Helpbook видя: Коли в аварийната, стълбове с листовки...

Ако видите нередност, сигнализирайте в платформата на Investor Media Group
Обновена: 14 сеп 2018 15:45 | 14 сеп 2018 15:45, Анисия Иванова
29

Снимка: HelpBook

Представяме ви обзор на част от сигналите, които получихме в платформата на Helpbook.info от изминалите няколко дни.

Първият сигнал се отнася за разлепени реклами на фирма за бързи кредити по всички възможни стълбове в Симеоново. Потребителят изказва предположение, че това не е единственото място в София, където въпросните листовки се лепят безконтролно и безнаказано. "Моля да бъдат взети мерки срещу това или да се организира обсъждане по темата. С тази тема съм запознал почти всички медии и се надявам на реакция. Смятам също, че не съм единственият, на който това е направило впечатление. Все пак искаме да живеем в малко по-приятна среда."

Вторият сигнал се отнася за шофиране в аварийната лента. От изпратените снимки е видно, че множество автомобили използват аварийната лента за придвижване. Мястото е отсечката на ремонта на АМ "Хемус" при гара Яна. Потребителят отправя апел към Пътна полиция да провери сигнала.

Получихме и поредния сигнал за неправилно паркирали автомобили, този път в район "Искър“. „Ежедневно преминаването покрай блоковете 17 и 18, по продължение на улица Иван Абаджиев, та чак до края на детската градина по тротоара откъм страната на блоковете е затруднено, а често и невъзможно поради многобройните спрели коли на тротоара (въпреки знака за забранено паркирането и престоя). Преминаването по тротоара на деца, майки с колички и възрастни понякога е немислимо и невъзможно. Моля компетентните органи да поставят препятствия (колчета или нещо друго), които да не допускат качването на тротоара (по цялото му протежение) на автомобили."

Пътните проблеми продължават: "Изключително разрушена е пътната настилка в кв. "Полигона", пред блок 40 /отклонение от ул. "Петър Протич"/, където има преход от асфалт към павета. По улицата преминаваха големи товарни камиони за транспортиране на строителни материали и други за изграждане на нова бизнес сграда в района. След тях остана само разрухата на пътя и сега живущите в района патят от това.“

Изпратен е и сигнал за дупка по средата на път. От получената информация и снимки става ясно, че дупката е с размер над 2 метра и дълбочина около 10см, също така обхваща и шахта.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Само да ти напомня, че всички градове в България са били като София, а и не само в България. Почти всички сегашни големи градове по света са били като села преди 150 години. С индустриализацията градовете по света бързо нарастват, както е станало и със София. Да сеговори само за София, че е била 10000 жители е груба манипулация. Почти всички градове по света са били така.
23
0
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Няма в случая култура и манталитет, а има контрол на държавата за спазване на правилата. Западнякът като дойде в България проявява по-ниска култура и отчайващ манталитет, а българина в чужбина е с по-висока култура от местните и с манталитет, какъвто в България не е проявявал. Всичко опира до контрола, а в западните страни той е на ниво, а в България никакъв го няма.
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази софиянщина много хора избиват комплекси! Става дума за друго! Няма правила,няма наказания,няма превенция! Диктатура на простащината,на безнаказаноста!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е господина,който живее в чужбина! Видял е това което всички виждаме! Далече сме от западната култура и манталитет по темата! За това измираме по пътищата!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изумително е как "добра среда за децата" за оня представлява безнаказаност и идиотско шофиране. Пожелавам му да прегазят децата му и да няма наказани заради НЕЛИЦЕНЗИРАНА камера ;)
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4-то поколение съм с София и винаги е имало селян.дури. Даже ние кореняците Софиянци сме селяни. София след освобождението от турско наброява 18 000 селянина. Едно обикновено село. Тези 18 000 по времето на прадядовците ми са живяли в схлупени къщурки. Улиците са били прашни през лятото и кални през зимата.. Каруците и фаитоните са били единственият превоз. Трамваят които е пуснат 1901 г. сее движел по прашните улици. Цар Фердинант си е мислел че като има трамваи е хванал някои за таш-кенцит
18
1
 
1
 
! Отговори
само да попитам преди 5 години
До До 9В тази нормална държава и среда, показваш ли на децата си , как да нарушават законите?
17
5
 
