Ангелкова в Козлодуй: Насърчава историческият туризъм!

Градът има потенциал да стане туристическо място
15 сеп 2018 12:48,
24
Ангелкова в Козлодуй: Насърчава историческият туризъм!
Снимка: Facebook

Козлодуй има голям потенциал да стане притегателен център за културно-исторически туризъм. По този начин общината ще има възможност да се превърне във все по-търсена и атрактивна туристическа дестинация за четири сезона. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на втория Фестивал на занаятите и изкуствата в Козлодуй, където тази година се очакват над 2000 посетители, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на посещението си в града министър Ангелкова е имала работна среща с кмета на общината Маринела Николова. Тема на разговорите са били възможностите за развитие на регионалния туризъм. Поради големия потенциал на града министър Ангелкова е предложила да бъде организирана съвместна дискусия за развитието на туризма в Козлодуй и региона.

Министър Ангелкова е посочила, че през последните години отседналите в града чужди туристи непрекъснато се увеличават, като най-много те са от Русия, Украйна и Румъния. Общите приходи от нощувките в общината за изминалата година възлизат на близо 30 хил. лв.

В Регистъра на туристическите атракции, създаден от Министерството на туризма по данни на българските общини, са включени 7 обекта от Козлодуй, сред които античните крепости Августа и Региана, корабът "Радецки", мястото на слизане на Ботевата чета на дунавския бряг, Аспаруховия вал, Матеевият геран и др.

Ангелкова е добавила, че много перспективен за цялото дунавско крайбрежие, а и за община Козлодуй, е маршрутът "Дунав Ултра" - най-дългият за туристи велосипедисти у нас - 730 км по поречието чак до Черно море. Той свързва най-северозападната с най-североизточната част на страната и преминава през близо 90 населени места. На вторите годишни награди на Министерството на туризма през 2017 г. веломаршрутът спечели първо място в категория "Иновация на годината" в туризма.

"Пътят за устойчиво развитие на регионалния туризъм очевидно е правилен и ние като администрация ще насърчим всеки работещ проект за по-нататъшното му стимулиране. Принос за този напредък имат и събития като настоящия фестивал, който е сред новите туристически атракции в общината, но според мен има прекрасно бъдеще", е допълнила министърът на туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
7
 
! Отговори
RO преди 5 години
Ми то у дивия северозапад пътища не са останали бе, как ще ги водите тия туристи - рали париж дакар сафари из разбити и буренясали улици, срутени сгради и къщи, безпризорни животни пасящи по тротари и между блокове, каруци фекалии, *** , зомбита и вампири . Става за декор на холивудска продукция по Стивън Кинг, ангелаковицата има връзки и снимки с хора от тия среди.
17
1
 
9
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Не е зле да извикаш и Кунева и да дозатриете АЕЦ-ца,та да карате и там туристи.
16
0
 
3
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Уплаших са уа
15
0
 
5
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Така е. Вероятно в мислите на авторката на статията думата "член" има съвсем друго значение, та затова няма как да мисли за пълен и непълен член.Що се отнася до др. Áнгелкова, верно е секси от шията надолу. И май с това се изчерпват всичките ѝ достойнства.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ееее браво, грешка още в заглавието :D
13
0
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
До Анонимен 13Същото си помислих.Взе ми думата от устата...
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЧЕ Я СНИМАТ САМО ОТ ДАЛЕЧЕ В ЛИЦЕ ЗА ДА НЕ ПЛАШИ ХОРАТА!
11
0
 
3
 
! Отговори
Секси дама е! преди 5 години
Блазе му на жокеят / на ездачът и / - завиждам от сърце!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Одиозна фигура, символ на мутренския преход.
9
0
 
2
 
! Отговори
има логика преди 5 години
Правилно разсъждава ,според мен,г-жа Ангелкова.След като Белене стана гьол,сега е редно Козлодуй да стане място за исторически туризъм!?
8
1
 
9
 
! Отговори
Ангелкова преди 5 години
си я мечтая само от шията надолу - и няма грешка!!
7
1
 
6
 
! Отговори
алоо преди 5 години
алоо асмата Ангелкова, ти знаеш ли че пътя до там е от Тошово време,квото е останало от него....
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застроиха морето сега е ред на Дунав.
5
1
 
9
 
! Отговори
БОКО преди 5 години
Ама Ангелкова къде те намериха и тебе!???
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ангелкова няма пътища до там ***, пътят е като луната, само в кратери и дупки. Много ясно че няма да отида до там, да не съм луд да си разбивам колата.
3
0
 
5
 
! Отговори
До Бай Оня преди 5 години
Малеееей, колко си зле!Друго за Козлодуй не си ли чувал бе?!
2
2
 
6
 
! Отговори
Конска глава преди 5 години
ама под нея е почти съвършена...
1
3
 
12
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Герберистката *** убива България !!!