Джигит – при разрешени 60, лети със 145 км/ч! 900 лв глоба

Мъжът се движил с колата си на главния път Разград-Шумен
19 сеп 2018 15:15,
104
Джигит – при разрешени 60, лети със 145 км/ч! 900 лв глоба
Снимка: Архив, Булфото

900 лева глоба за шофьор, движел се с превишена скорост. Автомобилът му се е движел почти тройно над допустимото – със 145 км/ч при позволени едва 60 км/ч.

Това беше установено след проверка на "Пътна полиция" на главния път Разград-Шумен.

Джигитът е установен по време на 24-часовата акция на "Пътна полиция“ и TISPOL в страната, която е част от Европейския ден без загинали на пътя.

Още по темата

Друг прегрешил водач пък е засечен от камерите на улица в село Панайот. Уловен е да се движи със 133 км/ч при ограничение 50 км/ч. Наложена му е глоба в размер на 950 лв, а водачът освен това е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за три месеца.

Дългогодишни анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основната причина за настъпването на тежки пътни инциденти е именно превишената и несъобразена скорост.

Инициативата Европейски ден без загинали на пътя  цели да намали смъртните случаи и тежките травми, получени при ПТП-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаех, че си завършил нужната степен и знаеш , куде се слагат ограничения. Мисля това е работа на службите, а не не некви шофьорчета. Всяка вечер ви гледаме по ТВ, как ви вадят от ламаринитее понеже сте големи всезнаещи. Ограничението може да е поради много фактори. Това св решава от специалисти. А това че глобите не оказват влияние е пълна лъжа. След последните 2 години с тея глоби скоростта падна значително на всякъде. И това се забелязва от всички.
51
1
 
3
 
! Отговори
БС преди 5 години
До 44,За съжаление за много от Българските пътища 60 км/ч е висока скорост. Просто са в лошо състояние и опасни. Затова има ограничения.
50
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този път спокойно могат да сложат ограничение до 120км/ч, защото го позволява.
49
6
 
1
 
! Отговори
Млад шофьор преди 5 години
Глобяването на тези нарушители няма никакъв ефект ! В България институцията на глобата се смята, като такса разрешение, а не възможност за поправка. Ясно е, че няма как всички тези нарушители да лежат в затвора за това предлагам отнемане на превозното средство за една до три години в зависимост от тежестта на нарушението да видим тогава как ще карат.
48
6
 
7
 
! Отговори
Там преди 5 години
До 45Иди в Щатите- за неподчинение на пътя,моментално те арестуват,за бутилка бира -арест,не дай Боже да си пил-никаква мислост !Излез на улицата и питай, който и да е обикновен американец за мнението им за полицията - 95 % пълно удобрение!!!А нашите смешници......пердашат ги под път и над път...дали им пищови....за чий са им-дайте им геги!!!
47
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вечер, между 23 и 24 часа на бул. Ботевградско шосе мотористи карат с над 200 км/час.Като ги слушаш, имаш чувството, че започва нападението на японците над Пърл Харбър!А милиционерите си пият и замезват по това време със заработените вече пари, без да обръщат внимание на джигитите.
46
2
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
То и до 10 км/час могат да сложат, а ти си пътувай два дена за 480 км. Не пише в закона, че не може.
45
1
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега, на споменатия от мен участък не става въпрос за еднократно намаление, а за поредица от такива. Заради буренясали от години насам ниви.
44
7
 
8
 
! Отговори
БС преди 5 години
Според мен има нещо ненормално в главите на много Български шофьори. Преди 2 месеца бях в България и един ден карах между София и Пирдоп. Ограничението е 80 км/ч , но въпреки това 90% от шофьорите караха с около 10-20 км по-бързо. Не мога да разбера, нямам идея защо го правят. Особено пък ако караш някоя барака.
43
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куде пише в правилника че на главен или не главен път , неможе да има 60 ? Понеже двама тука ни цитирате некви измишльотини ? Може ли да цитирате точно чл. И точката забраняващ такова поставяне на ограничение.
42
1
 
5
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Винаги ми е било интересно къде отиват парите от глобите на КАТДали в някаква сметка на МВР или в бюджета?Някой ако знае моля нека ми отговори.
41
4
 
8
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Половината от писачите по-долу негодуват срещу глобите...Парадокс-черната хроника с убити на пътя всеки Божи ден не спира....90% от причините са във водачите и липсата на каквато и да е дисциплина. Все някой друг им бил виновен...обикновено пътя,а защо не и управляващите ,които и да са те...Като ,че Бойко или Корнелия им карат колите...За такива нарушения в нормалните страни се полага ЗАТВОР,защото потенциален убиец препуска по улиците! Насреща му може да си ТИ!!!
40
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блажени са вярващите - огромните наказания щели да спрат нарушителите. Може ли да посочите поне една държава в историята на света, в която това да е проработило? Няма такава държава. Лошото е, че едни си вярват, че така може да се оправят нещата и затова става все по-лошо по пътищата на България.
39
4
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Не оправдавам шофьора , но какво търси огранечение от 60 км. на главен път?
38
0
 
6
 
! Отговори
До 35 House ... преди 5 години
Бъркаш, От 90 на 60 може, когато е еднократно намаление, но не може от 90 на 50 - там трябва първо да има от 90 на 70 и после от 70 на 50. Масово в България се слагат незаконни знаци - ограничение от 40 или 50 км/час при разрешена 90 км/час до този знак.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 39Аз да те пъхна 1 година в затвора и 3 години без книжка. А ти после карай пак с 150 .Да те видим, колко ще си отворен.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиционерите късмет са извадили. Можеше да е румънец и да ги отнесе като куцо пиле домат, ако му се изтъпанят насреща :)Тия са като бащата на президента - газят наред!
35
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А затвор е голяма марка. А с 145 като изгуби контрол и ме цапне да умра , не е проблем така ли ? Какво значи глоба ? Еми че аз ако имам пари значи всеки ден си карам с 150 и си плащам. Те няма да ме засичат постояно я.В САЩ си дават затвор и хич не им пука. Глобата трябва да е до една скорост после трябва да търкаш Ареста и да знаеш за другия път.
34
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Никога и никъде по света свръхвисоките наказания не са спряли шофьорите да извършват нарушения. Въпреки това, онези 80% твърдо си вярват, че ако имат затвор, отнемане на колата и книжката и огромна глоба, шофьорите щели да спрат да правят нарушения. То и сега наказанията за шофьорите са несъразмерно високи и стават все по несъразмерно високи, а нарушенията се увеличават. Защо е така остава непонятно за онези 80% и те пак искат още по-строги наказания, а резултата е още повече нарушения.
33
4
 
3
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Мдаа, овча история. Как беше? Закона е закон и трябва да се спазва дори да е лош. Нали така овце покорни? :) То закона си тотално ***, но оФцете спазват. Ох, как си мечтая за закон на всеки три месеца да се минава преглед на простата :) Ще се редите на опашка, убеден съм :)