Германско семейство: Махаме се от България! Животът тук не ни харесва!

Ралф и Бернадет са разочаровани - стават жертви на набези, парите вече не им стигат...
14 сеп 2018 12:45,
531

Ралф и Бернадет напускат пределите на родната си Германия и решават да се заселят в България, за да прекарат старините си на село. Могилище им се сторило като едно спокойно и приятно място, където двамата германци си купуват голяма вилаq на изгодна цена.

Представите за привидния рай, който уж откриват в страната ни, бързо са разбити. Ралф и Бернадет изобщо не се чувстват сигурни в дома си. Поставили са камери и алармени инсталации навсякъде заради крадци, измамници и изнудвачи.

"Тези хора, които обикалят и крадат не знаят какво друго да правят. Иначе не могат да преживяват. Хората тук бедни ли са? Бедни са. Много бедни!", споделя Ралф пред "Дойче веле".

Камерите работят деноношно, а семейството е изгубило доверието си в своите съселяни. Затова странят от всички и живеят изолирано, не говорят с никого, а и нямат желание. Ралф разказва, че от време на време поздравява някои от съселяните си, но повечето дори не му отвръщат. Двамата знаят само няколко български думи: Хляб, вода и Благодаря!

Съседите около тях – предимно англичани и германци, отдавна са се изселили от България заради огромното разочарование, което са преживели в страната ни.

А животът на Ралф и Бернадет става все по-скъп. Сметките не излизат, парите им не стигат за България, а какво остава за Германия.

"Как да живея с 900 евро, при положение, че и най-малкото жилище струва 400-500 евро? И това е само наемът! А ми трябват още пари за сметки, храна, кола, застраховки...", споделя Ралф.

Представяли си животът у нас по съвсем различен начин тук. В началото всичко било прекрасно – цените били изгодни, а и двамата били близо до морето. Вече, обаче, тук не им харесва, но няма и връщане назад към Германия.

Семейството е категорично - не желае да остане и в България. Чувстват се самотни и изолирани. Следващата им дестинация е Унгария.

Не всички чужденци, обаче, са недоволни от престоя си в страната ни. 76-годишната Ана Лекс от Щутгарт иска да обиколи Европа заедно със съпруга си на тяхната моторна лодка. Мъжът и, обаче, умира. В момента Ана живее в яхтеното пристанище на Варна. България и лодката са нейната нова родина.

"Хората тук все още имат време за приказки. Стоят си и си приказват. В Германия това не може да се случи, всички все бързат! Тук е друго. Пък и вижте колко е красиво – природата, морето...", споделя Ана Лекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
3
 
3
 
! Отговори
;) преди 5 години
Айде довиждане!
400
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не общували с хората от селото..... Знаели само 2 думи-вода и хляб?!? Е как да стане общуването?! С 900 евро не можели да живеят на село, а ние 4 членно семейство живеем с 590 евро?!?
399
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Ралф и Бернадет като не им стигат парите за живот в България да отиват по курортите ни да си докарват повече пари.Той сервитьор ,тя камериерка обслужващи германски туристи.Иначе каква е ползата за българската икономика от заселването у нас на запаДнали пенсионери от "великите" Германия и Англия.Когато българин отиде в която и да е западна държава от него се изисква да знае съответния език.Този научил 3 български думи и има претенции.Неинтегрирали се емигранти са това.
398
0
 
11
 
! Отговори
тракториста преди 5 години
--- Завършека на предният ми коментар ---Това, че някои от нашите тарикати не дойдоха, не учуди никого, но всеки се изненада че англичаните дойдоха и положиха същите усилия като всички други. Просто искаха да са част от живота в селото.Как няма да ги уважаваш такива хора?
397
0
 
