Отчаян призив: Баща търси откраднатите кучета на децата му

Синът му бил болен и всеки ден търсел контакт с немските овчарки
15 сеп 2018 13:33,
32
Отчаян призив: Баща търси откраднатите кучета на децата му
Снимка: Станислав Стойнев

“Върни ни кучетата! Те са на децата ми, които ги чакат!” Табели с такъв текст. привличат от няколко дни вниманието на шофьорите по главния път София-Варна при разклона за Лясковец. Четири са общо посланията в двете посоки на натовареното трасе и отклоненията към Лясковец и Елена.

Табелите са поставени от собственик на язовир в съседство, чиито три немски овчарки изчезнали на 7 септември.

“Кучетата са елитни и са като част от семейството. Вечер са затворени, но през деня обикалят свободно около мен и явно са излезли до пътя. Човекът, който ги е натоварил и ги е откраднал, е със сив пикап, видели са го”, обясни пред "

24 часа

" авторът на табелите Станислав Стойнев.

Кучетата били добронамерени заради децата и приятелите му, които ходели на язовира. Станислав не искал зли, не можел да си позволи да ухапят някого. Прибягнал до нетрадиционния призив, защото двете му деца много страдали за животните.

13-годишният му син, който в момента е в болница в Италия и се бори с тежко заболяване, настоявал всеки ден да му ги показва онлайн.

Заради табелите му се обадили много хора с полезна информация. Очевидец казал, че човекът с пикапа ги взел, “за да не ги блъсне кола” и казал, че ще търси на кого са.

Вече седмица обаче от немските овчарки няма следа. Станислав не е търсил полицията. Разчита, че съвестта на крадеца ще проговори и ще ги върне.

“Не знам кой е, но ще го намеря!”, решен е да върне радостта на децата си бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Виждам не малко форумци са ми сложили минуси?!?!? Може би трябва и вие докато се разхождате сами някой път да ви се изпречат 2-3 кучета и да се чудите дали са на кеф да ви нападнат и убият или просто ще подминат. А може би ако имахте деца щяхте да се тревожите, но най-вероятно нямате, иначе едва ли ще искате псeта способни да убият и разхождащи се без надзор да подхванат и вашето дете. Мозъците ви май-трудно възприемат алтернативни, но доста по-реалистични варианти на драматичната статия?
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Константин ЛесовАз пък ти предлагам, да се поразходиш из някое село с отвързани кучета
26
6
 
7
 
! Отговори
Константин Лесов преди 5 години
Предлагам ако искате всички кучета да ходят с намордник и вързани, да сложим такъв и на всеки човек + усмирителна риза. Така хем няма да има двоен стандарт, хем животното по-опасно от кучето (а именно човекът) също ще ходи ограничено.
25
11
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Дай ни ги,дай ни ги,дай ни ги,кучетата!Дай ни ги ,дай ни ги,или ни ги върни!
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До22. Браво на учителя.
23
33
 
19
 
! Отговори
115 преди 5 години
"Кучкар" е диагноза. Този чак децата си е намесил, за да търси съчувствие. Тамошната община няма ли да му тресне една глоба задето е пуснал кучетата свободно, без намордник, повод и без никакъв надзор?
22
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23 Човече, вземи и го отвържи това клето животно. На улицата ще му е сто пъти по добре от тази инквизиция. В България масово кучетата се измъчват така, умишлено не пиша "гледат", защото това е гавра и мъчение. При-митични, прости и жестоки хора населяват тая територия. Нищо не заслужават.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно е да се напище "на децата си", а не на децата му - това е прилагателно местоимение. Тази грешка се прави масово.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има едно куче, "пазещо" един зарибен язовир до с. Минерални Бани. Ами ако имах място и аз щях да си го взема. По цял ден е вързано под слънцето, уж има едно хилво дърво, което не може да пази сянка за себе си пък камо ли за кучо. Следобед там става 40градуса... Не го разхождат никога, водата му се пълни от язовира и вътре има водорасли и попови лъжички, не знам колко го хранят. Половониата му зимна козина си седи и горкото животно изглежда проскубано. Иначе е овчарско младо овчрско куче, голямо
19
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШопоБалкански селянино да беше прочел малко повече от заглавието. Долно и излишно племе е това българина. Добре, че изчезва бързо.
18
2
 
23
 
! Отговори
Granik преди 5 години
Някой го е наблюдавал и него и кучетата му. Познава характера им и навиците. Планирана кражба е и ги е примамил с нещо в пикапа. Най вероятно е посещавал често язовира или е близък на собственика на кучетата. Мисля ,че и самия собственик си знае кой е.
17
8
 
25
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Песовете може и да не са зли,но са три и вече стават глутница,със йерархия и подчинение. Като глутница вече са опасни. Нападнат ли те три немски овчарки ,нямаш големи шансове .
16
7
 
14
 
! Отговори
Станислав страда! преди 5 години
Нека да забравим злобата за малко!
15
4
 
22
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Забравих да добая,че и любимците трябва да се обезпаразитени, всички ваксини, да са на топло у хубаво място, да ядат добра храна и не на последно място собственика да плати данъците за тях.Трябва най-сетне да се спазват правилата.
14
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Под такава тема веднага ти става ясно що за *** е тоя народ! Заслужава си всичките беди и вероятно и затова се топи.
13
7
 
24
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Много лоши, неосведомени и арогантни хора!! Явно мразят животните, както и хората, които имат и се грижат за животно. Каквито са хората такива и кучетата...В един коментар нападат дори болното дете на човека! Пълно малоумие..А този Валентин е направо психар...Нямам думи
12
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно кучетата нямат стопанин и са без чип, а безпризорните трябва да се прибират незабавно навсякъде и глоби за разпространителите.
11
1
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ако някой ги е взела за да ги предпази от прегазване то до сега трябваше да ги е върнал
10
26
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Голема трагедия!!! А данъци за добавките плащал ли е ??? Събирал ли им е изпражненията? Или паветата са им се радвали само?
9
3
 
25
 
! Отговори
Ш.Холмс преди 5 години
Бия си главата и нямам и нямам отговор - как може ей така да натовариш три немски овчарки - необезпокоявано и с тяхно съгласие - явно са били по тъ/пи и от фрау Меркел - не мога да измисля друго...