Оборотите скочили, нямало грохот – Симеонов доволен от туризма

Престъпленията в северните курорти намалели
39
Оборотите скочили, нямало грохот – Симеонов доволен от туризма
Снимка: архив, БТА

С 34 млн. лева са се увеличили оборотите на работещите в туристическия бранш по Северното Черноморие през това лято в сравнение със същия период на миналата година, отбеляза днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

Заедно с областния управител Стоян Пасев и кмета на града Иван Портних той участва в разширено заседание на съвета по проблемите на туризма, който включва представители на всички контролни институции.

През отминалия вече сезон броят на извършените престъпления по Северното крайбрежие е намалял с близо 25 процента, а разкриваемостта се е повишила с около 50 на сто, отчете Симеонов.

По думите му близо три пъти са спаднали административните данъчни нарушения. Вицепремиерът допълни, че от НАП - Варна отчитат 8 процента ръст на събраните данъци през сезона.

Той уточни, че все още продължават проверките на собствениците на 302 луксозни автомобила, които трябва да докажат с какви приходи са купили колите си, предаде БТА.

Шумовото замърсяване по Северното Черноморие като цяло бе ограничено и го нямаше грохотът от заведенията от предишни лета, каза още Симеонов.

По думите му през сезона са констатирани 148 такива нарушения, което показва, че проблемът не е окончателно решен, но поне е ограничен.

Вицепремиерът допълни, че инспекторите по труда са регистрирали доста нарушения на графиците на работещите в различни обекти. Според него обаче това е нормално зарази липсата на работна ръка. Когато служителите не достигат, графиците се нарушават, но хората трябва да получават заплащане за извънреден труд, посочи Симеонов.

Сезонът по Северното Черноморие беше успешен, обобщи вицепремиерът и благодари на институциите за добре свършената работа.

Областният управител Стоян Пасев допълни, че въпреки края на лятото проверките може да намалеят, но ще продължат през цялата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
MEN преди 5 години
NJAMASHE GROHOT-VJARNO E,BLAGODARENIE NA SIMEONOV.BALGARINA ISKA DA ZIVEE V ANARHIJA.NADJAVAM SE TIJA VREMENA DA SA OTMINALI.SL.BRJAG PRILI4A NA EDIN GOLJAM PUBLI4EN DOM,V KOITO SE PRODAVAT NARKOTIZI,A PLAZOVETE SA 4ARSHAFOSANI OT 4ADARI I SHEZLONGI KATO HANAMI I PILE NE MOZE DA PREHFRAKNE-KOETO GO NJAMA V ZELIJAT SVJAT.NE SE NAU4IHME DA BADEM BLAGODARNI NA NJAKOI,KOITO SE POGRIZI,PONE MESTNITE HORA OKOLO MORETO DA SPJAT NA TISHINA.SAMO ZNAEM DA PLJUEM-TAKA SME NAU4ENI,NO NE SI POMAGAME S TOVA.
31
2
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА веднага преди 5 години
Не се првави на луд драги ми тарикато Симеонов а си прибирайте Консулите от Германия които ги мързи да вдигат Тел. на сайта им , освен това нищо не разбират от Док. изисквани от Германските Институции , абе всички си събирайте багажа и ОСТАВКА веднага
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто като има проверки се отчитат повече приходите,по-малко се крие(краде).
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
симеонов ли си къв си жалък *** лъжлив от опитомен паричен фонд
28
3
 
4
 
! Отговори
много сте зле бе.. преди 5 години
Омръзна ми да ви гледам физиономиите ,какво щяхте да направите ,какъв благодат се лееше по митингите , а сега ? На следващите избори пак ще лъжете ,ама си оставате от вън .... И понеже се оправдават ,че ГЕРБ са повече и не искат да изпълняват вашата програма ,аз ви питам какво правите там ? Не можахте да оправите положението на народа --поне вашето да оправите , нали ?
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
27) т'ва е защото само Азис си плаща данънъците/// бай ***, За кривия макарон има огледала.."физика"..пак се всички ще плажуват около Малдивите, както е модерно.. Дано акула им отхапе "хал"ватата. С най- добри пожелания от данон...всички лица и събития са измислени, ха, ха
26
1
 
6
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
36 млн през крив макарон,на някой му работи фантазията,а сега кварталния хайванин след края на летния сезон ще минава на зимни курорти че с тези трънчета в гащите само в парламента седи ли се?
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка година уж оборотите скачат,хотели ресторанти,плажове навсякъде пълно , но в края на сезона когато дойде време за плащане на данъци всичките пак са на загуба!!!!!
24
2
 
5
 
! Отговори
Да бе да преди 5 години
Къде на шега там на истина!24) Мазутът е от тази година, доколкото ми е известно, а ...Колко пък тябва да си ... , за да отидеш в камънака на Гърция за един шезлонг, кафе и 1/2 вода? Дето огИн те гори, потоп те гасИ и ако си с БГ номер на автомобила си потенциален престъпник (с извинение).Въпрос на предпочитание... Аз избирам Хърватия Ханс, за райския остров апетитите намаляха, да не би онзи който направи "агрегата" първи да трябва да бърка с жици във водата, в Ловеч ще много мирише?
23
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам колко трябва да си ***, че да идеш на море в България? Мръсни плажове, мазут във водата, шум, липса на достъпни паркоместа, рекет за чадъри на плажа и т.н.
22
0
 
4
 
! Отговори
Да бе да преди 5 години
Проверките по черноморието ще продължат и в средата на Януари? ;) Честито! Що вместо избирателно да секвате бизнеса на определени хора, не проверите праховото и "други" замърсявания? Шумът идва от багерите на строящите където им падне --- целогодишно, защо вместо 302 автомобила не се проверят 32 незаконно построени хотела и когато парите отидат в полза на държавата, може и да има печалба. Клоунада!?
21
1
 
10
 
! Отговори
Ханс преди 5 години
Ааахх пусти спа център Белене или Ловеч..с еднопосочен билет..
20
5
 
12
 
! Отговори
Нено Сенегалеца преди 5 години
Ако го нямаше този фалшив патриот оборотите по черноморието щяха да бъдат повече!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С колко скочиха подкупите за да казваш, че сега вече всичко видите ли било наред ?
18
4
 
12
 
! Отговори
- преди 5 години
Тези измислени политикани лапачи и слагачи, заедно със зеленчуковата партия никога повече във властта. Никога!!!
17
6
 
11
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Вальо Черкеза,Шкембе вайвода и Папуняка - патриотите ни..Динко и Перата са в пъти по юнаци български..Ама кой да го документира исторически - Божо Професорът се възнесе...
16
5
 
13
 
! Отговори
Православен преди 5 години
ОСТАВКА!
15
0
 
12
 
! Отговори
? преди 5 години
Защо не напишете нищо за поруганата българска костница "Ледена стена" край Ниш, Сърбия?Или ОТГОРЕ (началниците от ДС) не разрешават ?
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че кво ни грее нас колко е спечелила дадена мутра .ми те на вас се отчитат
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува нас това нормалните хора.