Helpbook видя: Коли в аварийната, стълбове с листовки...

Ако видите нередност, сигнализирайте в платформата на Investor Media Group
Обновена: 14 сеп 2018 15:45 | 14 сеп 2018 15:45, Анисия Иванова
29

Снимка: HelpBook

Представяме ви обзор на част от сигналите, които получихме в платформата на Helpbook.info от изминалите няколко дни.

Първият сигнал се отнася за разлепени реклами на фирма за бързи кредити по всички възможни стълбове в Симеоново. Потребителят изказва предположение, че това не е единственото място в София, където въпросните листовки се лепят безконтролно и безнаказано. "Моля да бъдат взети мерки срещу това или да се организира обсъждане по темата. С тази тема съм запознал почти всички медии и се надявам на реакция. Смятам също, че не съм единственият, на който това е направило впечатление. Все пак искаме да живеем в малко по-приятна среда."

Вторият сигнал се отнася за шофиране в аварийната лента. От изпратените снимки е видно, че множество автомобили използват аварийната лента за придвижване. Мястото е отсечката на ремонта на АМ "Хемус" при гара Яна. Потребителят отправя апел към Пътна полиция да провери сигнала.

Получихме и поредния сигнал за неправилно паркирали автомобили, този път в район "Искър“. „Ежедневно преминаването покрай блоковете 17 и 18, по продължение на улица Иван Абаджиев, та чак до края на детската градина по тротоара откъм страната на блоковете е затруднено, а често и невъзможно поради многобройните спрели коли на тротоара (въпреки знака за забранено паркирането и престоя). Преминаването по тротоара на деца, майки с колички и възрастни понякога е немислимо и невъзможно. Моля компетентните органи да поставят препятствия (колчета или нещо друго), които да не допускат качването на тротоара (по цялото му протежение) на автомобили."

Пътните проблеми продължават: "Изключително разрушена е пътната настилка в кв. "Полигона", пред блок 40 /отклонение от ул. "Петър Протич"/, където има преход от асфалт към павета. По улицата преминаваха големи товарни камиони за транспортиране на строителни материали и други за изграждане на нова бизнес сграда в района. След тях остана само разрухата на пътя и сега живущите в района патят от това.“

Изпратен е и сигнал за дупка по средата на път. От получената информация и снимки става ясно, че дупката е с размер над 2 метра и дълбочина около 10см, също така обхваща и шахта.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А доносници като тебе са предали хора като Левски и Ботев!Агентите сте ми по - противни и от нарушителите в аварийната!А камерките и видеорегистраторите можете на едно свидно място да си ги положите!
3
2
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
До 1Бай *** гледа само как да прецака системата, как да мине метър. Затова дереджето е такова.
2
1
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Простолюдието пак се оплаквате от себе си, така да се каже. Вие сте тези, които карате в аварийната лента, безразборно и нагло използвате частна и обществена собственост, за да рекламирате "бизнеса" си и непрекъснато паркирате неправилно и най- нагло заявявате, че "то било за малко". Именно такива неща, уважаеми, ви определят като простолюдие и ви отличават от малкото останали нормални хора в тази държава, които не си и помисляме да правим подобни зулуми, които за вас са рутина и ежедневие.
1
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отправям апел към всички снимани в аварийната лента:В случай , че получите акт на база на снимка, направена с НЕЛИЦЕНЗИРАНА апаратура, можете да си търсите правата в съда, а в допълнение можете да заведете иск за пропуснати ползи към този, който ви е натопил!Как ще докажат, че снимката не е монтаж?Такива актове падат в съда от воле!