Старозагорско село се вдигна заради разбит път

Асфалтът почти липсва, а трафикът през Маца е голям
12 сеп 2018 21:21, Красимир Ангелов
7

Жителите на старозагорското село Маца излязоха на мирен протест заради разбит път. Той е в тежко състояние от близо 10 години, а там всеки ден минават автобуси и коли от близките села, за да превозват работници до държавната ТЕЦ "Марица-изток 2".

Отсечката е част от републиканската пътна мрежа. Въпреки това в по-голямата ѝ част асфалтът липсва. Преди близо 10 години започва ремонт. Aсфалтът бива изрязан, мантинелите премахнати... и работата спира.

Превозвачът, обслужващ междуградската линия, преминаваща през селото, казва че сериозно обмисля да се откаже от нея.

От Областното пътно управление в Стара Загора заявиха, че до края на годината ще бъде извършен частичен ремонт на пътя. Цялостното му довършване и асфалтиране обаче ще бъде заложено за следващата година с финансиране от Агенция "Пътна инфраструктура".

Още за протеста на хората вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мн са ми селски тея в Стара Загора.
5
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Заглавието доказва, че левитацията е възможна!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Схемата при Мутрата от Банкя е такава, че пътното няма пари за нищо! Отпускат им за заплати и да си платят тока в тоалетната както се вика. За основни ремонти -нищо! Ако отпусне пари Боко само тогава . Те стоят и си траят, Министерството на строителството и то е пас. Всички чакат да стане някоя трагедия и тогава ще се размърдат
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В целия старозагорски окръг репубриканските пътища са на практика непроходими. Има само 2-3 по главни |-ви клас които стават. Другите не ги пипат. Тиквата строи само магистрали, друго не му дреме. Сега ги лъжат тия че щели да заложат за догодина-хаха .Целта е да се забрави случая. Частичния ремонт дето са обещали е 1-2 самосвала с асфалт и го хвърлят с лопати тук там-това сме го гледали
2
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
То пътя от близкото село Полски градец -с.Светлина -гр.Тополовград е лунен пейзаж!А от с.Мелекарево до с.Еленово преминаването заради огромни дупки е невъзможно!
1
8
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Какъв трафик бе там през деня да ли ще минат десетина леки коли и един автобус никакво движение и пътят си е добър.