Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му

10-годишният късал чорапогащника на съученичката си и я щипел
18 сеп 2018 17:30,
184
Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му
Снимка: Военен съд Пловдив

Капитан от карловската бригада е глобен с 1000 лева след като разбил носа на 10-годишно момче. Това постанови военния съд в Пловдив.

Причината за агресията на военния е доведената му дъщеря. Момиченцето и 10-годишното момче посещавали едно и също училище. Двамата са в трети клас и ходели заедно на занималня след часовете.

Момчето, обаче, не спирал да закача съученичката си – удрял я с пръчка, късал чорапогащника й и й правил т.нар. "запалки" по дупето.

Момиченцето се оплакало на пастрока си, след като тормоза продължил няколко месеца. Показало кой я притеснява.

Още по темата

В началото на декември м.г. третокласничката отново се оплакала, а няколко дни по-късно офицерът не бил на работа и забелязал момчето да се прибира от занималня. Униформеният спрял автомобила си, слязъл от колата и тръгнал към детето. Решил да го стресне, за да престане да безпокои дъщеря му.

Хванал хлапето за дрехата и го зашлевил без да каже и дума. От носа на ученика текнала кръв, а той се подмокрил от страх. Разплакал се и хукнал към дома си. Родителите на момченцето веднага извадили медицинско свидетелство.

В мотивите на военния съд се посочва, че униформеният не се е обърнал нито към родителите на момчето, нито към учебното заведение, което да предприеме мерки и да спре тормозът над дъщерята на офицера.

На делото униформеният признал, че е изпуснал нервите си и се е разкаял. Заради това, а и заради чистото му досие, на офицерът е наложена само административна санкция – глоба и той е освободен от наказателна отговорност.

Тормозът в училище е нещо като публична тайна. Всички знаят, че в класните стаи има хулигани, които притесняват своите ученици. Често пъти учителите се опитват да внесат някакъв ред, говорят с родители, изпращат децата при педагогическите съветници, при директора. Но нещата обикновено спират до там.

Заради делигираните бюджети на учебните заведения деца с лошо поведение рядко биват изгонвани от училищата, в които са записани. Така класната стая се превръща в своеобразен ад за много деца, които стават жертви на тормоз от страна на съучениците си. И решение рядко има.

Често пъти и самото учебно заведение си затваря очите за лошото поведение на своите ученици и оставят хулиганите и техните жертви да се саморазправят. Тази саморазправа, обаче, често стига до ушите на родителите, които решават да прескочат институцията, която така или иначе нищо не прави, и да вземат нещата в свои ръце - често пъти или чрез по-рязък тон или... направо с плесница (както в случая).

Често пъти агресията в училище води до трагични последици. Съвсем наскоро дете загина заради ритник в корема от свой съученик, а това далеч не е единственият случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай *** ТИ СИ КОЙТО ОПРАВДАВА ПОБОЙ НАД МАЛОЛЕТНИ ЕЙ ТАКА!!!АКО БЕШЕ ПОНЕ НЕПЪЛНОЛЕТЕН БИХ СЕ ЗАМИСЛИЛ!!НО МАЛОЛЕТНИТЕ СА НЕ ЩУРИ А НАПРАВО КУКУ И ПОБОЯТ НАД ТЯХ ОТ ЛИЦА ИЗВЪН СЕМЕЙСТВОТО Е НЕЩО СЕРИОЗНО!
84
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аТОВА КОЕТО ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ Е ОБРАТЕН ЕФЕКТ ! ДА СЕГА ЩЕ СПРЕ ДА ГИ ОБАРВА НО КАТО ПОРАСНЕ ЩЕ ПРЕСТЪПВА ЗАКОНА НЕПРЕСТАННО , ЗАЩОТО Е ВИДЯЛО КАК ЗАКОНИ ЗА НАСИЛНИЦИТЕ НАД ДЕЦА НЯМА!!
83
5
 
1
 
! Отговори
Бай Кор преди 5 години
Другарке комсомолак секретарке, пак ти казва на кратуната дето не увира, не си ти тази ,която ще раздава правосъдие и ще прави другарски съд. Капийш?П. С. нито защитавам шапкаря, нито го съдя. Ако не можеш да правиш разлика *** си тегли въжето.
82
3
 
16
 
! Отговори
а преди 5 години
Ей ти, дето ругаеш баща защитил дъщеря си от системен тормоз, дано имаш някой ден дете и да го яздат *** а ти да се оплакваш на педагогическия съвет и да гледаш цял живот как ти се смеят всички в очите докато детето ти си идва разплакано от училище. Заради такива нещастници като теб разни дребни цифльовци израстнаха като бандитчета и накараха цяло поколение да се изнесе от тая ***. Сега *** ще знае, че всичко се плаща и ще обарва момиченца само на снимка. ЕВАЛА НА ОФИЦЕРА!
81
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ ОТ НАЧАЛОТО И ЖАЛКО, ЧЕ НЕ СЪМ БИТ ТУКА ПО РАНО ДА ВИ ИЗПСУВАМ ВСИТЕ ДЕТО ЗАЩИТАВАТЕ БАЩАТА!!!БАЩАТА Е ЧИСТО ГОВЕ-ДО КАТО ТЕЗИ КОИТО ГО ЗАЩИТАВАТ!!ТОВА Е 10 ГОДИШНО ДЕТЕ БИЛО СЕ ЗАКАЧАЛО!! НЕНОРМАЛНИЦИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НАГЛИ БЕЗБОЖНИ ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ИЗОБЩО БЕСНЕЯТ ДЕЦАТА ТЕ СА ЗВЕРОВЕ!СЕГА ОТ ТОВА МОМЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ТОЧНО ПРЕСТЪПНИК, ЗАЩОТО ТО ВИЖДА, ЧЕ ЗАКОНИ НЯМА В БЪЛГАРИЯ!ПРОКУРАТУРАТА СА ПОВДИГНАЛИ ГРЕШНО ОБВИНЕНИЕ ИНАЧЕ НЯМАШЕ ДА Е САМО 1000 ЛЕВА ГЛОБА!
80
4
 
