Инвентаризират 20 000 км републикански пътища

Данните са за настилката, канавките, мантинелите…
16 сеп 2018 13:16, Елка Василева
13
Инвентаризират 20 000 км републикански пътища
Снимка: архив, Булфото

Извършва се инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км, съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Проверката е по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков, се уточнява в съобщението.

Отбелязва се, че информацията трябва да бъде обобщена от АПИ до средата на октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки. Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка.

Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях.

За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени, посочват от АПИ.

Не са водени разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите "Люлин", "Тракия" и други републикански пътища за проверка на качеството, уточняват от АПИ по повод на публични твърдения на депутат.

 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да вкарат и едно оценяване.

Има пътища, строени 2000-2005-та, които още не са мръднали. Защо на същата фирма да не й възложат още поръчки, след като е доказала качеството си на изпълнение? Вместо това поръчките ги печелят 2-3 фирми близки до Боко и резултата е плачевен - всяка година ремонт, докато избутат до края на гаранционния срок...
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А "Мот Макдоналд",кой ще проверява.Тази английска фирма,е приела това строителство.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма по цивилизования свят такъв цирк!
7
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 месеца
ЗАЩО ГИ ИНВЕНТАРИЗИРАТ??? ЗА ДА ИЗЧИСЛЯТ ПАК КОЛКО МИЛИОНА ЩЕ ТРЯБВАТ ЗА ДА КЪРПЯТ А ИЗПЪЛНИТЕЛЯ ДА СИ ПЪЛНИ БАНКОВАТА СМЕТКА. ДАЛАВЕРА.
6
0
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 6 месеца
А преди рязането на лентички не ги ли инспектираха пътищата?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Предлагам да се създаде специална служба, която да инвентаризира инвентаризиращите. За целта да се отпуснат пари за офиси от националният бюджет, както и други за материално-техническо осигуряване (автомобили, висок клас мобилни телефони, компютри, софтуер на майк***офт, банкети, тийм билдинг). Кадрите по традиция от най-верните и послушни поддръжници на партията (в краен случай техни близки роднини).
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АПИ доказано е некомпетентна и корумпирана структура. Защо още им се разрещава да боравят с парите на данъкоплатеца? Пак ли ще искат мнението на същата лаборатория като при случая със Своге? Пак ли ТРЕЙС ще асфалтира и после сама ще се проверява? Защо Свинетка не е подследственна след като по време на нейното управление АПИ е приела ремонта окол Своге?
Все въпроси без отговор
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България има над 65000 километра пътища. Тиквата за да може да краде европейски пари, нареди на лакеите си да поправят документи за да ги докарат малко над 19 хиляди километра и да се отпусне европейско финансиране. Да не говорим за кариерите на батко и братко край Нова Загора, които са незаконни а фракциите не отговарят на нормите, но насипаха магистралата. И резултатите са налице. Бабуни, коловози и пропадания.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съдебни дела от хиляди жертви и ГЕРБ ще плащат.
1
1
 
9
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 6 месеца
Цялата Инвентаризация на АПИ трябва да е под Надзора на Прокуратурата , ДАНС , Поемни лица от България чрез Лотариен Принцип и НАЙ вече с ОГромното Участие на ОЛАФ .