Германско семейство: Махаме се от България! Животът тук не ни харесва!

Ралф и Бернадет са разочаровани - стават жертви на набези, парите вече не им стигат...
14 сеп 2018 12:45,
531

Ралф и Бернадет напускат пределите на родната си Германия и решават да се заселят в България, за да прекарат старините си на село. Могилище им се сторило като едно спокойно и приятно място, където двамата германци си купуват голяма вилаq на изгодна цена.

Представите за привидния рай, който уж откриват в страната ни, бързо са разбити. Ралф и Бернадет изобщо не се чувстват сигурни в дома си. Поставили са камери и алармени инсталации навсякъде заради крадци, измамници и изнудвачи.

"Тези хора, които обикалят и крадат не знаят какво друго да правят. Иначе не могат да преживяват. Хората тук бедни ли са? Бедни са. Много бедни!", споделя Ралф пред "Дойче веле".

Камерите работят деноношно, а семейството е изгубило доверието си в своите съселяни. Затова странят от всички и живеят изолирано, не говорят с никого, а и нямат желание. Ралф разказва, че от време на време поздравява някои от съселяните си, но повечето дори не му отвръщат. Двамата знаят само няколко български думи: Хляб, вода и Благодаря!

Съседите около тях – предимно англичани и германци, отдавна са се изселили от България заради огромното разочарование, което са преживели в страната ни.

А животът на Ралф и Бернадет става все по-скъп. Сметките не излизат, парите им не стигат за България, а какво остава за Германия.

"Как да живея с 900 евро, при положение, че и най-малкото жилище струва 400-500 евро? И това е само наемът! А ми трябват още пари за сметки, храна, кола, застраховки...", споделя Ралф.

Представяли си животът у нас по съвсем различен начин тук. В началото всичко било прекрасно – цените били изгодни, а и двамата били близо до морето. Вече, обаче, тук не им харесва, но няма и връщане назад към Германия.

Семейството е категорично - не желае да остане и в България. Чувстват се самотни и изолирани. Следващата им дестинация е Унгария.

Не всички чужденци, обаче, са недоволни от престоя си в страната ни. 76-годишната Ана Лекс от Щутгарт иска да обиколи Европа заедно със съпруга си на тяхната моторна лодка. Мъжът и, обаче, умира. В момента Ана живее в яхтеното пристанище на Варна. България и лодката са нейната нова родина.

"Хората тук все още имат време за приказки. Стоят си и си приказват. В Германия това не може да се случи, всички все бързат! Тук е друго. Пък и вижте колко е красиво – природата, морето...", споделя Ана Лекс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


531
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
3
 
22
 
! Отговори
savanarola преди 5 години
само да добая , един познат немец заболя от рак и доиде на златните да се прости с всики бармани защото със родата и съседите не си говореше от години
380
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Shto ne ide v Romania da Gi dovarshat barem :-))))
379
4
 
8
 
! Отговори
Mimi преди 5 години
Na Tezi dvamata im davaxa zaminavaneto po nemskata tel. Kogato zaminaxa za Bg.Sajalavam ama Ralf da beshe rabotil poveche za da ima Po golqma penciq i da ne mranka tam Shtoto s tiq pari Tuk e edin bednqk Gute Nacht
378
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Защо плюе съседите? 410За знанието на месния език си 100% ПРАВ! Че ни е скапана територията е факт, но щом си в нея знанието на местен език е задължително - нвма спор!
377
17
 
12
 
! Отговори
И на кой му пука преди 5 години
Кой не му харесва прав му път за къде му душа сака
376
9
 
29
 
! Отговори
Защо плюе съседите? преди 5 години
Тоя защо плюе съседите?Той като знае на български само ,,хляб" и ,,вода", хората как да го разберат,че и обиден. Не са длъжни да знаят немски съседите му.В Германия защо мисли,че щяха много му обърнат внимание немските съседи?
375
11
 
26
 
! Отговори
смешко преди 5 години
Какво може дасе очаква от тази скапана даржава дето и кравите бягат при парва вазможност.
374
7
 
17
 
! Отговори
а в Германия с КОЛКО преди 5 години
Ралфе, като си платиш сметките и застраховката за колата в Германия, С КОЛКО ти остава да живееш? Защо не каза на Дойче велето, беше ми интересно да чуя. Или щеше да излъжеш?
373
10
 
12
 
! Отговори
Ne e daleko преди 5 години
V Turcia ste sa na goliam rahat, hem e po-toplichko tam moreto...hem i horata sa mnogo topli i sardechni, gostopriemni...
372
1
 
23
 
! Отговори
Един съвет преди 5 години
Елате в Своге.Тук, не се краде. Пълно е с бракониери и се стреля на месо по крадците. Също като в Тексас!
371
7
 
33
 
! Отговори
Байганщина отвсякъде преди 5 години
Коментари пропити от байганизъм. Съвсем прави са германците. Сгрешили са с идването си тук
370
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
голяма вилаqмного бързане много нещо
369
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има и доволни, които обаче живеят в яхтеното пристанище на Варна 😁. Ами то не става да се набиеш в някое скапано село тип гето с впианчени полумалоумни диваци и масово ,,чернокожо население,,. Има толкова нормални села и хубави градчета в България ама там имотите не са без пари.
368
9
 
14
 
! Отговори
В Унгария ли сега? преди 5 години
Тия германци,ако смятат,че в Унгария,където искат сега да се заселват,ще им е по-добре грешат. Вярно е,че унгарците говорят немски от малки,няма да имат езикова бариера,ама са много много надути.Поне тия, които познавам в Германия са важни и част от тях нахални в много по-голяма степен от българите. Ще има да говорят зад гърба им унгарските съседи,а доколко е ефективна маджарската полиция против кражби,ще разберем от следващата статия на любимото Дойче Веле,което ще пише продължение пак за тия.
367
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** той ако си е представял, че с минималната си пенсия ще си живее като цар, а *** ще го боготворят и ще му носят мед и масло, малко е позакъснял - умря Марко.
366
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е чак сега ли го осъзна че задунайската губернийка става само за азитските наследници на аспарухчо
365
4
 
40
 
! Отговори
германска им работа преди 5 години
Тоя Ралф много важен.Как да живеел с 400- 500 ЕВРО на месец в малко село в България? Ралф да не ходи тайно в някой бардак,че после не му стигат парите? Защо хората от селото не му говорят. Те Германците като ги знам колко са комуникативни. Защо не ги пита как живеят с пенсии по 150 ЛЕВА на месец,че и някой с по-малко,съселяните му? В Германия да не им е било по-евтино,че са се заселили тук?
364
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драги сънародници нека да не се съдим едни други .точно това искат политиците ни да бъдем разделени и се мразим.рибата се лови в мътен гьол.време е да се опитаме заедно да сложим ред в батака и хич няма да е лесно.харесва ми идеята за протест на 16ти.дано не е менте както се случва
363
3
 
23
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Махаме се от България! Животът тук не ни харесва! - ШИШИ Е ДОБРЕ, ТИКВАТА Е ДОБРЕ; КАКВО НЕ ВИ ХАРЕСВА БЕ
362
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типични ганьовски коментари! Засегнаха ви ниското самочувствие а? Вместо да се замислят защо хора дошли в страната им, бягат отвратени, вместо да се вслушат в причините им, и да видят че реалността е точно такава каквато я описват! Няма такова нещо при ***! "Гат не им харесва да си одят на Германията" Много *** и злобен народ ей!