1
 
! Отговори
Бай Кор преди 5 години
А да на тебе комунистите ти са виновни. Пак ти казвам, не си Св. Петър, да съдиш кой крив и кой прав, ЗАЩОТО не знаеш фактите, а съдиш по два реда писания за хората. Та пак си помисли кой е комунистът в случая, направо го обеси и прати в Гулаг още преди да е казал гък, а даже и не го познаваш. И верно е, че сте нагли комунистическите май-муни.
79
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бай КорМАМИЦАТА ТИ ПРОКЛЕТА И НА ТЕБ И НА ДРУГИТЕ *** КОМУНИСТИЧЕСКИ НАГЛИ :DПРИСЪДАТА МУ Е МНОГО ЛЕКА НО ТОВА Е ЩОТО БИЛ ВОЕНЕН СЪД НЕЩО НЕДОПУСТИМО!!!
78
6
 
2
 
! Отговори
бай Кор преди 5 години
Ти пък шот си Св. Петър имаш право да съдиш. Я *** да си теглиш въжето. Не си ти който, ще кажеш кой крив, кой прав, кой виновен. Има си съд за това и той е отсъдил.
77
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ ПОСТЪПВА ТАКА!!! ЛЪЖАТ ТА СЕ КЪСАТ !!!!ЩОМ ИМА ТОРМОЗ ПРЕДУПРЕЖДАВАШ ГО И ЧАК СЛЕД ТОВА ПОЧВАШ ДА ГО БИЕШ!!!ВСИЧКИ ДО ЕДИН КОИТО ЗАЩИТАВАТЕ БАЩАТА НАСИЛНИК СТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО :D
76
3
 
1
 
! Отговори
До 84... преди 5 години
...казах с цялата десантна част от Карлово барабар, научи се ПОНЕ да четеш. Заради такива като теб България е на ТАКОВА дередже.
75
0
 
19
 
! Отговори
търтей преди 5 години
Трябвало да му тегли една офицерска паткада му запали дирника ве, не да му чупи мутрата. *** нямаше да смее да се оплаче, а и можеше и занаят да научи. Сегашните разлигавени *** толкова изнагляват безнаказано, че даже от родителите не им пука
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гогоНе се респектират, а се учат, че ако са по-силни, може да мачкат ...
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ТАТКОВЦИТЕ ЩЕ ВИСЯТ ПО ТЕРАСИТЕ И ЩЕ ЧАКАТ ДЪЩЕРЯ СИ, А МЛАДИТЕ МЪЖЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ДЕВОЙКАТА Е ДОБРЕ ОХРАНЯВАНА И ЩЕ ОБИКАЛЯТ ОКОЛО ТЯХ- А ТЕ ЩЕ ГО ПРЕДАДАТ НА СВОИТЕ ДЕЦА."ХАХхахахаха .... Моля те, стирилизирай се ...
72
0
 
11
 
! Отговори
Ex... преди 5 години
...че не бях аз на военния - водя хлапето при баща му с ротата и бой и сръбска музика на бащата докато диша! Без угризения, с абсолютно чиста съвест!
71
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До И какво от товаАха ... А сега, това ще се научи, да обарва момичета без бащи ... Или да си носи нож.
70
1
 
25
 
! Отговори
И какво от това преди 5 години
Ами като оборва дъщеря му. Да знае малкия че всяко действие има противодействие. Баща му като не го учи да е кавалер а селянин ще яде шамари
69
3
 
25
 
! Отговори
. преди 5 години
По наше време калпазаните учителите ги биеха с пръчка, а директорът ги защлевяваше. Ако няма ефект - педагодически съвет и вънка от училището!
68
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОБОЙ НАД МАЛОЛЕТЕН И НЯМА ДОРИ ДЕЛО ТОВА Е ПО-СЕРИОЗНО ОТ БИТАТА КАМЕРИЕРКА!!!ПРЕСТЪПНОСТТА В ПРОКУРАТУРАТА И СЛЕДСТВИЕТО Е ОГРОМНА!!!!!!!
67
12
 
4
 
! Отговори
Амброзио преди 5 години
Селянин с фуражка,ко чакаш,кептан бил.Аз като съм от Кейптаун ко да кажа а
66
3
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ЖИВОТА преди 5 години
БРАВО НА ТАТКОТО- РАЗБИРА СЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ ГЛОБАТА, РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИЗТЪРПИ И КРОШЕ ОТ РАЗЯРЕНАТА МАЙКА НА МОМЧЕТО/МЪЖЕТЕ СЕ ГЛЕДАТ МНОГО, МНОГО ТРУДНО. ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО- БИТКИТЕ ОКОЛО МОМИЧЕТО ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ- ТАТКОВЦИТЕ ЩЕ ВИСЯТ ПО ТЕРАСИТЕ И ЩЕ ЧАКАТ ДЪЩЕРЯ СИ, А МЛАДИТЕ МЪЖЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЯТ ЧЕ ДЕВОЙКАТА Е ДОБРЕ ОХРАНЯВАНА И ЩЕ ОБИКАЛЯТ ОКОЛО ТЯХ- А ТЕ ЩЕ ГО ПРЕДАДАТ НА СВОИТЕ ДЕЦА.