Шофьор на камион помете нов и модерен жп прелез

Заради това се е забавил влака по линията Левски - Ловеч
19 сеп 2018 08:40, Боряна Павлова
22
Шофьор на камион помете нов и модерен жп прелез
Снимка: архив Булфото

Камион, пълен с метални отпадъци, помете бариера на жп прелез в Ловеч, без да спре, и то при сигнализация, че идва влак. Оказва се, че въпросният прелез на линията Левски – Ловеч е един от най-модерните у нас.

Изграден е наскоро, а задължителна част от съоръжението е наличието на видеокамери, които са успели да заснемат случката, съобщи Нова тв.

Гредата на автоматичното прелезно устройство се оказва свързано със системите на железопътната инфраструктура. След като камионът я чупи, автоматичната сигнализация светва червено и влакът не може да мине през прелеза.

Видеозаписите са предадени на полиция и прокуратура. Досъдебното производство е за незаконно увреждане на чужда собственост. Ако вината на водача бъде доказана в съда, нарушителят може да лежи в затвора до 5 години.

От "Железопътна инфраструктура" поясниха, че подобни действия на шофьорите струват много скъпо, не само като средства.

Железопътните прелезите у нас са над 750 на брой. Статистиката сочи, че сме на второ място в Европа по инциденти с пресичащи автомобили при спусната бариера.

От началото на годината има регистрирани 14 такива случая с 10 жертви.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
1
 
! Отговори
Ставрю преди 1 година
Язък за прелеза най модерния сигурно боко му е резнал лентата . ми сега без модерен прелез що ще правим голяма новина. Случва се и това. Много ви боли за прелеза а за теца на Ердоган спите.
21
1
 
3
 
! Отговори
до коментар 5 преди 1 година
прав си за платнищата.. НИКОЙ не ги слага... защото НИКОЙ не следи и глобява..

..в момента половин Варна е разкопана защото се прокарва нов булевард който да облекчи трафика и успоредно с това доста улици са в ремонт.. из целия град се носят облаци прах който се диша и се лепи по колите. кръстосват самосвали със пръст, чакъл и материали и не съм видял нито един със обезопасен товар. Некадърни работници на които не е обяснено още по некадърни ръководители, които трябва да отговарят за това.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако вината на водача бъде доказана в съда, нарушителят може да лежи в затвора до 5 години"...Ако , Може.... заради тази безнаказаност България е на тоя хал

какво има да се доказва ,всичко е заснето .. да плаща потрошеното в троен размер и да става булка в пандиза за 5 години..
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали за това и камиона има ГО, да вземат от застрахователя, а той да си търси по какъвто ред иска нещата.
18
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Очевидно шофьорът е бил неграмотен.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7
Не съм в Опел, а в чисто нов джип модел 2018-та. Не съм на заплата, а на приходите от собствената ми фирма. Не смятам да разчитам на държавна пенсия, а на средствата по рентната ми застраховка. Не смятам да спра да работя и правя кинти преди навършване на 70 години. Не смятам, че всяка сутрин трябва да бъдем заливани от новини за поредната безнаказана простотия на матреала. Да, падам си по реда във фатмашки държави като Англия и Германия, например.
16
3
 
7
 
! Отговори
Българин шофьор преди 1 година
Евреин миньор няма
15
8
 
1
 
! Отговори
Boriana преди 1 година
Fake news.
14
1
 
28
 
! Отговори
Чистач преди 1 година
Не е необходимо да лежи в затвора този шофьор! Веднага се конфискува камиона,пресмята се цената на золума,който е направил и се налага компенсация от причинителя - ако трябва се отнема жилище,автомобил,собственост на същата цена като золума. Ако има такава присъда,никога няма да видите камион или кола да минава прелез без да спре! Гарантирано!
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България няма нищо ново, камо ли модерно.
12
1
 
19
 
! Отговори
Старият машинист преди 1 година
АКО ИСКАМЕ скоростна железница, движеща се с над 160 км/ч, всички ЖП прелези трябва да се заменят с надлези, а около линията трябва да се направи ограда.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз не виждам какъв е проблема да се превъзпита такъв неандерталец - веднага съда му праска глоба, петорен размер на това, което е потрошил, срок за плащане 1 година или запор на сметки и имущество.....ще му се приачка и другия път ще внимава повече!!!
10
6
 
10
 
! Отговори
До 1 и подобните преди 1 година
Има наистина хора като теб на които нещо им се клати в мозъка и свързват всеки пътен и битов инцидент директно с премиера.Ако някой спука гума на пътя или прорадне в канавка,пак ли същите,, умности" ще изръсиш? Съвсем изтрещяхте и профанизирате всичко бре,не го ли съзнавате.В тия социални мрежи всичко се превръща в общо национален проблем за който е виновен ББ.Смешно е,смешни сте.Ако ще го сваляте,трябват сериозни аргументи за сериозни неща. Ама нали е безнаказана слободия и плащат,забавлявате с
9
4
 
9
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 1 година
ТТова с прелезите е ясно, кога ли не сме в челната 3-ка , но да кажат какво се прави по въпросът за заменянето им с подлези и надлези, защото ако 10 коли чакат 5 минути са 50 ЗАГУБЕНИ МИНУТИ умножете го по 750 прелеза и са много часове прекарани пред една бариера, а са много повече, още си спомням как сме чакали по половин час , защото прелезо-пазача пуска бариерата по час и не го интересува че влакът идва със закъснение.
8
0
 
4
 
! Отговори
до Жо преди 1 година
И друг път си писал, че КАТ само пречи на движението!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От дни върви това видео! Трябваше в рамките на един час от заснемането, този *** да е по очи на земята с вързани отзад ръце... Я се успокой малко ти и пилешко то ти милиционерско мозъче. Дреми си в опела, чакай си заплатките при пенсия и си мисли че си фактор. Младопенсиониращ се неспособен каиш.
6
2
 
27
 
! Отговори
Жо преди 1 година
ЧАКАХ на спусната бариера на ЖП прелеза до спирка Иваняне.
Един катаджия беше застанал наблизо и спираше идващите откъм Банкя нарушители, заобикалящи бариерата.
Две коли преминаха край бариеритеплътно една слид друга, без да се огледат. Първият, като видя катаджията "наби" спирачки и задния се натресе в багажника му. Добре е, че ударът стана на 5-6 метра СЛЕД прелеза.
Не ми се мисли, какво щеше да стане, ако втората кола беше останала върху релсите, защото влакът премина след 30 секунди.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От дни върви това видео! Трябваше в рамките на един час от заснемането, този *** да е по очи на земята с вързани отзад ръце! Какво пречи това да стане? Има запис! Има номер на автомобила! Вижда се, че кара зле укрепени метални отпадъци. Триста признака по които да бъде локализиран и то със следи от бариерата по камиона! Нито ДАИ, нито КАТ обръщат внимание на безумно поставени товари на камиони , като на този! Самосвалите масово не поставят платнищата когато са натоварени!
4
0
 
31
 
! Отговори
Брех преди 1 година
Камионджията дали не е бил поне на три салати!?
3
0
 
15
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
я има съответната категория, я не. Пък превозвал и метални отпадъци. Ясно!