Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му

10-годишният късал чорапогащника на съученичката си и я щипел
18 сеп 2018 17:30,
184
Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му
Снимка: Военен съд Пловдив

Капитан от карловската бригада е глобен с 1000 лева след като разбил носа на 10-годишно момче. Това постанови военния съд в Пловдив.

Причината за агресията на военния е доведената му дъщеря. Момиченцето и 10-годишното момче посещавали едно и също училище. Двамата са в трети клас и ходели заедно на занималня след часовете.

Момчето, обаче, не спирал да закача съученичката си – удрял я с пръчка, късал чорапогащника й и й правил т.нар. "запалки" по дупето.

Момиченцето се оплакало на пастрока си, след като тормоза продължил няколко месеца. Показало кой я притеснява.

Още по темата

В началото на декември м.г. третокласничката отново се оплакала, а няколко дни по-късно офицерът не бил на работа и забелязал момчето да се прибира от занималня. Униформеният спрял автомобила си, слязъл от колата и тръгнал към детето. Решил да го стресне, за да престане да безпокои дъщеря му.

Хванал хлапето за дрехата и го зашлевил без да каже и дума. От носа на ученика текнала кръв, а той се подмокрил от страх. Разплакал се и хукнал към дома си. Родителите на момченцето веднага извадили медицинско свидетелство.

В мотивите на военния съд се посочва, че униформеният не се е обърнал нито към родителите на момчето, нито към учебното заведение, което да предприеме мерки и да спре тормозът над дъщерята на офицера.

На делото униформеният признал, че е изпуснал нервите си и се е разкаял. Заради това, а и заради чистото му досие, на офицерът е наложена само административна санкция – глоба и той е освободен от наказателна отговорност.

Тормозът в училище е нещо като публична тайна. Всички знаят, че в класните стаи има хулигани, които притесняват своите ученици. Често пъти учителите се опитват да внесат някакъв ред, говорят с родители, изпращат децата при педагогическите съветници, при директора. Но нещата обикновено спират до там.

Заради делигираните бюджети на учебните заведения деца с лошо поведение рядко биват изгонвани от училищата, в които са записани. Така класната стая се превръща в своеобразен ад за много деца, които стават жертви на тормоз от страна на съучениците си. И решение рядко има.

Често пъти и самото учебно заведение си затваря очите за лошото поведение на своите ученици и оставят хулиганите и техните жертви да се саморазправят. Тази саморазправа, обаче, често стига до ушите на родителите, които решават да прескочат институцията, която така или иначе нищо не прави, и да вземат нещата в свои ръце - често пъти или чрез по-рязък тон или... направо с плесница (както в случая).

Често пъти агресията в училище води до трагични последици. Съвсем наскоро дете загина заради ритник в корема от свой съученик, а това далеч не е единственият случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Семейното възпитание лежи в основата на всичко. От родители *** пияни.ци нарко.мани какви деца мислите че ще възпитат. Ами същите като тях. Ако в семейството цари нормална обстановка и децата ще са нормални. Като казваше баба ми крушата не пада по далеко от дървото. А този не е трябвало да го удря можело е с няколко думи да го накара да се осъзнае. Все пак 10 годишен хлапак е мозъка му не е като на възрастен. Така повече ще го озлоби към момичето.
64
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е ревнив бащата!-:) Те сега младите "демократични" "дечица" Такива ги вършат чееее.ум ще му Зайдел на бащата. Ама се да знае човечета!-:) Ако щерка му пожелае. По добре да не знае какви ги върши! Но нали сега и с този не го желае!-:
63
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Митко 69Ами това щеше да е по добре отколкото саморазправа с малолетен ама нали е бил умен като търнокоп - апнал дръжката!
62
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз бих му изял червата на това гоооведо
61
0
 
9
 
! Отговори
Сокачева преди 5 години
В трети клас,пък пощипвал,баз бая развито,начи
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Gorskioпросто всеки трябва да даде възможност за осъзнаване и втори шанс преди да се стига до това,така е правилно
59
1
 
9
 
! Отговори
Д-л Макаренков преди 5 години
Со кротце,со благо со,кютек
58
2
 
20
 
! Отговори
гого преди 5 години
кептан, такива дри.сльовци трябва от малки да се респектират щото после стават като оня дето уби балетиста във Варна....колко липсва детската педагогическа стая....
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 63Не е така. АКо беше така в сирия щха се избият и нямаше да ни занимават ... Па нии, щото сме *** путарниците, не ги трепаме по границите ...
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли, какво става, когато го изгоните ? Нищо не става, защото идва една разписка, в кяото се казва, че трбява, да го държите, защото няма място за него и не може, да го изгоните и да го оставите, да умре от глад ...Ама не може, ни да му се карата, ни да го поучавате, ни да наранявате.Аз лично, при гаф, такива ямриця ядох, че съм бил 2 пъти на хуманно дишане, па колко ребра имам разбити ...... Ама станах човек ... от ония с черните мерцедси ... ХИииихиииии !
55
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Насилието поражда насилие. Зтова в нормалните държави има закон полиция правосъдие. Един военен така ме нашляпа като бях 13г. щото вдигах шум, на 14г започнах да тренирам, на 17г. го спуках от бой пред целия блок, а хората му имаха страх, после го беше срам да се прибира. По принцип ако беше изчаткал можеше да ме гръмне. Та питам аз сега като вече по мъдър това ли е начина?? в Сирия е така ама гледам не ходят много на там
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До И все пакПоне 2000 лева ... Можеше и условна да му дадът ... за 7 дена или нещо такова.
53
0
 
30
 
! Отговори
Gorskio преди 5 години
С малките гаменчета обикновено не може да се говори, поради подкрепата на агресивното поведение от родителите им. Даже и с родителите да говориш пак не върши работа - обикновено са агресивни и реагират афектирано. Говориш в училище - никаква реакция, защото институциите се скатават до дупка и учителите са безсилни. Говориш с полицаите - те си прехвърлят топката по отделите докато ти омръзне. И ако беше говорил с родителите - какво щяха да го глобят на половина с 500 лв. ли?
52
0
 
5
 
! Отговори
И все пак преди 5 години
Добре, че като си е "изпуснал нервите" не е използвал служебния си пистолет, че глобата щеше да е по-голяма.
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обрат: Бащата на момченцето е от НСО и "военният" е в низвестност от 2 дни.
50
1
 
4
 
! Отговори
Селинджър Стайл преди 5 години
До Анонимен 56Научи го, че с насилие се решава всичко. Едно момче ме тормозеше, а аз с целия си акъл, взех един камък, сложих го в един чорпогащник и го измлатех в главата със всичка сила. Още фъфли. Не смятам, че беше правилно ... Ама точно такива, като теб ми казваха - "Око за две, зъб за чине ..."
49
2
 
14
 
! Отговори
преди 5 години
Ужас малко му е бил шамара значи.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тийнеджърските години са определящи за психическото развитие на детето,неговия най-чувствителен период,и насилието не трябва да остава ненаказано,справедливостта е най-важна в този период,както и агресията трябва да бъде унищожавана в зародиш,постъпката на родителя е правилна,но само след предупреждение,което трябваше първо да направи на агресора и неговите родители и едва след липса на реакция да предприема действие
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Я па я...!Или калпазанчето, след 10 години, ще стане някое гандо борче и ще пребие вече пенсионирания татко. Нали знаеш, какво казват за отмъщението ...
46
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако момиченцето му удари някого, може ли и на нея да и разбият носа ? Или не може ? Питам, че ми е интересно.