, някои хора толкова косми нямат по главата си. Но се убедих в едно - българинът масово е примиренец и нагаждач. Така че съм си намерил начин да не завися от Боко, Корни и т.н. и просто гледам отстрани. Омръзна ми да се боря заради хора, на които идеалът е пълният стомах и топлата кухня, плюс някои 20-30 лева по Коледа от Бащицата.
34
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно затова тази беше петата година, в която ходя в Гърция, без да стъпвам на родното Мутроморие. Отидеш на някое спокойно местенце, в рамките на 10 км и от двете му страни има поне 2-3 приказни и чисти плажа с кристална вода. Няма простотия, няма чалгия, няма мутри. Като са навън дори и българите се държат по-добре с другите българи. А тука всеки като иде на морето и знае, че трябва да гледа лошо, щото така е модерно!