Представиха в София най-модерния вариант на F-16

Предимствата на този модел бяха показани чрез тренажор
Обновена: 18 сеп 2018 21:44 | 18 сеп 2018 20:30,
61

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


След като България отправи запитване към 7 държави и фирми за закупуване на нов изтребител за българските Военновъздушни сили, в София американската фирма представи своя най-модерен вариант на бойния изтребител F-16.

Това е един от най-успешните бойни самолети, а в София той беше представен чрез тренажор, на който евентуално ще се обучават и българските пилоти, предава Bulgaria ON AIR.

На представянето в столицата присъстваха летци от родните ВВС и председателят на комисията по отбрана ген. Константин Попов, пред които бяха представени предимствата на този модел F-16, който разполага с динамичен радар и система за извеждане на самолета от аварийни ситуации.

Евентуално такива машини могат да се купят от Израел или Португалия, а Соломон Паси коментира евентуалната покупка на нов изтребител и подчерта, че това е политика. По думите му трябва да купим самолет от наши съюзници.

Дали и с кого ще има сделка, трябва да реши правителството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
6
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ще сменим 40 годишните морги с 50 годишните ковчези и след 2 години ВВС пак ще зареват, че техниката им е по стара от пилотите! 20 години я дъвчем тази тема,какво има да се мисли.Взимаме най евтиния и най новия-Грипен.Ф-16 е дърта избочена кошница-еквивалент на дъртите БМВ-та които вървят и оставят димна завеса зад тях,все едно са на мазут.Ако трябва да сме честни-въобще не ни трябват самолети.Трябва ни модерно ПВО-по евтино,по лесно за поддържане и по ефективно-200 ПВО на цената на 10 самолета
47
4
 
2
 
! Отговори
кака корни преди 5 години
да купим на таварищ Радев Грипените ще може да ги използваме в селското стопанство и за борба с горски пожари
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам и аз да си купя Ф16. Някой може ли да ме свърже с доставчик, дилър, авиокъща, нещо такова. На изплащане ако може и да мога газова уредба да му сложа. Багажник голям не ми трябва. Колкото за 1-2 щайги с компоти ми стига.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50Не е вярно. Индия от край време предпочита да има от всеки по малко. Така няма да е зависима само от 1 държава. Основното им количество самолети са руски като имат цял завод за производство на Су-27 за собствени нужди. Отделно имат американски, френски, няколко стари британски, няколко от други държави и много самолети тяхно си производство (индийски).Не си фантазирай.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
48 и Индия не иска руски. Поръча си последния Ф16. С руски останаха само страни от третия свят
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Daa peto pokolenie si e otpredi 50 godini peto e lobirana za USA de da ni idat parite turciq f 35 nie f 35 a nie 50 godischno pokolenie
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 43И ти намери да се изкажеш, умът ти ври, изпуска пара и да не се пръсне манерката ти, изпускаш я навън. Руснаците няма да продадат на натовски държави никакъв самолет, даже да са го направили с комерсиална цел. Ще продадат на Китай, Индия, Виетнам, Казахстан, Алжир и разни африкански държави, Куба и други латиноамериканци, но на натовски страни - никога.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво се изказвате за Ф16, но май не четете, че корпуса е на Ф16, всичко друго е на Ф22 и Ф35. Оборудване и всичко е на самолет 5-то поколение. Та за какво остаряло говорим? На Балканите няма държава с такъв модерен самолет!!!
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва 2075 и как изглежда българската авиация три селскостопански самолета със заварени картечници управлявани със смартфона на пилота.С тях обаче стават много катастрофи защото докато пилота контролира самолета зяпа на телефона и порно.Но ето и най-новото купили сме ги на тройна цена от друга държава, мутрите са свили парите, а ние ще ги изплащаме до 25 век.
39
3
 