12
 
! Отговори
тракториста преди 5 години
Не знам какъв е проблема с това германско семейство, но предполагам си има причини. В нашето село има две семейства англичани, пенсионери. Дойдоха преди десетина години и мога да кажа, че напълно са се интегрирали в живота тук. Много са учтиви и приказват със всички, макар и на развален български. Хората го оценяват това и всички ги харесват. Преди няколко години, кмета сложи обява в центъра, в която призоваваше всички да се съберат в неделя на гробищата за да ги почистят от тръни и треволяци. Това, че някои от нашите тарикати не дойдоха, не учуди нкого, но всеки се изненада че англичаните дой
396
8
 
9
 
! Отговори
Айде преди 5 години
Ами да се махат. ***. Хем евтино, хем хубаво - нема такъв филм. Немските пенсионери ходят в Испания не в Бг. Прав им път.
395
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
европата е бита карта след 50-100 години ще е заприличало на африка.Бъдещето на европейската емиграция е канада,австралия и нова зеландия.И бих добавил няколко държави в като аржентина,чили и уругвай също са добри държави за живот.
394
5
 
12
 
! Отговори
AZ22 преди 5 години
Ами нормална реакция.На мен ми влизаха 3 пъти апаши в апартамента, ако бях чужденец щях да се изселя незабавно...
393
14
 
10
 
! Отговори
123 преди 5 години
България няма нужда от такива отпадъци. Да си се връщат там откъдето са дошли. Германия от доста време не е приятно място за живеене и климатът е отвратителен. Те затова " великите" германци прииждат на орди всяко лято на черноморието та и къщи купуват и после се оплакват...Айде марш обратно в мъглявата швабия с еднопосочен билет!
392
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еййй. Ужас. Как така на Ралф не му харесва в България? И сега какво ще правим? Абе какво ни занимавате с изкуфяли германски пенсионери. Всички чужденци искат като идват тук да им е евтино, да им можем гъ въведе и да им се кланяме като на богове. Ами не го поздравявали хората. Дали проблема не е в него. Живее в България ама знае три думи. Аз без да живея в Германия зная повече немски думи. Не ни занимавайте с изкуфяли чужденци!
391
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 427Леле майко, 45 000 германци се блъскат за да живеят в Милиционерия, абе избиха се, тъпчат се като луди крави! :))))))))))А да, българомразци сме били ние където сме емигрирали. Па убуу, продължавайте да се обичате в България. То нали хипарското движение е тръгнало от България, а на бас! Името ти да не е Карикатурио??? :)))))))))
390
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 427Не че се радваме а просто констатираме че германеца успя да прогледне за разлика от нашио матрял - вече близо 30 години! А българомразците са само и единствено в България - трепане из цяла България при това документирано! Така че трий си гънките и чешай с чесън! :))))))
389
7
 
10
 
! Отговори
До рускиня преди 5 години
Абе то Сталин беше тръгнал руснаците да затрива, та ти българите не ни мисли ;)
388
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немският поглед е пропит с омраза и надменност. Вид расизъм и лошотия е това, а те сякаш не го чувстват. Неприятни хора.
387
8
 
11
 
! Отговори
Хитлер капут . преди 5 години
Объркаха България с някоя африканска колония , да си одат дома или в Трансваалд .
386
9
 
26
 
! Отговори
Александър преди 5 години
Лигльовци, баба ми с 200 лв пенсия се оправя, тоя нежния се чуди с 2000 как ще се оправи. Айде като не им харесва си ходят в германия, на никой не му дреме. Вярно е, селата са станали опасни, не отричам, ама и тия се превземат яко.
385
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Албания щяха да бъдат много по - добре
384
15
 
11
 
! Отговори
За! преди 5 години
Чиба от България, на който не му Понася
383
5
 
26
 
! Отговори
Ганю Крадецу преди 5 години
Нормален човек няма да дойде от Германия да живее в българия.И да дойде след време се маха.То за това 2.5 млн.сънародници духнаха у Европа да берат евро.
382
32
 
14
 
! Отговори
Рускиня преди 5 години
Българите сте отвратителен народ. Ако бях на мястото на Сталин щях да изтрия това петно от балканския полуостров.