Слънчака: Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм?

Лошата слава на курорта обаче привлича много туристи!
12 сеп 2018 12:15,
105

Родното Черноморие се приема от чуждестранните туристи като еквивалент на разврат. Алкохол, платена любов, наркотици... и всичко това на достъпна цена. Това ли "рекламират" наистина българските летни курорти и Слънчев бряг ли е лицето на морския туризъм в страната?

Всяко лято за българските курорти се пише по този начин от страна на западните медии и най-вече изданията на Острова. Лошата слава на "Слънчака", обаче, въпреки това привлича много туристи, поискали да опитат от сладострастния начин на живот и свободата по родното Черноморие.

Само това ли предлага страната ни, обаче, или това е само една част от по-голямата картина, която някак остава извън погледите?

Според Виктория Стоева от Института за анализи прогнози в туризма това далеч не е вярно и родния туризъм предлага много повече от това. По думите и не бива да се слагат под общ знаменател няколко заведения и цялото ни Черноморие.

"Благодарение на лошото време, което видяхме, много хора започнаха да се интересуват и от по-различните форми на туризъм – посетиха музеите в района. В крайна сметка туристите, които идват в България, не идват само заради алкохолния туризъм", коментира пред Bulgaria ON AIR Виктория Стоева.

Според журналиста Нора Стоичкова, обаче, много голяма част от семействата умишлено избягват курорта Слънчев бряг именно заради лошата му слава като място, превърнало се в слободия за младите.

"Тук хората са като отвързани. Оправданието, че на младежите трябва да им се даде такъв тип почивка, за да си починат, е пълна глупост. В Слънчев бряг постоянно стават някакъв тип нападения и престъпления", обясни още Стоичкова.

Тя отбеляза, че е крайно време полицията и властите да предприемат мерки и да влязат в Слънчев бряг, за да може поне наркотиците и престъпленията в района да намалеят.

Тук е редно да припомним и акциите по българските курорти от страна на вицепремиера Валери Симеонов, който взе под прицел заведения като "Какао бийч" и "Хедон" заради редица системни нарушения, сред които и неспазване на Закона за шума в околната среда.

Според Виктория Стоева Слънчев бряг предоставя възможност за почивка както на младежи, така и на семейства.

По думите й по Българското Черноморие не се предлагат само алкохол или наркотици, а статистиките за курорта се пишат основно от таблоидните издания на Острова, които не бива да се приемат за 100% истинни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
3
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 29Еееее, изпускаш си нервите, приятелю :) По-споко го давай, че да не вдигнеш кръвно, на твоята възраст е опасно, ха-ха :)))
32
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да ти е хрумвало да си потърсиш друг клиент бе, болгарский Брансън? :)
31
4
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 5 години
"Виж им биографиите на въпросните най-находчиви и доста неща ще ти станат ясни. Нишката води все до някой обком,ако не и Политбюро."Ами защо търпите? Нека да позная - "Така ми добре,защо да се прекарам".Има два начина - или "ескадрони на смъртта" или национални бунтове.Но всеки се е нагодил и чака някой друг нещо да направи,а той да философства и ако му попадне нещо удобно "да реагира".Няма да се оправи скоро тази държава.И в Англия са си купували депутатски места, но преди 200 години.
30
2
 
