Хиляди вярващи изпълниха Кръстова гора

Мястото има чудодейна сила и хората идват с надежда за изцеление
14 сеп 2018 09:37, Петя Славова
7

И тази година на Кръстовден хиляди вярващи се събраха в местността Кръстова гора в Родопите, където традиционно се отслужва Света литургия и се излага за поклонение частица от разпятието на Христос.

Хората вярват, че мястото има чудодейна сила и всяка година се събират с надеждата за чудо, предаде Bulgaria ON AIR.

Хиляди миряни дойдоха да посрещнат празника в местността в Родопите. Вчера множеството посрещна пловдивския митрополит отец Николай, който води службата цяла нощ - от 23 часа снощи до към 2:30 часа през нощта.

"Всяка година ние честваме този празник, идват хиляди миряни, които са свидетели на факта, че тук се диша много по-добре. Пожелавам на хората винаги да носят в сърцата си спомена за Бога и Кръстова гора", сподели пред Bulgaria ON AIR отец Серафим, който от 12 години служи в манастира на Кръстова гора.

След доста студената нощ небето тази сутрин е ясно и се очертава един слънчев ден. Хората започват да се разотиват, но има неофициална традиция, според която повечето се отбиват до Бачковския манастир, за да запалят свещ и да се помолят за здраве.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и се излага за поклонение частица от разпятието на Христос..Ако се съберат всички частици от разпятието на Христос по света се получава огромна композиция от 168 вагона дървен материал. Невероятно но факт. Също така ако се съберат всички свети мощи на кой и да е светец на едно място(примерно на Св.Георги) и се реконструират излиза, че светецът е бил някакво уродливо чудовище с по 7 лакътя, 3 колена, 54пръста на лявата ръка от които 17 кутрета, 9 глезена все леви, около 13 кубика коса...
5
0
 
9
 
! Отговори
До Бау преди 5 години
Човека е помолил Бога за православните Християни! За останалите хора нищо лошо не е казал! Те да си се молят на техните си богове. Все едно пък мюсюлманите се молят за нас, православните ?
4
3
 
3
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Викаш всички останали да ***, а? :D Щом ти си казал на, кой какво да даде бог, това ще е ! Аман!
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходихме преди 20 години и еденственото което помня е че единия край имаше паянтов нужник тип "селски" , и дупката не беше над една яма, както е на баба ми , а над склона на еден байр и като погледнеш виждаш една "река" от *** спускащта се до къде ти поглед стигастига. Голяма мистика , голяма вяра.
2
1
 
22
 
! Отговори
Димо Падалски преди 5 години
... Точно ИСТИНСКАТА ВЯРА Е НАЙ - ГОЛЯМАТА СИЛА ! ... БРАВО ! ... Точно така трябва ! ...А не разни развратни Католически църкви ... Талибани , мислещи се за много "праведни" с кланетата си ... Или разни "Митрополити" с "РОЛЕКС" - и и лимузини за милиони ..... ЕТО ТАМ Е ИСТИНСКАТА ВЯРА ! СРЕД ТЕЗИ ХОРА ... И В СЪРЦАТА НИ !!! ... КОЯТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ ОТНЕМЕ !!! ....... ДАНО ГОСПОД НИ ПАЗИ , БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ ! ..... !!!
1
3
 
35
 
! Отговори
Да преди 5 години
даде Бог здраве и късмет на всички ПРАВОСЛАВНИ християни!