Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му

10-годишният късал чорапогащника на съученичката си и я щипел
18 сеп 2018 17:30,
184
Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му
Снимка: Военен съд Пловдив

Капитан от карловската бригада е глобен с 1000 лева след като разбил носа на 10-годишно момче. Това постанови военния съд в Пловдив.

Причината за агресията на военния е доведената му дъщеря. Момиченцето и 10-годишното момче посещавали едно и също училище. Двамата са в трети клас и ходели заедно на занималня след часовете.

Момчето, обаче, не спирал да закача съученичката си – удрял я с пръчка, късал чорапогащника й и й правил т.нар. "запалки" по дупето.

Момиченцето се оплакало на пастрока си, след като тормоза продължил няколко месеца. Показало кой я притеснява.

Още по темата

В началото на декември м.г. третокласничката отново се оплакала, а няколко дни по-късно офицерът не бил на работа и забелязал момчето да се прибира от занималня. Униформеният спрял автомобила си, слязъл от колата и тръгнал към детето. Решил да го стресне, за да престане да безпокои дъщеря му.

Хванал хлапето за дрехата и го зашлевил без да каже и дума. От носа на ученика текнала кръв, а той се подмокрил от страх. Разплакал се и хукнал към дома си. Родителите на момченцето веднага извадили медицинско свидетелство.

В мотивите на военния съд се посочва, че униформеният не се е обърнал нито към родителите на момчето, нито към учебното заведение, което да предприеме мерки и да спре тормозът над дъщерята на офицера.

На делото униформеният признал, че е изпуснал нервите си и се е разкаял. Заради това, а и заради чистото му досие, на офицерът е наложена само административна санкция – глоба и той е освободен от наказателна отговорност.

Тормозът в училище е нещо като публична тайна. Всички знаят, че в класните стаи има хулигани, които притесняват своите ученици. Често пъти учителите се опитват да внесат някакъв ред, говорят с родители, изпращат децата при педагогическите съветници, при директора. Но нещата обикновено спират до там.

Заради делигираните бюджети на учебните заведения деца с лошо поведение рядко биват изгонвани от училищата, в които са записани. Така класната стая се превръща в своеобразен ад за много деца, които стават жертви на тормоз от страна на съучениците си. И решение рядко има.

Често пъти и самото учебно заведение си затваря очите за лошото поведение на своите ученици и оставят хулиганите и техните жертви да се саморазправят. Тази саморазправа, обаче, често стига до ушите на родителите, които решават да прескочат институцията, която така или иначе нищо не прави, и да вземат нещата в свои ръце - често пъти или чрез по-рязък тон или... направо с плесница (както в случая).

Често пъти агресията в училище води до трагични последици. Съвсем наскоро дете загина заради ритник в корема от свой съученик, а това далеч не е единственият случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО!
124
22
 
4
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Абе този човек има ли акъл да посяга на 10 годишно дете?!?!!?!
123
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега да набият и родителите и ония от БХК да ги защитават.
122
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо да говори с родителите - те не само няма да го разберат, защото така са възпитали синчето си и са като него - но и ще го обидят и нагрубят. САМО ТАКА! САМО ТАКА учителите ще чуят, децата ще чуят, родителите ще чуят и *** от министерството ще чуят, и това ще има много по-голям възпитателен ефект, тъй като днес хората разбират само от бой. Приказки и разговорна реч не минават в дебилното ни общество.
121
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те малките така проявяват първите си трепети към другия пол! Като приемете джендаризма няма да има подобни прояви! А при афганците 10 годишно си е завършен талибан!
120
13
 
5
 
! Отговори
А този ВОЕНЕН преди 5 години
няма ли РЕЧ,ДУМИ,ОБЩУВАНЕ за него или САМО с БОЙ се оправя- както в семейството и в работата?( тежко и горко'..) Трябваше да отиде при класната, да вземе тел. на родителите, да се срещнат и да им каже да пРЕДУПРЕДЯТ сина си... Това са ИНТЕЛИГЕНТНИ взаомоотношения ( дори и ПСИХОЛОГ ще ВИ го каже.)Внучката ми (3.ти клас като беше)се оплакваше от съученик,че я блъскал.А бяха уж приятели- веднъж едните родители,друг път - другите ,ги водеха на английски.Синът ми казал на детето да не блъска съуч.
119
4
 
14
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Даваш 20 лв. на един осмокласникк да свърши "черната работа"....Народа го е казал под шапка акъл не вирее....
118
15
 
