Великотърновско училище сe хвали: 15 млади учители!

Учебното заведение цели да наема на работа млади специалисти
17 сеп 2018 21:31,
12

Днес удари първият звънец за много първокласници в българските училища. Във Велико Търново, обаче, той удари и за много нови учители.

С 15 току що завършили висшето си образование преподаватели ще започне учебната година в СОУ "Емилиян Станев“. Някои от тях кандидатстват дори с уверения от университетите си, тъй като дипломите им все още не са изготвени.

В последните няколко години ръководството на училището, което е едно от най-големите в страната, си е поставило за цел да подкрепя младите специалисти. В момента 17% от преподавателите в учебното заведение са на възраст по 35 години.

В първия учебен ден в СОУ "Емилиян Станев" единствето по-развълнувани от първокласниците и техните родители са 15 младежи, които днес за първи път влизат в класната стая в ролята на учители, предават от телевизия Bulgaria ON AIR.

Оказва се, че в последните години значително се увеличава броят на младите хора, които искат да бъдат учители, казват от ръководството на училището, тъй като тази година с радост отчели огромен интерес към свободните позиции, които обявили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОУ вече няма - от 2015 г. ли е дописката? Ако е така, да проверят колко от младежите са останали на работа през започналата вече трета учебна година.
10
0
 
0
 
! Отговори
до анон 9 преди 5 години
За жалост клавиатурата не е българско изобретение и са сложили кавичките и горната запетайка на един бутон. А иначе писането с ч=4, ш=6, щ=6 и т.н sigorno 6te me obqwi6 za negramotnik. Дано да не сте учител/ка, че тежко им на учениците!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче на български не се огражда със запетайки
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудесно!Успех на младите учители желая.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги видим първите завършили.През социализма те ни лъжеха, че ни плащат, а ние ги лъжехме, че работим. Да видим след толкова години демокрация, кой кого ще излъже? Очаквания, реализация и заплата = орел, рак и щука.
6
1
 
5
 
! Отговори
Само споменавам преди 5 години
Е, имат нерви все още, но дали ще е така следващата година?
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази с-*** е силно сбъркана. В началото децата и учителите са ентусиазинани, но с годините първите се отвращават от зубрене на дати, часове, псевдо-патриотизъм и липсата на връзка м/у предметите и това , което искат да знаят. Уч-те пък спират да се обучават и стават едни 'повторячи" на писаното в учебниците. Много са малко такива с плам, да УЧАТ децата на знание и да изграждат у тях любопитство, все пак "работят" с чисти детски умове. Мисля си, че края на 80те беше по-добре или пък сме остаряли?
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е до време! Като се поопарят от житейските несгоди ще им видим гърбовете на повечето от тях. Ще е за тяхно добро!
3
1
 
15
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Под статия за млади учители за 1 час два коментара. При това единият неадекватен. Заплатите не са най-големият проблем, а отношението към хората, които обучават децата ви.
2
11
 
3
 
! Отговори
Колю преди 5 години
До ScolaМГерб да Ви е честита новата работа ! На г-жа Директорката на училището да проси за коричка хляб до сетните си дни !
1
3
 
13
 
! Отговори
Scola преди 5 години
Успех, млади хора. Така ми се иска да не се разочаровате и след 5, след 10 години да не съжалявате за решението си. Когато има само интелигентни и образовани хора на отговорни позиции (а вашата е такава), тогава страната ни ще се промени до неузнаваемост.