3
 
! Отговори
do 16 преди 5 години
Ти си толкова нищожен и нереализиран, че се обясняваш на някой анонимен колко си успял и си добре. Успелите хора нямт време за губене в интернет, ти си един беден и НЕуспял индивид с тривиални възгледи за живота, силни смущения в еректилната функция, незадоволена жена, прибягваща до услугите на съседа ти, най - вероятно с хубави и слънчеви деца, вече посегнали към леки стимуланти, забранени за притежание и ползване. Но иначе всичко ти е 6. Дано такива като тебе да се махнете, че мърсите само!
16
4
 
5
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
До до 12Упорито продължаваш да ми обясняваш къде живея и какво работя без да знаеш. Имам си много добра работа, не мия подове. Осигурил съм качествен живот на семейството си. А родоотстъпник си ти, защото заради тези като тебе много хора заминаха от Бг, понеже ни писна да ви търпим прocтотиите.
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам ***,който предлага някой да си вземе дрешките и в чужбина...! Байно не карай хората в БГ да живеят по арабски образец, само защото ти е тъмна кожата, както ти се иска,първо,а второ не си тарикат, а трето беден си щото си глупав!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как само познах, че гастербайтерО е подвил опашле и живее у Англия. Поредният негодник, неспособен да свърши работа за 5 стотинки, но с претенции да е нещо повече от другите, моралист го играе, забрави как е крал тоалетна хартия от мола, живял в една къща с 10 себеподобни примата, ядейки най - евтината храна, схеми на дремно и вече обяснява кое как било. на тебе трябва да ти се отнеме гражданството и да ти се забрани достъп до България, ненужен си, момче. Като отворена книга си.
13
6
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Седи си там тогава и не се обаждай, родоотстъпник, множи се там и се не връщай, плъховете първи напускат потъващия кораб! Нали си добре, кво се занимаваш с изтръпнала България, тук е гадно, но една идея по - добре без подочистачи като теб. Избрал си от мекото на хляба, щот толко ти е акълът, тука не можеш да се реализираш на нещо повече от МРЗ. Отплувай в канала!
12
4
 
7
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
До До 8За твое сведение не само съм ходил в чужбина, ами живея в чужбина и виждам как стоят нещата. И се махнах от Бг не заради парите, които си имах, а единствено заради такива като тебе. За да осигуря нормална среда на децата си.
11
8
 
3
 
! Отговори
ДО до 9 преди 5 години
Като не ти харесва тука, понеже си мноо напреде с еволюцията, гърбушко с кариеси по зъбите и пърхут, си хващай дисагите, Терминал 2, както е модерно сред гастербайтерите да се казва и марш да миеш чинии и да бършеш подове на запад! Няма друг начин да бъдеш там, нямаш интелект.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аборигените, дето смятат че правилата са за гейовете и умират страх че ги снимат, сега ревът на умряло. Ако не беше толкова жалко и грозно щеше да е смешно.
9
7
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
НЕ бе, парапитек продънен, аз просто обяснявам, че и вие сте същите см3шници с камерките и актовете на база на записите ви падат в съда! Т си ***, ходил на запад да си купи кола на безценица, неговорещ чужд език, ше ми обяснява на мен кое как било. Запартък мухлясъл, ти явно имаш плесен по гладкото мозъче, метни се от някоя висока скала и избави земята от един ненужен вегетиращ организъм.
8
2
 
5
 
! Отговори
Do 9 преди 5 години
До До до 4Ти ли ще ми говориш за робска психика? Такива като тебе, дето са с 50-100 години назад в еволюцията. На запад хората се съобразяват един с друг и с правилата и си живеят спокойно и уредено, а такива като теб живеят за себе си и не ги интересува нищо и никого.
7
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега #1, в римската правна система не съществуват пропуснати ползи. Плащаш само щетите, които могат да бъдат доказани. В англосаксонската правна система съществува понятието "пропуснати ползи", но практиката е показала, че това е пълна глупост, защото присъдените по тази линия суми надхвърлят в пъти годишния оборот на взискателя. В България е в сила римската правна система и затова няма как да бъдат присъдени "пропуснати ползи".
6
1
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
До Анонимен 1Догодина ще се приложи същата система, която се прилага в страни като Германия и Франция. И ще се приложи барабар с размера на глобите и тогава такива "специалисти" като тебе, които се мислите за недосегаеми, ще ревете здраво.
5
2
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
До 4Вас наглeците само публично излaгане може да ви оправи - всички да ви видят кои сте и какви сте.