Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му

10-годишният късал чорапогащника на съученичката си и я щипел
18 сеп 2018 17:30,
184
Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му
Снимка: Военен съд Пловдив

Капитан от карловската бригада е глобен с 1000 лева след като разбил носа на 10-годишно момче. Това постанови военния съд в Пловдив.

Причината за агресията на военния е доведената му дъщеря. Момиченцето и 10-годишното момче посещавали едно и също училище. Двамата са в трети клас и ходели заедно на занималня след часовете.

Момчето, обаче, не спирал да закача съученичката си – удрял я с пръчка, късал чорапогащника й и й правил т.нар. "запалки" по дупето.

Момиченцето се оплакало на пастрока си, след като тормоза продължил няколко месеца. Показало кой я притеснява.

Още по темата

В началото на декември м.г. третокласничката отново се оплакала, а няколко дни по-късно офицерът не бил на работа и забелязал момчето да се прибира от занималня. Униформеният спрял автомобила си, слязъл от колата и тръгнал към детето. Решил да го стресне, за да престане да безпокои дъщеря му.

Хванал хлапето за дрехата и го зашлевил без да каже и дума. От носа на ученика текнала кръв, а той се подмокрил от страх. Разплакал се и хукнал към дома си. Родителите на момченцето веднага извадили медицинско свидетелство.

В мотивите на военния съд се посочва, че униформеният не се е обърнал нито към родителите на момчето, нито към учебното заведение, което да предприеме мерки и да спре тормозът над дъщерята на офицера.

На делото униформеният признал, че е изпуснал нервите си и се е разкаял. Заради това, а и заради чистото му досие, на офицерът е наложена само административна санкция – глоба и той е освободен от наказателна отговорност.

Тормозът в училище е нещо като публична тайна. Всички знаят, че в класните стаи има хулигани, които притесняват своите ученици. Често пъти учителите се опитват да внесат някакъв ред, говорят с родители, изпращат децата при педагогическите съветници, при директора. Но нещата обикновено спират до там.

Заради делигираните бюджети на учебните заведения деца с лошо поведение рядко биват изгонвани от училищата, в които са записани. Така класната стая се превръща в своеобразен ад за много деца, които стават жертви на тормоз от страна на съучениците си. И решение рядко има.

Често пъти и самото учебно заведение си затваря очите за лошото поведение на своите ученици и оставят хулиганите и техните жертви да се саморазправят. Тази саморазправа, обаче, често стига до ушите на родителите, които решават да прескочат институцията, която така или иначе нищо не прави, и да вземат нещата в свои ръце - често пъти или чрез по-рязък тон или... направо с плесница (както в случая).

Често пъти агресията в училище води до трагични последици. Съвсем наскоро дете загина заради ритник в корема от свой съученик, а това далеч не е единственият случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
66
 
! Отговори
Паскал преди 5 години
След няколко години ще четем за малкия пикльо как пребил еди кой си без причина или причинил катастрофа надрусан и пиян! Малко му е бил боят.
4
49
 
7
 
! Отговори
Страхливец преди 5 години
Защо не се е изправил срещу баща му да се разберат като мъже, а е посегнал на 10-годишно дете?
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другия път бой по шофьора на каручката, а не чаветата!!!
2
8
 
44
 
! Отговори
Бирено мече преди 5 години
в герберастката *** само този метод остана да работи
1
4
 
55
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Направил е грешка, момчето не е виновно, че родителите му не са му дали елементарно възпитание, тях е трябвало да набие.