Овцете в Болярово умрели от... преяждане

Собственик: Установихме го по частен ред, с патоанатом!
19 сеп 2018 11:30, Анисия Иванова
58
Овцете в Болярово умрели от... преяждане
Архив: Булфото

Овцете в Болярово умрели от преяждане, а не от чума. Това твърдят собствениците на 11-те животни, които са починали в рамките само на пет дни в стопанството им.

Става въпрос за същото стопанство, в което бяха открити положителни проби за чума.

Вчера от БАБХ сезираха прокуратурата, че ветеринарите вече втори месец не могат да влязат в зоната, за която има лабораторни резултати за чума по дребните преживни животни. Експертите били заплашвани от собствениците и не били допуснати до фермата, за да извършат почистване и дезинфекция.

Още по темата

Според собственичката Ани Петрова една част от животните ѝ влезли под заграждението на мястото, където се съхранява жито, и така се стигнало до преяждането.

"По частен ред със специалист патоанатом установихме, че това е причината за смъртта", настоя Петрова пред bTV.

По думите ѝ тя още на 14 септември е сигнализирала за първите три починали животни, но ветеринарите не ѝ помогнали.

Според Ани Петрова тя винаги е позволявала на властите да вземат втора проба за чума от овцете ѝ, но само при условие, че заповедта за евтаназията им, издадена след първите проби, бъде обявена за нищожна.

"Изгубила съм всякакво доверие във ветеринарите. В момента, в който влязат уж за кръвни проби, не знам какво ще направят", коментира Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
udjs преди 5 години
Българи научете се да правите елементарни връзки!Убийствата в Болярово са свързани с сегашните и предстоящи масови убийства на прасета в Североизтока,пак по причина на уж-чумата!С нея вече оправдават престъпното предстоящо законодателство да забранят на селяните да отглеждат животни-сега прасета,овце,кози,а по късно и всякакви животни-това ще унищожи селата и малките градчета окончателно!Ще освободи Странджа и Североизтока за мигранти-мюсюлмани,а това по-късно ще отвори пътя на Ердоган!
50
0
 
2
 
! Отговори
udjs преди 5 години
Абе вие прости ли сте или се правите на такива?Над 2 месеца,нито едно животно не умря от уж-чумата,на която инкубационният период беше не повече от 7-8 дни!Понеже скандала с убийствата се раздуха,някой ***/знае се кой/,посъветва управляващите да затворят животните,да изчакат докато умрат от глад и тогава триумфално да заявят,че са умрели от уж-чумата!Сега вече започват да *** от глад-ДА ОТ ГЛАД,защото ако и вие гладувате продължително и в един момент се натъпчете с храна и вие ще умрете!
49
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 5 години
До aз съм ***- наистина си ***
48
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 5 години
До АнонименОвцете са изолирани, не излизат извън стопанството вече три месеца и се хранят само там. Не излизат да пасат. В един ъгъл заградено с мрежа са били складирани големи чували със жито .Овцете са минали под тази мрежа и са изяли много голямо количество жито. Това е причината да умрат от преяждане. Чета коментарите и се учудвам от написаното. Който иска да види истината може да влезе в страницата на радио 999 и да види всичко .Аз го видях там, затова моля не пишете неверни предположения
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако беше чума да ги беше натръшкала вече, права е жената!
46
0
 
3
 
! Отговори
До Пипи преди 5 години
Факт е ,както казва Чичо - проблемът е сериозен и не бива да си правим майтап с хорските тревоги , но моля те, ПИПИ обясни ми смисъла на изречението " Жената им познава му ракетите , и затова не ги пуска " - какво имаш предвид - рекета ли , мурафетите ли , или ракетата със вложен със дълбок "подтекст" в смисъл х.. ? Или нещо съвсем друго ?
45
0
 
3
 
! Отговори
ЧИЧО преди 5 години
До пипи дългото чорапчеПипи ,трудно ти разбирам и мисълта и написаното.Не става въпрос да се лъжеш с комшйката.Нивото е много високо за да го принизяваме до махленски клюки.Надявам се че разбираш.
44
3
 
2
 
! Отговори
месояд преди 5 години
До 47 От преяждане умират само тревопасни в Болярово !
43
0
 
2
 
! Отговори
вет.техник преди 5 години
До ветеринарен лекаризлиза , че ветеринарите не лъжат, .... или ?
42
3
 
5
 
! Отговори
за пример преди 5 години
някъде по света умират от глад у нас от преяждане богата държава сме
41
0
 
2
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 5 години
до 45 - всички,които се оплетоха от медии и другарката Корнелия
40
0
 
2
 
! Отговори
? до 43 преди 5 години
...и ветеринарите ли...?
39
4
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 5 години
Ами не коментирай тогава ...... Но ,това по принцип не е само БГ новина след като има Евростановище по ситуацията със заболяването . Знам , че може да умре овцата от причини свързани с храненето , невероятно е обаче , последователното " преяждане " на животно след животно.....довеждащо до......
38
1
 
2
 
! Отговори
ветеринарен лекар преди 5 години
всички лъжат, всички
37
1
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Да добре,не проверявам какво пиша.И след кат са влезли в пожъна та нива може да преядат има останало много жито.Съгласна съм със забележката,благодаря
36
1
 
4
 
! Отговори
до 32 и до 37 ПИПИ преди 5 години
Да Пипи, овцата ПРЕДЕ и по три кадели преприда , особено пък в този сезон ! Е, като се следват една друга овцете , защо са бягали в рамките на 5 дни ( умрели за 5 дни ) и те овцете де , точно с люцерна са преяли .
35
0
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Ако държавата е решила да затрие всичко живо и това е нарежда не винаги ще се намери начин да измислят нещо.Жената им познава му ракетите, и затова не ги пуска.Тогава самите ветеринарите ще се озлоблени и ще почнат да се заяждат за нещо и крайния резултат пак такъв. Изабити животни.Аз ако съм била лъжата от някой дали пак ще имам доверие на този човек?Трябва да съм самоубиец да му вярвам.
34
6
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО преди 5 години
Страхът на хората е породен от престъпното поведение на К.Нинова.В тази държава не живият само тези овце, живея аз, живеете вие, живеят нашите деца и внуци даже и Корнелия живее тук.Как няма да пуснеш ветеринарите.Ако, пламне държавата, Нинова ще избяга при сина си, ама вие къде ще избягате.
33
0
 
5
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Овцата се води-където е едното животно там отива другото.Затова е израза стадо овце.А ти чувал ли си че има няколко откоса люцерна и докато разбереш белята станала.Да,Овцата може да преде и в този сезон.Случва се
32
1
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
После за манипулациите плаща държавата.Само че никой не ще да го прави защото държавата обикновено им бави парите а в този случай дават парите бързо.А и не ваксинират, вземаш повече пари,и си добре с астма. И на хората не им е лесно-даже да си заколи животно се иска разрешение и бележка.По добре са ветеринарите в града -само кучета и котки и дерат яко.Много от тях изписват силни антибиотици и уж лекуважно а пък след някой ден кучето/котката умрели.Така се объркват и около хората с много пари .