Слънчака: Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм?

Лошата слава на курорта обаче привлича много туристи!
12 сеп 2018 12:15,
105

Родното Черноморие се приема от чуждестранните туристи като еквивалент на разврат. Алкохол, платена любов, наркотици... и всичко това на достъпна цена. Това ли "рекламират" наистина българските летни курорти и Слънчев бряг ли е лицето на морския туризъм в страната?

Всяко лято за българските курорти се пише по този начин от страна на западните медии и най-вече изданията на Острова. Лошата слава на "Слънчака", обаче, въпреки това привлича много туристи, поискали да опитат от сладострастния начин на живот и свободата по родното Черноморие.

Само това ли предлага страната ни, обаче, или това е само една част от по-голямата картина, която някак остава извън погледите?

Според Виктория Стоева от Института за анализи прогнози в туризма това далеч не е вярно и родния туризъм предлага много повече от това. По думите и не бива да се слагат под общ знаменател няколко заведения и цялото ни Черноморие.

"Благодарение на лошото време, което видяхме, много хора започнаха да се интересуват и от по-различните форми на туризъм – посетиха музеите в района. В крайна сметка туристите, които идват в България, не идват само заради алкохолния туризъм", коментира пред Bulgaria ON AIR Виктория Стоева.

Според журналиста Нора Стоичкова, обаче, много голяма част от семействата умишлено избягват курорта Слънчев бряг именно заради лошата му слава като място, превърнало се в слободия за младите.

"Тук хората са като отвързани. Оправданието, че на младежите трябва да им се даде такъв тип почивка, за да си починат, е пълна глупост. В Слънчев бряг постоянно стават някакъв тип нападения и престъпления", обясни още Стоичкова.

Тя отбеляза, че е крайно време полицията и властите да предприемат мерки и да влязат в Слънчев бряг, за да може поне наркотиците и престъпленията в района да намалеят.

Тук е редно да припомним и акциите по българските курорти от страна на вицепремиера Валери Симеонов, който взе под прицел заведения като "Какао бийч" и "Хедон" заради редица системни нарушения, сред които и неспазване на Закона за шума в околната среда.

Според Виктория Стоева Слънчев бряг предоставя възможност за почивка както на младежи, така и на семейства.

По думите й по Българското Черноморие не се предлагат само алкохол или наркотици, а статистиките за курорта се пишат основно от таблоидните издания на Острова, които не бива да се приемат за 100% истинни. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
турист преди 5 години
Барселона, П. де Майорка, Марбеля, Бенидорм...Всички тези местенца са същите, като Слънчака. А да ....забравих о. Ибиса.Стига сте ревали...
92
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това е идеалът на новата класа
91
4
 
3
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Слънчака е еквивалент на герб - всичко най-долно и пошло
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За простите софиянци черноморието започва от Слънчев бряг и свършва в "Слънчака" (легендарно място което го няма на нито една карта.) И по-добре че е така. Все още има райски местенца които ги знаят само хората живеещи близо до морето. Места които още не са се превърнали в жалки копия на софийските ж.к.-та като Люлин и Младост.
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слънчака: Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм? да това е в Б.лгаристан даже е още по зле
88
1
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
"Слънчака: Дрога, алкохол, разврат! Това ли е родният туризъм?" не разбира се! това е европейският парламент!
87
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то ако не е това , кой мислите ще дойде доброволно в мизерията ни ?
86
0
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
Слънчев браг и Банско - Содом и Гомор на Балканите.
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е най-лесно. Прости хора не могат да измислят нещо по-добро за туризма. А се искат и доста повече усилия запривличане на големите пари. Задоволяваме се с трохи и жалки същества за "туристи".
84
0
 
3
 
! Отговори
Сълза преди 5 години
До СмяхРазликата е, че не пречат на по още 400 000 души там. Реално дискотеките в "Слънчака" събират не овече от 20 000 души ...
83
2
 