4
 
! Отговори
а бе,човек преди 5 години
До Анонимен 36Къв ф-16,кви 5 лв бе,тук става дума за много пари!Който даде най-голяма комисионна,той ще спечели!Това се казва "източване на държавата"!На времето цар Борис купува най-големите френски бок/луци,но срещу комисионна от 1,8 млрд днешни пари!Тоя заем е изплащан до 1964 година!На нас самолети не ни трябват,тези просто плачат за въже!
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези са
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колхозниците няма ли да участват в търга за самолети по стандартите на НАТО без световен аналог?
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм гениален или поне конгениален, както би казал Остап Бендер. Навремето Свиняров купи швейцарски витлови Пилатус. Много го псувах, но сега мисля, че ако му сложат по две картечници, в никой случай няма да е по-лош от бразилския "Супертукано". А той е бестселер! Може да патрулира, да се използва срещу въоръжени банди и т.н. Ако имаме 5-10-20 съвременни изтребители, срещу кого ще ги ползваме? Срещу Турция? Срещу Русия? Боже упаси!Искам "Стара планина с мечове"!
35
5
 
8
 
! Отговори
Конница? преди 5 години
f 16 е модел от преди половин век.Корпусът е предвиден за 8000 часа.Според производителят ще си го продават след модернизации поне до 2074-та.100-годишен самолет...Нещо на въглища и на платна няма ли?Очевидно нашите славни политици имат влечение към техника от средните векове.З акво да купуват въобще самолет след като за тея пари ще имат цяла конница с поне 50-60 човека с лъкове и копия?
34
4
 
11
 
! Отговори
Pesho преди 5 години
Има тука някакви К. ретени които рекламират и боготворът ф16. Бил най хубавия незнам си какво. Тия 90% са от някоя ПР фирма и им плащат да ръсат глупости по форумите. Тоя Паси и на него са му платили само за ф16 да плямпа Г. оведото. Въобще всичките са за затвора... Особено този Костов дет извърши предателство към България като подписа договорите за тецовете.
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще купят с вашите данъци някоя издухана кошница каквито са 90% от колите ви и ще кажат чее почти нов самолет. А някои ще лапнат 10% комисионна от сделката и ще ви се смеят на умният избор на управници. Ще се смеят не само на тези които ги избраха а и на тези които не са ги избрали щото и те се правят на умрели риби и не ходят да протестират против геноцида. Гилотината ви е приготвена от оня миекащият с 10% парно и газ. Честито на печелившите.
32
1
 
2
 
! Отговори
The Big Щепсел преди 5 години
Съберете кинтите от кутиите за обувки на "Светлия" бизнес и купете най-накрая някакви самолети!
31
2
 
9
 
! Отговори
Бонобо преди 5 години
Направих си труда да видя самолетите, от които портокалците искат да се отърват. Намират се на о. Терсейра от Азорските о-ви, на метри от океана. Капките солена вода не прощават на нищо. Още по-лошо - преди да попаднат в PAF са им взели душицата в USAF.Който купи това е национален предател.МиГ-29 вече не се произвежда. На конвейра тръгва МиГ-35 - в чудесния корпус на 29-ката - радар АФАР, оптоелектронен уред, нов двигател с отклоняем вектор на тягата, ново въоръжение, нова авионика.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-16 блок 70 е най-добрия вариант от всички.Ф-16 MLU block 15 от Португалия е най-лошия вариант от всички.Видяло се е, че отиваме към Ф-16 и силно се надявам да не проявят тотално безхаберие в последния момент.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След толкова много години овъртане с тези самолети наистина ще бъде добре, ако най-накрая направят едно умно нещо и изберат наистина нов самолет. Ф-16 блок 70 е отличен, Грипен също изглежда като много сносен самолет. В дългосрочен план това са единствените варианти, които ще се изплатят благодарение на лесната и евтина подръжка. Стари Ф-16 са най-лошия вариант, който въобще може да бъде коментиран. Да не говорим, че португалската оферта ни предлага Ф-16 по-стари от сегашните ни МиГ29.