Пожарникари спасиха стадо животни. Били във воден капан

12 добичета били извадени от водите с лодка и въжета
Обновена: 19 сеп 2018 22:53 | 19 сеп 2018 22:21, Петя Славова
4
Пожарникари спасиха стадо животни. Били във воден капан
Снимка: архив, Булфото

Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското село Момина Клисура извадиха стадо крави и телета, попаднали във воден капан.

Сигнал за случилото се бил получен днес по обед в дежурния център на пожарната в Пазарджик, съобщи пресцентърът на МВР.

По първоначални данни, стадо животни попаднали във водите на водоем - изравнител на територията на беловското село Момина Клисура. Екип от трима огнеборци от РСПБЗН-Белово са установили на място, че общо 12 животни са във водите на хидросъоръжението.

По това време дълбочината му била между 4 и 5 метра. Животните са излезли от огражденията заради неизправност на електронния пастир. Привлечени от водата заради високите температури, те се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени на изравнителя и попаднали във водата.

На помощ на колегите си от Белово пристигнали и пожарникари от Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета. Междувременно било уведомено териториалното подразделение на "Напоителни системи" за изпускане на водата за намаляване на нивото й.

Двата екипа огнеборци, съвместно с местните хора започнали спасителната операция. Те успели да извадят едно по едно общо 11 животни. Само едно малко теле е било открито удавило се в централната част на съоръжението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Къдджали преди 5 години
Браво на спасителите ! Следващият път кравите ще са на някои шосе или магистрала , тогава мелето е гарантирано ! Дано да не е със същите хора ,които са спасявали кравите , и дано въобще не пострадат хора ! На КРАВИТЕ мястото им е в КРАВАРНИЦИТЕ , не в заграждения , поля ,гори ниви и ливади , но най-вече по републиканската пътна мрежа , където са предизвикали безброй пътни инциденти , някои от които с човешки жертви !Но на кой му пука - важното е да падат кинти от европейски програми ...
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За пръв път чувам за язовир-изравнител. Щом работата е свършена от трима, защо са ангажирали хора от две пожарни? Ами ако беше станал пожар. А местните за какво са? А Гражданска защита? Не е работа на пожарникари да вадят крави от водоеми.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, Главният Пожарникар на Републиката бил ли е там? Не !?Как така са действали без "Борисов разпореди" !?
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво , спасили са горките животинки.