Джигит – при разрешени 60, лети със 145 км/ч! 900 лв глоба

Мъжът се движил с колата си на главния път Разград-Шумен
19 сеп 2018 15:15, Джесика Вълчева
104
Джигит – при разрешени 60, лети със 145 км/ч! 900 лв глоба
Снимка: Архив, Булфото

900 лева глоба за шофьор, движел се с превишена скорост. Автомобилът му се е движел почти тройно над допустимото – със 145 км/ч при позволени едва 60 км/ч.

Това беше установено след проверка на "Пътна полиция" на главния път Разград-Шумен.

Джигитът е установен по време на 24-часовата акция на "Пътна полиция“ и TISPOL в страната, която е част от Европейския ден без загинали на пътя.

Още по темата

Друг прегрешил водач пък е засечен от камерите на улица в село Панайот. Уловен е да се движи със 133 км/ч при ограничение 50 км/ч. Наложена му е глоба в размер на 950 лв, а водачът освен това е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за три месеца.

Дългогодишни анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основната причина за настъпването на тежки пътни инциденти е именно превишената и несъобразена скорост.

Инициативата Европейски ден без загинали на пътя  цели да намали смъртните случаи и тежките травми, получени при ПТП-та.


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
глоба преди 5 месеца
КАТ като се научат да издават глобите същата седмица, ще се плащат.
Аз примерно знам че ме снима камера юли месец, бях със 120, на 60 измислено кръстовище извън градско, и с удоволствие ще си я платя и ще карам по-бавно. НО те имат 1 година за да ми я издадат, и още не е дошла нито глоба, нито акт...
95
5
 
4
 
! Отговори
бг работа преди 5 месеца
Не пишете, без да сте минавали по този път. Настилката е на няколко години/ не помня 2,3 или 4/, пътя е с три ленти и има пееща маркировка-дето казваме като писта е. Оттам карат повечето от и за Букурещ и цяла СИ България. Няма логика да му наслагат ограничения 50, 60 и то основно където са разклоните за села с по-сто жители или на т.нар. хранилки . За жалост има и минаване през центъра на едно село/ мисля с Струйно/ А който знае англ/ немски-да види как е в Швейцария, за превишена скорост-ку р
94
2
 
17
 
! Отговори
Уууу! преди 5 месеца
Значи,при такова нагло надвишване на скоростта,трябва да се чупи книжката на две и да се лишава завинаги от управление такъв и диот!!!!Без право на книжка повече!
93
5
 
11
 
! Отговори
Bankero преди 5 месеца
Това че са налижили глоба от 900 лв не новина. Новина ще е ако някой плати такава глоба. или ако някой плати и 20лв глоба на КАТ, пак ше е сън=битие.
92
6
 
1
 
! Отговори
WRC преди 5 месеца
Аз пък ако карам бавно ззаспивам което е по- лошо....
91
4
 
7
 
! Отговори
Православен преди 5 месеца
Закона е направен, имаш пари караш 200 и не ти пука!
90
1
 
12
 
! Отговори
Константин преди 5 месеца
И аз се зачудих, защо не са му взели и книжката, а само са го глобили. Ето предложение, като си платиш по банков път и не могат и ти не се явяваш в пътна полиция, да ти анулират автоматично ли, електронно ли СУМПС и готово. И искаш или не, отиваш в полицията и се явяваш след 6 месеца на проверовъчни. Ето ти го закона, какво го мислят. Но пак ще има субективния човешки фактор и това няма да важи за наши хора.
89
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
освен глоба и отнемане на книжка, трябва и прибиране на колата в наказателен паркинг за същия период, като книжката! иначе пие, пали и пак ще кара!
88
0
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 5 месеца
До :):) 86 Как за какво ? Да ни е гадничко.
87
6
 
14
 
! Отговори
пример от преди 5 месеца
Румъния. Хванат пиян, не знам колко пъти. ДВЕ ГОДИНИ В ПАНДИЗА. НЕ МОЖЕ ДА ИМА КНИЖКА ВЕЧЕ. Знам, че тук става въпрос за превишена скорост. Просто давам пример как действат в Румъния.
86
7
 
14
 
! Отговори
ха преди 5 месеца
"Дългогодишни анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основната причина за настъпването на тежки пътни инциденти е именно превишената и несъобразена скорост." и колко години е трябвало за да го анализират и установят туй много сложно нещо?!
85
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Глобата е едно на ръка, за такива неща трябва да отнемат книжката.
84
5
 
23
 
! Отговори
:):) преди 5 месеца
аз пък ще ви кажа че точно този знак е една хранилка за КАТ, сложен просто зада го има.. никой не може да даде разумно обяснение за какво е сложен и вместо с 90 да ограничава на 60
83
4
 
16
 
! Отговори
Бай Ставри преди 5 месеца
До Наблюдател до 76
Току що направих справка он лайн калкулатор за ГО..
При до 1,4 мотор ще плащам 238лв гражданска..
а джигита с 1,4 на 20г с под 1 г стаж зад волана 295лв
това е при една и съща год.автомобил и община..
спеавка SDI калкулатор..
ще плащам с 50-60 лв по малко от 20г джигит. явно толкова струва да си примерен шофьор според държавата!
82
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
145 и 60 км/час - 2,4 пъти разлика, което закръглено споерд заглавието е почти три пъти ...
Там почти сигурно не трябва да има ограничение, така че е шофирал 1,8 пъти над 90 км/час. Отделно, че там е безопасно да се шофира и с 200 кмчас., но това е кардинален проблем за България. Наскоро ходих до САЩ и това, което видях за ограниченията на скоростта беше, че са много динамични - за всеки път собствено ограничение според пътя, а шофьорите караха с 15-20 мили (24-32 км) над разрешената скорост.
81
3
 
16
 
! Отговори
annybody преди 5 месеца
Каква е събираемостта на подобни глоби и има ли изобщо някаква "събираемост", или и я е като осъдените да плащат "кръвнина", които и грош не са изплатили?
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В България глобите и другите наказания за нарушенията по пътищата са свръхвисоки, но това както навсякъде пос вета не спира нарушителите. Сега КАТ санкционира за едно от 100 хиляди нарушения и това е огромният проблем. В нормалните държави шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат снакионирани за него и затова не правят нарушения. В България е обратното - свръхвисоки наказания по закон, които не се прилагат.
79
7
 
6
 
! Отговори
Наблюдател до 76 преди 5 месеца
Бай Ставри, вземи си кола 1.3-1.4 двигател и ще си решиш проблема с цената на ГО.
78
7
 
25
 
! Отговори
Гешо преди 5 месеца
На запад за такива скорости конфискуват МПС то и отиваш на съд .
А съдиите на са никак мили за превишена скорост, освен глобата можеш да отидеш и в затвора . Такива закони трябват и в България .
77
7
 
13
 
! Отговори
До 73 преди 5 месеца
Май не само от безопасна скорост не разбираш, но даже не знаеш, че Цариградско шосе не се пресича на едно ниво с други пътища от Орлов мост чак до Горубляне (ул. Димитър Пешев). 110 км/час беше там ограничението преди 1989 година при онези коли с много по-слаби спирачни системи, а безопасната скорст там е между 160 и 180 км/час, но ти откъде да го знаеш.