8
 
! Отговори
СМЯХ преди 5 години
Не съм чул в Ибиза да се оплакват от това! Правят парти след парти и го няма Валери да им намаля музиката.Просто дестинацията е такава.Като сте пенсионери не ходете в Слънчака.Ходете на Албена и Златните.Ето аз например не ходя, защото търся друг тип почивка със семейството ми.
82
5
 
4
 
! Отговори
Колев преди 5 години
Много си е хубаво, вие кво искате да има----бонбони, боза и монахини с бурки!
81
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ АКТИВНО ... В КРАЙ ТАКЪВ СИ АЗ ЖИВЕЯ ... ДНЕС АЗ ИСКАМ СИ ТОВА : ДРОГА -СЕКС И РИБА С БИРА / НЕ Е ТОЧНО - АЛКОХОЛЪТ Е СЛЕДА / !!! РИБАТА ДА Е ИЗПЕЧЕНА ;ДРОГАТА ДА МИ Е ЛЕКА ; СЕКСЪТ- /БЕЗ ДА Е СЪС ДЕТСКАТА СЛЕДА /...И ДА МИ ОСТАНЕ -ВЕЧЕН ,ЕЖЕДНЕВЕН И МЕЖДУНАРОДЕН !!!! "БАНЯ-БИРА -БАНЯ -БИРА ЕХ .ЕХ .ЕХ РИБА -БИРА -РИБА -БИРА - БАНЯ - КЕФ !!!
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До nikiАма много си прав - трябва да се наливаме и повръщаме публично, показно!? А боят не трябва да е върху жената само, ще ни обвинят в семейно насилие. Боят трябва да става на теферич, да е побоище, масово, да дойде полиция, да се въргаляме кьор-кютук пияни във физиологичните си отделяния... Иначе, кой ще ни види, как ще покажем "джентълменското" си, пък и "дамско" възпитание и сила...
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77Това е 1000 лева на човек, сигурно влиза цената на хотела. Т.е. 100 лева на ден. Не е много евтино, но пък е качествено! Заслужава си! А при наличието на деца - направо си е лукс! Няма мръсотия, няма дивашки шум и крясъци, няма лъжи и рекет в цените на допълнителните удобства.
78
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Слънчака: Дрога, алкохол, разврат!"Докато е "Слънчак" (сленг на тъnи, посредствени същества) - така ще е!И друг феномен - само за двадесетина години, част от черноморските ни "курорти" начело със "СЛЪНЧАКА", се дотъркаляха на нивото на Куба преди 1960 година, създавано от САЩ и други "добродетелни" държави за задоволяване на "по-ниски" страсти и навици на богаташите им.
77
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази година дадох за 10 дни около 4000 лева в Гърция (със семейството).И пак ще отида там.Това са едни 4000 лева, загубени от нашите мутро-***, които си мислят, че един турист идва за да му е "ефтинко" и за да бъде одран по 1000 различни начина на дребно.От няколко години съм ударил вето на нашето *морие. И не съм само аз. На доста места вече почнаха да се усещат собствениците, ама трябва поне още 5-10 години да минат, че да ги заболи яката.
76
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шепа собственици на съмнителни бизнеси желаят точно такъв туризъм и това им се позволява! Държавата може и го е показвала да въдвори ред точно за една седмица! Но няма интерес и визия!!!
75
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните,защото за тях преди всичко става въпрос,в държавата си,че и още в самолета не смеят да гъкнат! Защото ги чакат ония с големите палки и глоби! Пиене нощно време също няма! А Слънчев бряг е техен по всяко отношение, няма закони,няма задръжки! Рибата се размирисва от главата!!!
74
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любопитно е, че все пак Слънчев бряг се харесва на много люде, което говори, че донякъде в нас като хора е заложен естественият интерес да изпростяваме и да правим глупости, точно както ни е заложен и интересът към знания и развитие.