Джигит – при разрешени 60, лети със 145 км/ч! 900 лв глоба

Мъжът се движил с колата си на главния път Разград-Шумен
19 сеп 2018 15:15,
104
Джигит – при разрешени 60, лети със 145 км/ч! 900 лв глоба
Снимка: Архив, Булфото

900 лева глоба за шофьор, движел се с превишена скорост. Автомобилът му се е движел почти тройно над допустимото – със 145 км/ч при позволени едва 60 км/ч.

Това беше установено след проверка на "Пътна полиция" на главния път Разград-Шумен.

Джигитът е установен по време на 24-часовата акция на "Пътна полиция“ и TISPOL в страната, която е част от Европейския ден без загинали на пътя.

Още по темата

Друг прегрешил водач пък е засечен от камерите на улица в село Панайот. Уловен е да се движи със 133 км/ч при ограничение 50 км/ч. Наложена му е глоба в размер на 950 лв, а водачът освен това е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за три месеца.

Дългогодишни анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основната причина за настъпването на тежки пътни инциденти е именно превишената и несъобразена скорост.

Инициативата Европейски ден без загинали на пътя  цели да намали смъртните случаи и тежките травми, получени при ПТП-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
6
 
! Отговори
БС преди 5 години
В Англия за такова нещо, ще те пратят и на Неделно Училище, плюс глоба и наказание. Като отидеш няколко Недели по 2-3 часа, чак тогава ще решат кога да ти върнат книшката. А ако полицията реши може и да те изпрати в съда.
31
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега #27, проблемът е, че законът забранява свалянето с повече от 20 наведнъж, което прави знаците том незаконни,още от времето, когато максимално допустимата скорост за извънградско беше променена от 80 на 90.
30
2
 
11
 
! Отговори
Че Гевара преди 5 години
Затвор е прекалена мярка но едни 100 часа общественополезен труд с цел почистване на крайпътни канавки е справедливо наказание
29
11
 
4
 
! Отговори
Пу, пу преди 5 години
Ама се е нахакал този. То и аз три пъти по две години карах без книжка. Те се бяха събрали над 2000 лева актове за глупости. Там, без да съм опасан с колан докато паркирам, без светлини в ярък, слънчев ден, неспазване на ограничение 40 заради ремонт на пътя, ама то ремонта е приключил преди половин година. Бе как се плащат такива пари?! Жилището на семейството ли си да ипотекирам ?!
28
2
 
7
 
! Отговори
БС преди 5 години
Трябва да има (задължително) и наказание плюс глобата. Три или шест месеца без право на шофиране. Тези хора са много опасни за другите участници в трафика.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето го другия бай *** :) Иска да има ред, но без глоби. Такъв филм няма в света. Като неискаш да седиш на вода 3 месеца ..Ще спазваш закона. Няма как да съжаляваме джигити каращи с 140км при ограничение 60. Ако зависеше от мен, щеше са ходи и в затвора.
26
2
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 5 години
Като ти е скъпо, няма да караш бе, кирпиден!
25
11
 
4
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
950 лева глоба ли ?! Някой наясно ли е за колко време се изкарват тия пари в него регион? Там Разград, Русе, Шумен. Кой ще стои три месеца само на вода за да ви плати глобата? Абсурд! Човека ще си кюта там две години по нисък от тревата и всичкото акт отива в канала. Направете глобите процент от заплатите както е в развитите държави.
24
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип 60 има ограничения , където има изход и вход към пътя с цел ако някой излезе да не го удариш, а да имаш време за реакция. Ама бай *** все трябва да умува и да се мъчи да НЕ спазва нищо. Иначе на масата иска , като в Германия. Като не ви харесват правилата за движение връщате си книжките и ходите с автобуса.
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как да не платиш. Ако те спрат вземат книжката и спират колата. Това с баалъците е стара мантра. Балъцитее са тези, които нарушават и после нямат лев да плащат :) т.е.. квартален тарикат.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глобите няма да стреснат големите джигити. Според мен най-ефективното наказание принудителен безплатен обществено полезен труд на непривлекателно ,но видно за обществото място - с колкото километра е превишението толкова дни труд.Може и на норма, че да не кръшка провинилия се !!!
21
3
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ограничение 60 на главен път е нормално за Родопите, а не за равнина Мизия. Не оправдавам нарушителя, карал е с 55 над законовото ограничение, но и знакът е ***. Такива *** знаци има и в участъка между разклона за Елин Пелин и с. Саранци в двете посоки.
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще глобите джигитите дето правят нестандартни пътища и за това се обръщат рейсове,коли,камиони и за това масово се избиват хората?Това за знаците хранилки си го знаем още от комунизъма и социализъма на бай Тошо!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще обжалва човека, и ще се оправи.
18
8
 
27
 
! Отговори
666 преди 5 години
Като е главен път Разград-Шумен защо ограничението е 60?Поредната хранилка на КАТ!
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На много места по пътищата има ограничения. Прав път без никаква вероятност да стане катастрофа сложили табелка 60 км а след табелката храсти и зад тях патрулка с двама дремещи. Събуждат се само ако засичащата апаратура им свирне и веднага скачат и ловят прегрешилия. А на места където има вероятност от катастрофи няма никакви табелки и дремещи палкакажии. Защо такова недоразумение бе. От 40 години съм по пътищата израснал съм както се казва на път бях 22 годишен когато се качих на на ТИР.
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А министъра, шефа на ченгетата, дето се ръгаше със служебния автомобил по Гергьовден и искаше да прегази де що има. Него глобиха ли го, или той е тарикат?
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джигиталното образование е в ход.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всеки глобен ли ще публикувате статия?
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе друсни го 3 бона вземи му книжката и го вкарай в затвора минимум 3 месеца да бачка като луд да го видим следващия път