3
 
! Отговори
А този военен преди 5 години
представяте ли си какво прави в поделението или където е на работа с ПОДЧИНЕНИТЕ си? И ТЕ НЯМА на кого да се оплачат, защото всички са "си плюли в устите": КАК ще кажат , че ПО-ДОЛЕН ЧИН е прав?ЗАРАДИ насилие от ВИСШЕСТОЯЩИ и извращения, НЕ ИСКАТ младежите казарма.
117
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бяха го шамарили загубените му родители и даскали, нямаше да се налага да се намесват въоръжените сили!
116
1
 
36
 
! Отговори
Митков преди 5 години
Браво.А шамари на мама и тати няма ли да има.Да се оплакват могат да възпитават не.
115
15
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Da otiva v Afganistan Boeza(ofizer) tam da proyavyava svoyata (HRABROST)Da Go POdmokryat nego.Ima direktori uchiteli komunikaziya (Starsh)tova tryabva
114
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре военният е набил малкия ***, да знае да си държи мръсните ръце далече от момичето!!!
113
2
 
44
 
! Отговори
Макаренко преди 5 години
Офицерът да се награди за достойната постъпка,глобата да заплатят родителите на момчето!
112
5
 
13
 
! Отговори
педагог. поема Макар преди 5 години
Мога да ви кажа па ,ако не беше военен и то офицер щяха освен 1000 лв да му изтряскат и една условна . А според мен ,трябва първо да съобщи на класния от там веднага съвет викат се родителите на момчето и при рецидив те отиват на съд и ги глобяват 1000 лв , ай да не е хиляда лева от първия път ,но да се знае и да има жесток ред --- в училищата стана менажерия всеки отишъл да си покаже простотията която е наследил от мама и тате и да си покаже мурафетите аи гиди *** простотия....
111
3
 
12
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Изключително непрофесионално представен материал. Журналиста поставя акцента на военния, като че ли не можеше да бъде някой друг. В същото време набляга и на факта че малкия се е изпуснал. Ние тук си коментираме, но там хората се познават. Военния ще си плати глобата и ще забрави, а малкия ще си остане за цял живот пикльото за който писаха по вестниците. И подходящ прякор ще му сложат. Децата не прощават
110
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Дъщеря ми, на годините на тези деца имаше подобен проблем и то не само с едно дете. Казах и ако и стиска да се защити и, че няма да и се карам. Вярвайте, така облъска един такъв "ухажор", че пишман станах . Остави че го одра, ами разбра, че е шматка и почна да го шамари всеки ден. Писнало ми беше да ме викат в училище. Децата трябва сами да се оправят. А за до могат да го направят са важни родителите
109
1
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Тук пък някакъв пишещ по- надолу направо изпрати военният в затвора?! Мутри блъскат и убиват на пешеходни пътеки и се отървават с условни присъди, този обаче пазител на невинните десетгодишни п0серк0вци дето тормозят другите деца изнамери присъда- затвор. Че и тези, които го защитавали и те там. Направо да ги обесим, а, г-н 120 Анонимен?На дъщеря ми съм й обяснил: не удряш първа, но ударят ли те- отвръщаш. И после идваш да ми кажеш. Затова съм я записал и на карате, да не е съвсем беззащитна.
108
0
 
7
 
! Отговори
Герберастия БГ преди 5 години
Едно време имаше респект към учителите поне .Сега учениците бият учителите си дори не само съочиниците .А директора нищоне може да направи точно заради това .На практика се борят да имат ученици дори и малолетни престъпници да са им трябват .Майка затова не ходи да замества вече . Въпреки че е пенсионерка учителка не иска и да чуе за сегашните разлигавени и с превилегий ученици .Преди ги пъдиха от училищата такива ученици .Сега учениците пъдят учителите с бой и късане на нерви .
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, хем бях по-голям, седми клас, имаше в училище една "групичка", която постоянно тормозеше децата, и мен включително. Докато един ден, при поредния случай, изскочи ненадейно една кака, която такъв шамардак извъртя на "тартора" на групичката, че....В последствие се оказа по-голямата му сестра. Аз отидох впоследствие в друго училище, но стана така, че с каката станахме гаджета и се оженихме. Тъст ми, който е военен, казваше "на теб казарма не ти трябва, но шурей ти трябва да иде в Грудово".
106
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всичкото това са виновни родителите. Едно време ако някой те тормози, само да кажеш на родителите му, проблемът приключваше веднага. А сега всеки си защитава детето, незвисимо, че е виновно, дори така ги възпитават, защото "животът е такъв", "ако не биеш, теб ще те бият, или си вълк, или агне". Конкретно този е прекалил и си заслужава глобата, можело е да го нашамари, но едно хубаво по ***, не да му чупи носа....