Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му

10-годишният късал чорапогащника на съученичката си и я щипел
18 сеп 2018 17:30,
184
Военен с 1000 лв. глоба. Разбил носа на момче, пощипвал дъщеря му
Снимка: Военен съд Пловдив

Капитан от карловската бригада е глобен с 1000 лева след като разбил носа на 10-годишно момче. Това постанови военния съд в Пловдив.

Причината за агресията на военния е доведената му дъщеря. Момиченцето и 10-годишното момче посещавали едно и също училище. Двамата са в трети клас и ходели заедно на занималня след часовете.

Момчето, обаче, не спирал да закача съученичката си – удрял я с пръчка, късал чорапогащника й и й правил т.нар. "запалки" по дупето.

Момиченцето се оплакало на пастрока си, след като тормоза продължил няколко месеца. Показало кой я притеснява.

Още по темата

В началото на декември м.г. третокласничката отново се оплакала, а няколко дни по-късно офицерът не бил на работа и забелязал момчето да се прибира от занималня. Униформеният спрял автомобила си, слязъл от колата и тръгнал към детето. Решил да го стресне, за да престане да безпокои дъщеря му.

Хванал хлапето за дрехата и го зашлевил без да каже и дума. От носа на ученика текнала кръв, а той се подмокрил от страх. Разплакал се и хукнал към дома си. Родителите на момченцето веднага извадили медицинско свидетелство.

В мотивите на военния съд се посочва, че униформеният не се е обърнал нито към родителите на момчето, нито към учебното заведение, което да предприеме мерки и да спре тормозът над дъщерята на офицера.

На делото униформеният признал, че е изпуснал нервите си и се е разкаял. Заради това, а и заради чистото му досие, на офицерът е наложена само административна санкция – глоба и той е освободен от наказателна отговорност.

Тормозът в училище е нещо като публична тайна. Всички знаят, че в класните стаи има хулигани, които притесняват своите ученици. Често пъти учителите се опитват да внесат някакъв ред, говорят с родители, изпращат децата при педагогическите съветници, при директора. Но нещата обикновено спират до там.

Заради делигираните бюджети на учебните заведения деца с лошо поведение рядко биват изгонвани от училищата, в които са записани. Така класната стая се превръща в своеобразен ад за много деца, които стават жертви на тормоз от страна на съучениците си. И решение рядко има.

Често пъти и самото учебно заведение си затваря очите за лошото поведение на своите ученици и оставят хулиганите и техните жертви да се саморазправят. Тази саморазправа, обаче, често стига до ушите на родителите, които решават да прескочат институцията, която така или иначе нищо не прави, и да вземат нещата в свои ръце - често пъти или чрез по-рязък тон или... направо с плесница (както в случая).

Често пъти агресията в училище води до трагични последици. Съвсем наскоро дете загина заради ритник в корема от свой съученик, а това далеч не е единственият случай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
Военен преди 5 години
До .Господин / Госпожо, а ако въпросното момиченце е Ваше и системно е тормозено от такъв бездарник, дали така ще реагирате. Нито полиция, нито агенция за закрила на дететто или която и да е друга институция съдейства на родители и децата изпаднали в ситуацията на колегата. Включително и след съдебно медицинско доказващо физически тормоз на едното дете над другото. Какво според Вас трябва да правят родителите на момиченцета... да стоят и да мълчат и търпят?
144
0
 
3
 
! Отговори
Оня там преди 5 години
Браво на офицера! Още има някаква надежда за Българската Армия! А сега малкия *** ще е превъзпитан за цял живот и вече ще се отнася с уважение към съучениците си и най-вече към момичетата! Още веднъж едно голям БРАВО !!!
143
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предупреждаввам един път бащата на момчето !Втория път е пътник !!!!Имал съм подобен случай миналата година.
142
0
 
7
 
! Отговори
Нормален преди 5 години
Съвсем естествена реакция на родител, който държавата е оставила сам да се оправя. Тя не реагира, е все някой ще реагира. Сега малкия *** ще помисли 3 пъти преди да закачи някой, а до момиченцето няма и да припари повече, ще му държи влага цял живот. Но! Трябва ли да е така...
141
1
 
1
 
! Отговори
. преди 5 години
Интересно ако потърпевшото дете е вашето как ще реагирате, на коментарите сте много силни.
140
6
 
0
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
Не се учудвам, никой нормален човек не става военен ей така! Дори и да е бил що-годе нормален, живота сред пръчове го прави шемет. Иначе запознатия със случая го е писал, малката метла е била виновна!
139
1
 
1
 
! Отговори
Спец преди 5 години
Вместо фицерина да изпуска нервите да беше ксзал на *** че в БГто със запалки не мое да впепатлиш любимата.Трее почерпки екскурзии подаръци.
138
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 146БРАВО 146ТОЧНО ТАКА ИЗВИКВАТ СЕ РОДИТЕЛИТЕ И СЕ РАЗГОВАРЯ С ТЯХ АКО ТРЯБВА ЩЕ СЕ БИЕМЕ!!!ВОЕННИЯ Е СТРАХЛИВЕЦ И ПРЕСТЪПНИК И ВСЕКИ КОЙТО ГО ЗАЩИТАВА Е СЪЩИЯ!!!МНОГО Е ЛЕСНО АЗ ДА СТАНА И ДА УДАРЯ ЕДИН ЯК ШАМАР НА НЯКОЕ 5-ГОДИШНО ЩОТО 5 ИЛИ 10 ВСЕ ТАЯ!
137
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вижте сега, нещата се оправят така: отива бащата при бащата на момчето, хваща го за гушата и му казва: ако се повтори още веднъж, ще те спукам от бой. Действа, вервайте ми
136
2
 
5
 
! Отговори
българка преди 5 години
Това наистина е прекалено. Моя син го тормозеше едно момиче - пак бяха на по 10 години. Звънеше му по телефона, разправяше в класа,че били гаджета, никой да не го закачал, пишеше му любовни валентики по 2-3 страници - за тяхната връзка и дъра-ъъра. Уж по детски, обаче момичето почна да звъни вечер по никое време и да го пита още ли са гаджета. Синът ми вече започна да се притеснява. Обадих се на майката, показах и писмата, записи от разговорите и сагата приключи в същия миг. Така се прави !
135
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя военен в една нормална държава щеше вече да е в затвора...
134
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Запознат със случаяБРАВО КАЖИ ИМ ГО НА ТЕЯ ДЕТО С ЛЕКОТА БИЯТ ЧУЖДИТЕ ДЕЦА МАЛОЛЕТНИ! ВСИЧКИТЕ СА ЗА ЗАТВОРА!
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До много добреПОДКРЕПЯМ ТЕ !!! НО ВИЕ ЯВНО СЕ ИЗВИКАЛИ БАЩА МУ ДИРЕКТОРА И УЧИТЕЛИ :D ТОВА Е ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ ПЪРВО ТОВА СЕ ПРАВИ!МАЛКИЯ МОЖЕ ДА СИ Е ЗАСЛУЖИЛ ШАМАРА НО ДЕЙСТВИЯТА НА ВОЕННИЯ СА НЕПРАВИЛНИ! ПРОПУСНАЛ Е СТЪПКА ПЪРВА УВЕДОМЯВАНЕ НА КЛАСЕН, ДИРЕКТОР И РОДИТЕЛИ!ТОВА СА МАЛОЛЕТНИ С ТЯХ НЕ СЕ ПОСТЪПВА КАКТО МУ СКИМНЕ НА ЧОВЕК!НЕНАВИЖДАМ КОМУНИСТИЧЕСКИ АНТИХРИСТКИ БЕЗМОРАЛНИ АНТИЦЕННОСТИ!
132
2
 
10
 
! Отговори
Запознат със случая преди 5 години
1. Не момчето, а момичето и брат ѝ близнак са агресивни. Дори са изключени от занималня за агресивни прояви.2. Момчето е палаво, но по детски. Цялата му рода е с увреждания, само то е нормално.3. Бащата-капитан е известен в цялата околия с простотията си и склонността си към домашно насилие.4. Няма никакви индикации и сигнали за конфликт между двете деца нито в училище, нито извън него.5. Капинатът често нарича момичето "На майка си курvата" и казва гордо, че ще стане курvа като майка си.
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИНТЕЛИРОМ 138И ТОВА Е ВЯРНО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!ИМА СИ НАЧИНИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПОДОБНА СИТУАЦИЯ!!! И ТОВА КОЕТО Е ИЗВЪРШИЛ ВОЕННИЯ Е ПОСЛЕДНА МЯРКА А НЕ ПЪРВА!ПРОКЛЕТИ ДА СА НАВЕКИ ВСИЧКИ КОИТО СМЯТАТ , ЧЕ ВОЕНИЯ Е ПОСТЪПИЛ ПРАВИЛНО ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ ПОДОБАВАЩО!!АЗ ЗАЩИТАВАМ МАЛОЛЕТНИТЕ ДЕЦА КАТО ЦЯЛО ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА КОНКРЕТНИЯ СЛУЧАЙ ДАЛИ Е ВОЕНЕН ИЛИ ДРУГ НА НЕГОВО МЯСТО!ТУКУ ТАКА МОЛЕТНИТЕ НЕ СЕ БИЯТ КОМУНИСТИ АНТИХРИСТКИ ГНУ-СНИ!!!! :D
130
0
 
2
 
! Отговори
ЕЕ преди 5 години
Както се твърди и от статията, а и в реалният живот е така, не става явно с приказки. Бой добре, ама чак пък разбит нос!!
129
3
 
9
 
! Отговори
IntelliROM преди 5 години
Сега заради стреса причинен от този т.нар военен, момчето ще обърне резбата на младини и ще посяга само на момчета.
128
1
 
7
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Редно е глобата да бъде за родителите на виновното момче, което е тормозило момичето. Както и да е, военния ще ги плати тия 1000 лв. но родителите на момчето със сигурност ще трябва да отидат да живеят в друг град.
127
0
 
27
 
! Отговори
Малкия преди 5 години
на 10 вече е гаменче.........военния е трябвало да нашие шамари и на баща му...щото родителите са по-виновни !
126
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10-ГОДИШНО, ама опипва момиченца вече! Този военен му е спасил жалкия живот, защото утре, преди да направи поредната си изцепка, ще се замисли и може би ще стане добър човек.