12
 
! Отговори
Ами да преди 5 години
С изключение на разврата, защото и на времето имаше един виц:"Една чехкиня казала - в България е голям разрват, 10 дена стоях, 15 души ме е...ха"
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГoшуТочно толкова е просто ако клиента ти търси плюшено мече, продаваш му пюшено мече ти *** да четеш някоя книга *** *** проста и де6ил.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дрога, алкохол и разврат каквото се търси туй се и продаваАми, да, то някога да се е търсило друго? Въпросът е да отделиш едно място за това, а не като при нас, всичко :)Както казваше една моя бивша колежка: "Абе, момчета и момичета млади, да не мислите, че вие сте някакви новатори? Какво неща правехме в общежитието навремето, ехееее..." Беше някъде 1960-65 набор, смятай кога е била в университета.
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами туристите са такива, защото ние сме си избрали да идват такива.През далечната 2000 год. когато работех в северните ни комплекси около Варна, а думата "Слънчака" все още не я бяха измислили, основната таргет-група бяха най-най-бедните туристи. Хотели се събаряха и строяха, щото 1. все още беше модерно от комунистическите времена и 2. щото перяха пари, от хора, които нямат хабер какво правят.Логичния резултат - утайката на туристите идва при нас.
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоеа не е просто български туризъм, това е "успешният" български туризъм.И само да питам - англичанинът от оня ден, дето би охрана и скочи от балкона - него таблоидите ли самго командировали, или това ви извадка на типичния посетител на този "курорт"?
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се - това е емблемата на България и на ГЕРБ извън страната.
24
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Освен това какъв е проблемът да има едно място на което алкохола и разврата да са концентрирани? Да не би цялата ни брегова ивица да е Слънчев бряг?"На наркоманчетата за какво им е море? Те така или иначе до пясък и вода не стигат, а и да стигнат не са в състояние да оценят качеството. Що да не ги концетрираме в "Белене"? И вода има, и пясък има. И с болива тел ще ги оградим, да не си пречат с нормалното населени. Ама ще писнете "концентрационен лагер"... ми нали това искате - концентрация?
23
15
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 5"Това е едната страна на капитализъма дрога, алкохол и разврат каквото се търси туй се и продава"---Ами щом това се търси, значи е най-якото :) Теб като не те кефи, *** на почивка някъде, където има само библиотеки, чети по цял ден или някъде на палатка. Я виж колко просто било :)
22
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият начин Слънчака да стане цивилизован добре печелещ красив курорт за нормални хора е, ако множество незаконни и полузаконни постройки бъдат разрушени, ако капацитетът на легловата база бъде намален поне три пъти, ако на разчистените терени бъдат обособени паркове, градини и фонтани, ако дюнерджийниците и бараките бъдат заменени от кокетни семейни ресторантчета. И най-важното е, ако анаболените диваци от хомодружинката на Очите и подобните му *** бъдат унищожени.Но това е фантазия
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво питате глупости!!! ТОВА Е ТОЛЕРИРАНИЯ БЪЛГАРСКИ ТУРИЗЪМ!!!За пари гЪзЪ си ще дадът !!!Хахахахаха Додохме аи на думата!!!
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"най-находчивите" пробихаВиж им биографиите на въпросните най-находчиви и доста неща ще ти станат ясни. Нишката води все до някой обком, ако не и Политбюро.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кой ще дойде като по цяла нощ някакви пияни наркомани и алкохолици крещят,трупат отпадъци,чупят и повръщат?
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазарна икономика! Държавата си вдигна ръцете от всичко и "най-находчивите" пробиха. Къде са хората готови за митингова демокрация и викащи: "Демокрация", "Плурализъм", "Равенство".... Навремето Стефан Цанев каза какво е бъдещето на България в ЕС, но много хора подскачаха тогава. Какво толкова се учудвате, че крет3ните на Европа и особено оригиналната колониално-плебсова на Обединеното Кралство са тук. По-голяма част от тях *** консуматори, а тук алчни търгаши се вживяват като бизнесмени
17
2
 
14
 
! Отговори
от Берлин преди 5 години
Тук също се продава дрога и има много места със секс услуги, всичко е регулирано, цивилизовано. Животът е прекрасен.
16
3
 
14
 
! Отговори
а преди 5 години
До 10: тия дето според теб отиват "да ядат пасти", тоест семейният туризъм на средната класа, оставят много повече пари от умреляците на социални помощи и хлапетиите, дето идват по бг черноморието. Отделно не създават проблеми и не осират пейзажа.
15
1
 
18
 
! Отговори
Наркодилър преди 5 години
А защо купувате дрога бе? Не купувайте дрога, оставете ни да фалираме. А докато купувате ще караме лъскави яки коли а вие ще броите стотинките и ще ставате в 6 часа да блъската цял ден за надника.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа