Родители нападнаха учителка, тя: Жертва на системата съм!

Напуснала, след като била нападната от ромско семейство
20 сеп 2018 19:00,
61
Родители нападнаха учителка, тя: Жертва на системата съм!
Снимка: 24 часа

Учителка от старозагорско училище подаде оставка, след като ромско семейство проявило агресия срещу нея.

Възпитателката била от основното училище "Отец Паисий“ в старозагорското село Калояновец Весела Тодорова се почувствала унижена и незащитена, след като била нападната в училище от родителите на второкласник.

По думите и била блъскана и удряна пред другите ученици, а в посегателството над преподавателката се включил дори второкласникът, който последвал примера на родителите си.

Бащата на ученика Андрей Минков потвърди през "24 часа“, че е отишъл в учебното заведение и се е извинил на директора Христо Белчев за случилото се, но категорично отрича той и съпругата му да са докосвали физически учителката.

Мъжът подал сигнал на "горещия телефон“ в община Стара Загора, според който Весела Тодорова постоянно малтретирала второкласника.

Причината за ескалацията била случка от предишния ден, в която възпитателката не пуснала момченцето да пие вода. Когато на следващия ден жената отишла да вземе второкласника за занималня, класната му ръководителка заявила, че бащата "бил бесен“.

Малко по-късно нахлули родителите на детето, явно извикани по телефона, и започнали словесна и физическа саморазправа в учителката.

Жената споделя, че била заплашвана, че ще бъде убита.

"Върху мен се нахвърли и синът им. Всичко стана пред очите на децата и други външни хора. Бях стъписана. После бях обвинена, че съм била извадила и нож в клас“, споделя преподавателката.

Случката с ножа се разправя из цялото село. Директорът на училището Христо Белчев твърди, че не е виждал никакъв нож, не е видял физическа разпра между родителите и учителката.

Според него свадата станала през входа на учебното заведение, а не вътре. Видял само, че детето било депресирано и плачело.

Той потвърди, че бащата наистина е отишъл в сградата с определени намерения, но след като чул викове, директорът се намесил и не позволил скандалът да се разрасне.

Заради инцидентът е повикана и полиция.

Директорът на "Отец Паисий“ разказва, че няма претенции към работата на Тодорова като възпитател, но уважил молбата и да напусне работа.

Заради скандалът са подадени жалби и до полицията – както от страна на учителката, така и от страна на бащата на второкласника.

"Не помня да съм отказвала на Андрей да иде да пие вода. Възможно е, обаче, да не съм го чула. Те всички деца говорят накуп. Винаги съм казвала, че господ им е дал ръчички и те трябва да вдигат ръка, ако решат да поискат нещо в клас“, разказва учителката.

Жената се чувства унизена и загубила авторитета си като учител. По думите и няма как да се яви пред децата след инцидента.

"Мисля, че съм жертва на системата ни в образованието. Директорът веднага ме попита какво съм направила. Не ме защити, взе страната на ученика, защото те му носят пари за делигирания бюджет. Учител все ще си намери“, категорична бе Весела Тодорова.

От Регионалното управление по образование в Стара Загора днес са отишли на място. Назначена е комисия, която да провери случая, но първо ще се изчакат думите на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
24
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Откак Варели и Волен взеха властта, тея съвсем се разпищолиха!
25
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние ли тях ще интегрираме, те ли нас ще интегрират, по вероятно е да мигрираме към по достойно място. Проблемите се виждат ясно, ще стават още по големи. Управниците ни прекрасни, явно хич не им и дреме.
24
0
 
40
 
! Отговори
Петуний Магнолий преди 5 години
Унизената учителка струва 1 глас на избори /ако гласува/! Тълпата, която е вилняла в училището, както в кошарата с козите, на избори струва поредната победа! Няма да стане!
23
1
 
54
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Не вярвам нито дума на родителите. Не вярвам, че е ударила ученика. Считам, че ученикът е излъгал родителите си и по техен обичай са се изтърсили в училище да бият учителката. Според мен, най-тъпата лъжа е, че учителката е вадила нож на ученика. Това е такава опашата лъжа, че само *** гербераст може да и повярва и да я повтаря. Животът на българина не е спокоен. Такъв за 10 години управление го направи ГЕРБ и и техните господари от американското посолство.
22
52
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не почнете да се отнасяте към ромчетата със съответното уважение като равноправни ваши сънародници недейте да очаквате същото от техните родители.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свиквайте!!!
20
0
 
49
 
! Отговори
ППС преди 5 години
Гаврата и иронията е, че етноса вилнее в родното село на страховития на времето Стойо Чочоолу!
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Капитана от Карлово да намери време да мине през село Калояновец, Старозагорско!
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достоен или герберюга?! Весела по принуда е избрала първото!
17
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ако набитото не беше тъмно българче, а светло дали щяха да бъдат такива коментарите?
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13 И с безразличното и мълчаливо съдействие на всички българи.
15
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е свършена. С любезното съдействие на всички "родолюбиви" политици.
14
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата ли те накара да биеш и да вадиш нож?
13
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това дете не може да издържи 30-40 мин без да пие вода ли? И за това трябва да е виновна учителката? Има си междучасия за тази работа. Родителите да се накажат. А делегираните бюджети са пълна глупост. Училищата не са образователни институции, а фирми които трябва да печелят. При това положение е нормално директорите да взимат страната на родителите.
12
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нападат учители, псуват лекари, обират манастири...Сгaн безподобна!
11
0
 
46
 
! Отговори
Правилно е преди 5 години
Да бъде набит директора на СОУ Иван Вазов Плевен Митев ! Но и конфискация на имуществото му трябва !Толкова алчен и корумпиран директор няма в РБ ! Народ от селски тарикати като него никога НЕ може да бъде нация !
10
0
 
64
 
! Отговори
Нормално преди 5 години
Един обикновен ден за беззащитният български учител! С такава система-закриляща сега малцинствата, но ставащи мнозинства,очаквайте и по-лошо! Не може декрадирала и нискообразована етност( защото те да точно такива) , да се впише в нашите редици на живота. Засега, докато са под протекцията на управляващите( защото им снасят пари и власт!),те са богопомазаните. Тежко на нас-българите
9
0
 
49
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Не че нещо ама как ще искаш в час да ходиш да пиеш вода.Само един единствен път съм искал да изляза от час по малка нужда.Дори и да е отказала е в правото си но с тези делегирани бюджети ще е така
8
3
 
9
 
! Отговори
До1-МЕСАРА преди 5 години
Какво общо има с това така наречения ,, протест" бе .
7
1
 
23
 
! Отговори
И преди 5 години
В статия за учители има правописни грешки.Не може да членувате всичко,което не знаете как се пише!