Шофьор на камион помете нов и модерен жп прелез

Заради това се е забавил влака по линията Левски - Ловеч
19 сеп 2018 08:40,
22
Шофьор на камион помете нов и модерен жп прелез
Снимка: архив Булфото

Камион, пълен с метални отпадъци, помете бариера на жп прелез в Ловеч, без да спре, и то при сигнализация, че идва влак. Оказва се, че въпросният прелез на линията Левски – Ловеч е един от най-модерните у нас.

Изграден е наскоро, а задължителна част от съоръжението е наличието на видеокамери, които са успели да заснемат случката, съобщи Нова тв.

Гредата на автоматичното прелезно устройство се оказва свързано със системите на железопътната инфраструктура. След като камионът я чупи, автоматичната сигнализация светва червено и влакът не може да мине през прелеза.

Видеозаписите са предадени на полиция и прокуратура. Досъдебното производство е за незаконно увреждане на чужда собственост. Ако вината на водача бъде доказана в съда, нарушителят може да лежи в затвора до 5 години.

От "Железопътна инфраструктура" поясниха, че подобни действия на шофьорите струват много скъпо, не само като средства.

Железопътните прелезите у нас са над 750 на брой. Статистиката сочи, че сме на второ място в Европа по инциденти с пресичащи автомобили при спусната бариера.

От началото на годината има регистрирани 14 такива случая с 10 жертви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
1
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Язък за прелеза най модерния сигурно боко му е резнал лентата . ми сега без модерен прелез що ще правим голяма новина. Случва се и това. Много ви боли за прелеза а за теца на Ердоган спите.
21
1
 
3
 
! Отговори
до коментар 5 преди 5 години
прав си за платнищата.. НИКОЙ не ги слага... защото НИКОЙ не следи и глобява....в момента половин Варна е разкопана защото се прокарва нов булевард който да облекчи трафика и успоредно с това доста улици са в ремонт.. из целия град се носят облаци прах който се диша и се лепи по колите. кръстосват самосвали със пръст, чакъл и материали и не съм видял нито един със обезопасен товар. Некадърни работници на които не е обяснено още по некадърни ръководители, които трябва да отговарят за това.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако вината на водача бъде доказана в съда, нарушителят може да лежи в затвора до 5 години"...Ако , Може.... заради тази безнаказаност България е на тоя халкакво има да се доказва ,всичко е заснето .. да плаща потрошеното в троен размер и да става булка в пандиза за 5 години..
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали за това и камиона има ГО, да вземат от застрахователя, а той да си търси по какъвто ред иска нещата.
18
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Очевидно шофьорът е бил неграмотен.
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Не съм в Опел, а в чисто нов джип модел 2018-та. Не съм на заплата, а на приходите от собствената ми фирма. Не смятам да разчитам на държавна пенсия, а на средствата по рентната ми застраховка. Не смятам да спра да работя и правя кинти преди навършване на 70 години. Не смятам, че всяка сутрин трябва да бъдем заливани от новини за поредната безнаказана простотия на матреала. Да, падам си по реда във *** държави като Англия и Германия, например.
16
3
 
7
 
! Отговори
Българин шофьор преди 5 години
Евреин миньор няма
15
8
 
1
 
! Отговори
Boriana преди 5 години
Fake news.
14
1
 
28
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Не е необходимо да лежи в затвора този шофьор! Веднага се конфискува камиона,пресмята се цената на золума,който е направил и се налага компенсация от причинителя - ако трябва се отнема жилище,автомобил,собственост на същата цена като золума. Ако има такава присъда,никога няма да видите камион или кола да минава прелез без да спре! Гарантирано!
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България няма нищо ново, камо ли модерно.
12
1
 
19
 
! Отговори
Старият машинист преди 5 години
АКО ИСКАМЕ скоростна железница, движеща се с над 160 км/ч, всички ЖП прелези трябва да се заменят с надлези, а около линията трябва да се направи ограда.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и аз не виждам какъв е проблема да се превъзпита такъв неандерталец - веднага съда му праска глоба, петорен размер на това, което е потрошил, срок за плащане 1 година или запор на сметки и имущество.....ще му се приачка и другия път ще внимава повече!!!
10
6
 
10
 
! Отговори
До 1 и подобните преди 5 години
Има наистина хора като теб на които нещо им се клати в мозъка и свързват всеки пътен и битов инцидент директно с премиера.Ако някой спука гума на пътя или прорадне в канавка,пак ли същите,, умности" ще изръсиш? Съвсем изтрещяхте и профанизирате всичко бре,не го ли съзнавате.В тия социални мрежи всичко се превръща в общо национален проблем за който е виновен ББ.Смешно е,смешни сте.Ако ще го сваляте,трябват сериозни аргументи за сериозни неща. Ама нали е безнаказана слободия и плащат,забавлявате с
9
4
 
9
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
ТТова с прелезите е ясно, кога ли не сме в челната 3-ка , но да кажат какво се прави по въпросът за заменянето им с подлези и надлези, защото ако 10 коли чакат 5 минути са 50 ЗАГУБЕНИ МИНУТИ умножете го по 750 прелеза и са много часове прекарани пред една бариера, а са много повече, още си спомням как сме чакали по половин час , защото прелезо-пазача пуска бариерата по час и не го интересува че влакът идва със закъснение.
8
0
 
4
 
! Отговори
до Жо преди 5 години
И друг път си писал, че КАТ само пречи на движението!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От дни върви това видео! Трябваше в рамките на един час от заснемането, този *** да е по очи на земята с вързани отзад ръце... Я се успокой малко ти и пилешко то ти милиционерско мозъче. Дреми си в опела, чакай си заплатките при пенсия и си мисли че си фактор. Младопенсиониращ се неспособен каиш.
6
2
 
27
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ЧАКАХ на спусната бариера на ЖП прелеза до спирка Иваняне.Един катаджия беше застанал наблизо и спираше идващите откъм Банкя нарушители, заобикалящи бариерата.Две коли преминаха край бариеритеплътно една слид друга, без да се огледат. Първият, като видя катаджията "наби" спирачки и задния се натресе в багажника му. Добре е, че ударът стана на 5-6 метра СЛЕД прелеза.Не ми се мисли, какво щеше да стане, ако втората кола беше останала върху релсите, защото влакът премина след 30 секунди.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От дни върви това видео! Трябваше в рамките на един час от заснемането, този *** да е по очи на земята с вързани отзад ръце! Какво пречи това да стане? Има запис! Има номер на автомобила! Вижда се, че кара зле укрепени метални отпадъци. Триста признака по които да бъде локализиран и то със следи от бариерата по камиона! Нито ДАИ, нито КАТ обръщат внимание на безумно поставени товари на камиони , като на този! Самосвалите масово не поставят платнищата когато са натоварени!
4
0
 
31
 
! Отговори
Брех преди 5 години
Камионджията дали не е бил поне на три салати!?
3
0
 
15
 
! Отговори
Тоя преди 5 години
я има съответната категория, я не. Пък превозвал и метални отпадъци. Ясно!