Слънчака: Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм?

Лошата слава на курорта обаче привлича много туристи!
12 сеп 2018 12:15,
105

Родното Черноморие се приема от чуждестранните туристи като еквивалент на разврат. Алкохол, платена любов, наркотици... и всичко това на достъпна цена. Това ли "рекламират" наистина българските летни курорти и Слънчев бряг ли е лицето на морския туризъм в страната?

Всяко лято за българските курорти се пише по този начин от страна на западните медии и най-вече изданията на Острова. Лошата слава на "Слънчака", обаче, въпреки това привлича много туристи, поискали да опитат от сладострастния начин на живот и свободата по родното Черноморие.

Само това ли предлага страната ни, обаче, или това е само една част от по-голямата картина, която някак остава извън погледите?

Според Виктория Стоева от Института за анализи прогнози в туризма това далеч не е вярно и родния туризъм предлага много повече от това. По думите и не бива да се слагат под общ знаменател няколко заведения и цялото ни Черноморие.

"Благодарение на лошото време, което видяхме, много хора започнаха да се интересуват и от по-различните форми на туризъм – посетиха музеите в района. В крайна сметка туристите, които идват в България, не идват само заради алкохолния туризъм", коментира пред Bulgaria ON AIR Виктория Стоева.

Според журналиста Нора Стоичкова, обаче, много голяма част от семействата умишлено избягват курорта Слънчев бряг именно заради лошата му слава като място, превърнало се в слободия за младите.

"Тук хората са като отвързани. Оправданието, че на младежите трябва да им се даде такъв тип почивка, за да си починат, е пълна глупост. В Слънчев бряг постоянно стават някакъв тип нападения и престъпления", обясни още Стоичкова.

Тя отбеляза, че е крайно време полицията и властите да предприемат мерки и да влязат в Слънчев бряг, за да може поне наркотиците и престъпленията в района да намалеят.

Тук е редно да припомним и акциите по българските курорти от страна на вицепремиера Валери Симеонов, който взе под прицел заведения като "Какао бийч" и "Хедон" заради редица системни нарушения, сред които и неспазване на Закона за шума в околната среда.

Според Виктория Стоева Слънчев бряг предоставя възможност за почивка както на младежи, така и на семейства.

По думите й по Българското Черноморие не се предлагат само алкохол или наркотици, а статистиките за курорта се пишат основно от таблоидните издания на Острова, които не бива да се приемат за 100% истинни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моя позната работи в голяма туристическа агенция.Слънчака е адски популярен сред чужденците като дестинация за пълно размазване на ниска цена. На никой не му пука за морето и пясъка. Но това искаха ветковците - това и получиха.
12
6
 
20
 
! Отговори
Умник преди 5 години
То и в Амстердам има дрога и леки жени, това не му пречи да е прекрасен град. Освен това какъв е проблемът да има едно място на което алкохола и разврата да са концентрирани? Да не би цялата ни брегова ивица да е Слънчев бряг?
11
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на Тодор Живков и 45 годишната руска окупация на България и на слънчака и на златняка цареше разврат, наркотици и алкохол, но вестник Работнически дело не пишеше за това.
10
20
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Нали затова се ходи на почивка - за дискотеки, алкохол и к*рви !Не да ядем пасти и да пием боза и да се печем като пържоли...
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джурналяка! ?!?
8
4
 
18
 
! Отговори
... преди 5 години
ходих тази година на слънчака за няколко дни, а не бях ходил от 2012. Слънчака вече няма нищо общо с преди. Август месец беше наполовина празен, след 12 баровете без тези на главната улица при кубан спират музиката, какаовият плаж не работеше нощно време, половината кафета и ресторантчета в задната част или не работеха или кретаха без хора.. приключи. това вече е олинклузив курорт за ядене в хотелите, защото друго няма там.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нали това искахте? Утайката от цяла Европа да идва да пие до безпаметност и всеки ден да идва полиция я заради балконинг, я заради обир, я заради изнасилване. Е, честито!
6
2
 
30
 
! Отговори
а преди 5 години
С тия панелни блокове, отстоящи на десет метра един от друг, ми е безкрайно смешно как някои хора се надяват, че можем да привличаме платежоспособен контингент като хърватските курорти. Пияни студентчета и надрусани бачкатори ни е максимумът след десетилетие намеса на инвеститори-мутрагени в туристическия сектор. Имаме силен потенциал в екотуризма, в селския туризъм и дори в планинския, но по отношение на черноморския всяка надежда тука оставете.
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е едната страна на капитализъма дрога, алкохол и разврат каквото се търси туй се и продава
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А вие какво друго очаква те
3
1
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
бетоньт до това води наркотици пияници и *** това е контингента
2
23
 
13
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм?"---Ами че то това е ИСТИНСКИЯ туризъм навсякъде по света. Защо ще ходя на майната си, за да си седя в стаята и да чета вестник ли? Или да се пека като наденица под вредното Слънце? Идете В Ибиса да видите какво става по партитата
1
0
 
37
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Какви други туристи да очакваме, като всичко е бетонирано, 4 звездните хотели нямат лукс и за две звезди, алкохола е менте, а труженичките евтини?